Vakantie met kinderen: Helmond | Nederland (2)

Vakantie met kinderen Helmond Nederland

Mijn schoonouders gaan in de zomervakantie flink wat weken op vakantie. Wij gaan dan vaak een week ‘op vakantie’ in hun huis. Ze wonen in Helmond, precies anderhalf uur rijden van Zoetermeer vandaan. Voor ons is het dus een heel andere omgeving. Er zijn heel wat leuke dingen te doen in deze omgeving waar het vanuit Zoetermeer toch echt te ver voor is om zomaar eens een dagje heen en weer voor te gaan. In dit artikel deel ik wat wij hebben gedaan toen we op vakantie in Helmond waren.

Zaterdag

Elin logeerde die week voor we gingen bij mijn ouders. We hebben Elin deze ochtend opgehaald in Ooltgensplaat, hebben daar gegeten en zijn vervolgens doorgereden naar Wolfheze om daar de verjaardag van ons nichtje te vieren. Die avond zijn we naar het huis van mijn schoonouders in Helmond gereden. We hebben Nederland wel weer gezien vandaag.

Zondag

Omdat ze voor deze dag wat regen opgaven, besloten we om het rustig aan te doen. In de ochtend zijn we eerst naar de kerk geweest in Eindhoven, de vorige gemeente van mijn man Arjan. Hij ontmoette daar veel bekenden en vooral hij heeft met deze en gene wat bijgepraat. Verder hebben we die dag niks meer gedaan, al viel het uiteindelijk toch wel mee met het weer. Tegenover het huis van mijn schoonouders is een speeltuin en daar hebben de kinderen nog heerlijk kunnen spelen.

Maandag

Vandaag zijn we bramen wezen plukken in natuurgebied De Groote Peel in Ospel. Ospel ligt zo’n half uurtje rijden van Helmond vandaan en het natuurgebied is prachtig om te wandelen. In het gebied loopt ook een kabouterpad van Staatsbosbeheer, maar hé, de kinderen worden groot … Ineens weinig aandacht meer voor de kabouters maar hebben ze gewoon bijna 3,5 km gewandeld en ondertussen bramen geplukt. En dan zeggen ze onderweg ook nog eens “ik vind wandelen zó leuk :-)” Nou, heerlijk toch?!

We kwamen ongeveer om half 2 weer thuis en zelf ben ik die middag nog naar de Kringloopwinkel gereden. Ik ben dol op Kringloopwinkels en vond deze in Helmond altijd ontzettend leuk om even doorheen te lopen en leuke dingen te scoren. Vónd dus … Wat een ongelooflijke bende was het nu zeg! Er staat gewoon veel te veel om nog leuke dingen te kunnen zoeken. Er stonden nu ook veel meer kledingrekken dan anders, maar de prijs van een kledingstuk vind ik eigenlijk gewoon veel te hoog voor een kringloopwinkel. Na ja, ik was dus snel weer thuis.

Die middag heb ik zelf nog een poos gewerkt – ook dat gaat gewoon door – en om half 5 zijn we naar Eindhoven gereden. Daar zijn we uit eten geweest bij Wereldrestaurant WiroWok. Vorig jaar zijn we er ook geweest toen we op vakantie in Helmond waren en het was ons goed bevallen. WiroWok is niet wat je noemt een vreetschuur, maar veel kleinschaliger en gemoedelijker en er loopt vriendelijk personeel rond. Er is meer dan genoeg keuze om je buikje vol te eten. Op de bovenverdieping is een ruim speelparadijs voor de kinderen die er lekker kunnen spelen als ze uitgegeten zijn. Je betaalt € 30,95 voor volwassen voor 2,5 uur. De kinderen mochten er vanwege een zomeractie gratis eten. Dit is inclusief drinken. Je kunt ook via Social Deal met korting eten, dan betaal je € 25,95 voor 3 uur, maar dan geldt de actie dat kinderen gratis mogen eten niet. Voor ons was het daarom niet voordeliger om met Social Deal te eten.

Dinsdag

Ik kom er graag; in het winkelcentrum van Helmond. Het is een kleinschalig winkelcentrum, het ziet er gezellig uit, maar je hebt er wel net alles. Elin gaat naar de zomer naar groep 3 en heeft nog wat schoolspulletjes nodig zoals een etui enzo. Ook Joas gaat na de zomervakantie naar school en hij heeft nog een lunchtrommel en een drinkbeker nodig. Ik kan je zeggen, wij zijn geslaagd.

Die middag lag er het plan om naar speeltuin Leonardus in Helmond te gaan. Een grote speeltuin, midden in de stad. Alleen had Joas koorts en hij wilde niet eens naar de speeltuin. Omdat hij de week ervoor een teek had gehad, hebben we toch eerst de huisarts maar gebeld. Gelukkig niets verontrustends. Met een paracetamolletje knapte hij ook weer op, maar ondertussen was het al einde van de middag, het had weinig zin meer om naar de speeltuin te gaan, die zou bijna sluiten. Daarom zijn Elin, Joas en Arjan naar de Warande gegaan. Een park waar je ook wat dieren kunt bekijken. De kinderen misten daar alleen wat speeltoestellen. Later de week nog maar eens een poging wagen om naar speeltuin Leonardus te gaan.

Woensdag

Mijn ouders nodigde ons en mijn zus en haar gezin uit om met elkaar naar Burgers Zoo in Arnhem te gaan en daarna te eten bij pannenkoekenhuis Den Strooper. Om 11 uur stonden we bij de dierentuin en het was er megadruk. De dierentuin is prachtig. Je hebt er verschillende gebieden/thema’s waar je door kunt lopen. Zo is er de oceaan waar je vissen kunt bekijken. De mangrove is een vlindertuin. In de Safari zie je Afrikaanse dieren. Enz. Het is een prachtig aangelegde dierentuin. Daarbij is er ook een grote en moderne speeltuin waar de kinderen zich lang kunnen vermaken en de ouders op een terras kunnen zitten. Omdat het zomervakantie was, was er ook een musical van Zoë en Silos en duurde ongeveer 20 minuten en was erg leuk. Omdat ik nog veel meer over deze dierentuin kan vertellen, ga ik er later een aparte blog over schrijven.

Daarna hebben we lekker en uitgebreid gegeten van pannenkoekenhuis den Strooper in Schaarsbergen. We zaten vlakbij een grote speelruimte voor de kinderen, die vermaakten zich er wel tijdens het wachten. En het was maar goed ook dat er een speelruimte was, het wachten op het eten duurde wel enorm lang. We hebben ruim 2,5 uur gezeten voor 3 gangen. De gerechten waren wel ontzettend lekker en de menukaart biedt een zeer ruime keuze aan verschillende pannenkoeken. En ze doen niet moeilijk als je toch nét eventjes wat anders wilt.

Donderdag

In Helmond zijn de scholen weer begonnen en daarom is speeltuin Leonardus pas ‘s middags om 14:30 uur open. Omdat we gisteren een drukke dag hebben gehad besloten we het rustig aan te doen. In de ochtend hebben we een korte wandeling gemaakt op de Strabrechtse heide. Het was er alleen ontzettend druk met fietsers en dat was jammer. De heide stond wel prachtig in bloei!

Die middag zijn we naar Leonardus gegaan, maar eenmaal voor de poort kregen we de mededeling dat ze die middag helemaal niet open zouden gaan om een of andere vage reden. We werden naar Speeltuin Helmond West verwezen. Ook dat is een betaalde speeltuin. De kosten zijn € 2,00 p.p. voor zowel volwassenen en kinderen. Deze speeltuin was ontzettend mooi aangelegd, schoon en netjes en volgens mij redelijk nieuw. Voor de ouders genoeg bankjes om te zitten en in een boek te duiken. De kinderen hebben zich prima vermaakt en wij ook. Zeker een aanrader om nog eens naartoe te gaan als we in buurt zijn.

Vrijdag

Het leukste uitje ever kan ik wel zeggen; Irrland, net over de grens in Duitsland op zo’n 3 kwartier rijden van Helmond af. Een groot attractiepark voor jong en oud en voor een zeer lage entreeprijs van wel € 7,00 p.p. Ik kan nog zoveel over dit park vertellen dat ik ook daar een aparte blog over geschreven heb.

En dit was alweer de laatste dag van de vakantie in Helmond. Morgen vertrekken we weer naar huis. Al met al hebben we aan de ene kant rustig aan gedaan, maar aan de andere kant ook zeer leuke uitjes gedaan die zeker de moeite waard zijn.

Vorig jaar zijn we ook op vakantie in Helmond geweest. Deze blog kun je hier lezen: Met kinderen op vakantie in Helmond

Lees ook: Vakantie met kinderen: Helmond | Nederland

Reactie (3)

 • lifestylemommys| 17 september 2019

  Dat klinkt als een hele leuke week zeg. Wat betreft kringloop Helmond, daar heb je helemaal gelijk in. Eerst was het leuk, tegenwoordig echt een zooi. Ik ben vandaag voor het eerst in Geldrop geweest bij Het Goed, dat is een aanrader zeg. Alles is netjes en schoon en vooral niet duur. Speeltuin Helmond-West is geloof ik vorig jaar of het jaar ervoor vernieuwd. En is inderdaad erg netjes. Wat een leuke deal voor de Wiro Wok zeg. Wereldrestaurant Mierlo is trouwens ook een echte aanrader. Of de Croyse Hoeve in Aarle-Rixtel. Vooral met de aanbieding van 19,95 is het leuk

  • Marieke| 17 september 2019

   Wereldrestaurant Mierlo hadden we ook in overweging, maar door de deal was het toch wiro wok geworden. Croyse hoeve heb ik ook al eerder van gehoord. Ook leuk met kinderen met pit?

   • lifestylemommys| 17 september 2019

    Dan kan je misschien beter naar Wiro gaan. Hoewel we ook naar de Croyse Hoeve zijn geweest met de kinderen toen ze klein waren. Toen zaten we overigens wel buiten haha. Maar in jullie geval had ik dit keer met die deal ook zeker voor Wiro Wok gekozen 😁

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *