Maaltijdpakket: AH Indiase Tandoori verspakket

AH Indiase Tandoori

Vandaag een eerste artikel in de nieuwe rubriek ‘maaltijdpakketten’. Ik vind ze ontzettend makkelijk. Een compleet pakket met verse producten waarmee je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zet. Als je in de supermarkt loopt hoef je alleen maar een verspakket uit te zoeken, hooguit vlees/vis en rijst erbij te pakken en je hebt je maaltijd compleet. Wij eten zeker 1 keer per week, en soms wel 2 keer per week een verspakket. Meestal die van de Albert Heijn omdat we daar over het algemeen onze boodschappen halen. Soms ook van de Jumbo of van de Lidl. Wekelijks zal ik een verspakket ‘testen’ en daar een review over schrijven. Hoe vonden we het smaken? Is het makkelijk te bereiden? Hebben wij er genoeg aan met z’n vieren (2 volwassenen en 2 kinderen van bijna 6 en 4 jaar oud)? Vandaag lees je wat wij vinden van de AH Indiase Tandoori verspakket.

Inhoud, zelf toevoegen + bereiding Indiase Tandoori

Inhoud:

 • 1 aubergine,
 • sperziebonen,
 • 2 rode paprika’s
 • 2 sjalotten
 • 1 tomaat
 • 1 rode peper
 • tandoori currypasta

Zelf toevoegen:

 • 300 g (basmati)rijst
 • 2 el (olijf)olie
 • 300 g kip(dij)filetblokjes
 • 150 ml water
 • 50 ml magere yoghurt

Bereiden:

 • Maak de groenten schoon en snijd deze in stukken.
 • Kook de rijst.
 • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een hapjespan rondom bruin. Voeg de sjalotten toe.
 • Voeg vervolgens alle andere groenten toe. Bak dit circa 3 minuten op hoge temperatuur.
 • Voeg de currypasta toe en bak dit al roerend nog eens 2 minuten.
 • Voeg het water toe en sudder het op een laag temperatuur in zo’n 15 minuten gaar.
 • Haal de saus van de warmtebron en roer de magere yoghurt erdoorheen. Serveer de tandoori met de rijst.

Dit maaltijdpakket is geschikt voor 3-4 personen. Het weegt 850 gram. Het kost € 4,69.

Mijn mening

De bereiding is zeer eenvoudig. Groenten en vlees snijden, hup in de pan, rijst koken en als alles gaar is heb je een maaltijd klaar. In zo’n 25 minuten heb je dan ook een lekkere maaltijd op tafel staan. De smaak van deze maaltijd is heerlijk. Ook de kinderen vinden het lekker. Tandoori is natuurlijk wat pittig, maar je kunt er zelf wat meer of minder rode peper in doen, zodat het wat meer of minder pittig is. Wil je het nog pittiger, dan kun je cayennepeper toevoegen. Eet je geen vlees, dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld blokjes zoete aardappel. De groenten in het pakket waren nog goed en vers. Zelf let ik daar altijd op voordat ik een verspakket in de boodschappentas stop tijdens mijn bezoek aan de supermarkt.

De hoeveelheid is voor ons vieren wat karig. Er had wat mij betreft wat meer groenten in het pakket mogen zitten. Met deze maaltijd kom je niet aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Je kunt er bijvoorbeeld zelf nog een extra komkommer of salade bij doen, dan heb je gelijk een frisse tegenhanger naast de redelijk pittige tandoori.

De hoeveelheid

Dit pakket eten wij als een van de kinderen bijvoorbeeld logeren is. Afgelopen weekend waren ze naar een indoorspeeltuin geweest waar ze rond een uur of 4 een patatje hebben gegeten. Als avondeten hebben ze minder gegeten dan normaal en dan is deze maaltijdpakket prima als het gaat om de hoeveelheid. Als we gewoon met z’n vieren eten dan is deze maaltijd wel wat te weinig voor ons.

Kortom; de AH Indiase Tandoori is een heerlijke maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is. Wij zullen deze maaltijd alleen eten als we met een mannetje minder eten. Of we doen er gewoon een salade o.i.d. bij.

Heb jij wel eens de AH Indiase Tandoori gegeten? Wat vind jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *