Verslag: Influencersmiddag Speelgoed van het Jaar

Speelgoed van het jaar

Ik werd uitgenodigd om op woensdag 11 september aanwezig te zijn bij een onwijs leuke middag. Deze middag zou namelijk het startschot gegeven worden voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019. Veel influencers werden uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Deze middag werd gehouden in Spelekids, een indoorspeeltuin in Loosdrecht. De kinderen mochten mee en daar vrij spelen. Koffie, thee, limonade en heel veel lekkers stond voor ons klaar. Voor mij was het superleuk om andere bloggers eens in het echt te ontmoeten. In dit artikel vertel ik je veel meer over deze middag, over spelen en over de Speelgoed van het Jaar verkiezing.

Influencersmiddag

Het eerste deel van de middag konden we elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje en mochten de kinderen spelen. Later die middag werden we allemaal meegenomen naar een andere ruimte. Daar stonden tafels klaar waarop al het genomineerd speelgoed was klaargelegd en de kinderen mochten er vrij mee spelen. Er was ook begeleiding bij om de kinderen op weg te helpen.

Daarnaast stond er ook een rij met tafels waarop het genomineerd speelgoed stond uitgestald en waar de leveranciers je wat meer over het speelgoed/merk kon vertellen. De volwassenen werden daarna even een half uurtje meegenomen naar weer een andere ruimte en daar werd er nog het een en ander verteld over de verkiezing, over het belang van spelen en over de social media gedragscode. De kinderen mochten gewoon in die andere ruimte blijven spelen. Zo rond vier uur drukte Kim Kötter (een bekende Nederlander waar ik natuurlijk nog nooit van gehoord had) op de grote rode knop – onder luid getoeter door alle kinderen op de toetertjes bliezen – en daarmee was de verkiezing officieel geopend.

Speelgoed van het jaar Codi mijn Robodino

Een supergave middag

Aan het eind van de middag kregen we een grote tas mee naar huis met maar liefst 4 genomineerde artikelen. Ik dacht dat je je 4 favoriete items mocht aankruisen op het aanmeldformulier en dat ze dan zouden proberen om je één van de vier artikelen te geven, zodat je in ieder geval wat leuks zou hebben wat bij je kind past. Kreeg je gewoon zoveel mogelijk alle vier de gekozen artikelen mee naar huis! Wat een verrassing! (Ik kreeg 3 artikelen door mij gekozen, en 1 artikel die ik niet gehad gekozen, maar wat bij Elin een schot in de roos blijkt te zijn).

Al met al hadden we dus echt een supergave middag. Zowel ik als de kinderen hebben genoten. Een indoorspeeltuin doet het bij de kinderen eigenlijk altijd wel goed. Na een flinke file kwamen we aan in Bleiswijk en daar hebben wij nog even wat gegeten bij de KFC alvorens we door naar Zoetermeer reden.Voor de kinderen was het feest compleet.

Turbo Force Race

Een tas vol speelgoed

Zoals ik al schreef ontving ik tijdens de middag een tas met 4 artikelen.

  • Turbo Force Racers – Super Racetrack 4-in-1 van VTech (nominatie 6-7 jaar).
  • Colour Catch van SmartGames (nominatie 6-7 jaar).
  • #Snapstar van Yulu (nominatie 6-7 jaar).
  • Escape Room The Game: 2 Players van Identity Games (nominatie 18+).

Van elk van deze vier artikelen kun je binnenkort een review lezen op mijn website.

Daarnaast ontving ik van Mamaliefde.nl in samenwerking met VTech Codi, mijn RoboDino. Deze vriendelijke Dino is genomineerd in de categorie 0-3 jaar. Binnenkort kun je een review over deze dino lezen op www.mamaliefde.nl.

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN

Meer over de verkiezing Speelgoed van het Jaar

Elk jaar nomineert de vakjury van Speelgoed van het jaar 31 artikelen verdeelt over 7 categorieën; 0-3 jaar, 4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11 jaar, 12-17 jaar en 18+.

Als het sein gegeven wordt kan heel Nederland stemmen. In elke categorie kun jij je favoriete speelgoed/spel aanvinken. Heb je gestemd, dan maak je ook kans op een van de genomineerde artikelen naar keuze.

Daarnaast is er ook nog een kleurwedstrijd voor kinderen waarmee ze één van de genomineerde artikelen kunnen winnen.

De nominaties helpen jou om een goede keuze te maken als je een cadeau zoekt voor een jarige. Natuurlijk, niet al het speelgoed zal het kind evenveel aanspreken, maar als het een nominatie heeft, is het in ieder geval wel de moeite waard om het even wat van dichterbij te bekijken.

Speelgoed van het jaar Snapstar

Het belang van spelen

Spelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Spelen draagt bij aan de ontwikkeling van het lichaam, de motoriek, het verstand, aan concreet en abstract denken, aan de ontwikkeling van taal, van gevoelens, fantasie en creativiteit, het draagt bij aan het zelfbeeld.

In het met elkaar spelen leren kinderen hoe ze zich sociaal en sociaal-emotioneel moeten gedragen om, bijvoorbeeld,de anderen in de kring van het spel te houden, om ze zo blijvend mee te laten doen. In al het spelen ervaren kinderen wat het is je aan de regels van het spel te houden. Door spelen ontdekt het kind de wereld ín hem of haar en om het kind heen, krijgt het inzicht in gebeurtenissen en situaties rondom hem of haar

Bron: Speelgoed van het Jaar

Op welk speelgoed stem jij?

Speelgoed van het jaar escape

#spon
Dit artikel betreft een samenwerking met Speelgoed van het Jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *