Review: #Snapstar | Snap, Style and Share!

#snapstar

Als ik in de speelgoedwinkel zou lopen en dit speelgoed zou zien staan, dan zou ik het nooit kopen voor Elin. Heb jij het weleens dat jij zelf niks hebt met speelgoed of dat het je gewoon niet leuk lijkt? #Snapstar zat in onze goodiebag die we kregen tijdens de influencersmiddag van Speelgoed van het Jaar 2019. Tijdens de aanmelding mocht ik 4 items aankruisen van speelgoed dat ik graag zou willen hebben. #Snapstar van Yulu was dan ook niet een van de items die ik had aangevinkt. Maar ik moet mijn mening bijstellen nu ik het goed heb bekeken en toegeven; een schot in de roos! Elin vindt het fantastisch en ik eigenlijk ook! Ik vertel je wat #Snapstar is.

#Snapstar

Er zijn zes verschillende poppen verkrijgbaar. Elke pop heeft een eigen karakter en voor elk kind is er wel een pop te verkrijgen die bij het kind past. Wij ontvingen Echo. Zij is oogverblindend mooi en vooral bekend door haar betoverende beauty-tutorial. Echo is een ster in het doen van haar en make-up.

In de doos zit een pop die je op alle manieren kunt bewegen. Armen, voeten, hoofd, alle lichaamsdelen zijn flexibel en daarmee is de pop in elke positie neer te zetten. In de doos zit ook een standaard waarop je de pop kunt bevestigen. De pop kan dan staan of zitten zonder dat het omvalt. En als laatste zit er een magisch groen scherm in de doos. Deze dient als achtergrond voor de fotoshoot.

Daarnaast is er ook een app die je moet installeren op je smartphone om foto’s te kunnen maken van de pop en deze te kunnen bewerken. Allereerst selecteer je in de app de pop, echo in ons geval, die je op de foto wilt zetten. Vervolgens kun je in de app allerlei achtergronden kiezen. Zo kun je de pop op het strand, in het bos, bij een bezienswaardigheid of waar dan ook plaatsen. Ook kun je de pop een bril op zetten, de haarkleur veranderen, oogschaduw geven, lippenstift opdoen, en nog veel meer. Kinderen kunnen dus behoorlijk creatief aan de slag in de app en met het maken van foto’s.

Snapstar is genomineerd tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar.

#snapstar

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

De mening van de jury:

Met de Snapstar poppen leert je kind op een veilige manier om te gaan met sociale media. Voor iedereen is er wel een pop: er zijn zes verschillende. Een green screen als achtergrond om te fotograferen en een standaard voor de pop worden meegeleverd. Met andere kapsels en make-up kan de hele look en feel van de pop worden veranderd.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

De Snapstar, (mode)pop in zes verschillende uitvoeringen en een bijbehorende app waarmee de poppen in een virtual reality wereld geplaatst kunnen worden. De poppen zien er hip, cool en ‘fashionable’ uit wat jonge meiden heel erg zal aanspreken. Ze hebben elk een eigen uitstraling, waardoor er voor de meeste meisjes wel een pop bij zit die ze aanspreekt. De poppen zijn behoorlijk flexibel en voeten, benen, armen, handen en hoofd kunnen bijna elke stand aannemen. Haar, kleding en accessoires kunnen verwisseld worden met spullen die los bijgekocht kunnen worden.

Er wordt een ‘green screen’ meegeleverd, zodat er met een mobieltje foto’s kunnen worden gemaakt van de pop, die met een bijbehorende app in allerlei achtergronden kunnen worden geplakt. Voor jonge meiden die van mode en aankleedpoppen houden, zullen de Snapstars bijna onweerstaanbaar zijn. Leuk om met een of meer vriendinnen met ieder hun eigen pop een fantasiespel te spelen, met mode bezig te zijn en leuke virtual reality plaatjes te maken. Extra accessoires en kleding kan los bij gekocht worden, wat de speelmogelijkheden (naast de virtual reality mogelijkheden) vergroot. De Snapstars bieden veel sociaal (en ook solitair) speelplezier.

Onze mening

Elin is bijna 6 jaar en daarmee qua leeftijd een goede graadmeter om dit speelgoed te testen. Hoewel het haar een beetje tegenviel dat Blazelets Factory van Ravensburger niet in de tas zat – daar had ze die middag veel mee gespeeld en wilde ze graag zelf – maakte #Snapstar enorm veel goed.

Als ik mag beginnen met één nadeel; het magische groene scherm is van redelijk dun karton en kan snel scheuren. Je moet dit scherm ook steeds in- en uit elkaar vouwen en daarmee is het best kwetsbaar. Daarom is het groene scherm in elkaar zetten en weer uit elkaar halen nog een taakje voor mij. Verder kan ze volledig zelf aan de gang met de pop, maar ook met de geïnstalleerde #snapstar app. De app wijst zich eigenlijk vanzelf en is eenvoudig te gebruiken. Toch kun je er ontzettend veel leuke plaatje mee maken.

De pop daarentegen is veel steviger, al is deze wel flexibel. Je kunt de pop in alle mogelijke poses neerzetten. Je kunt ook bijvoorbeeld het haar van de pop afhalen en deze kaal op de foto zetten. In de app kun je dan zelf het gewenste haar toevoegen. En oogschaduw en lippenstift opdoen.

Zoals ik al schreef was dit cadeau uit de tas een schot in de roos. Een fantastisch cadeau voor meiden die van poppen, aankleden, opmaken, en een-spelletje-op-mama’s-telefoon houden. Het is gewoon net ff wat anders dan met de pop of met barbies spelen. Elin gaat er graag mee aan de slag en hieronder zie je haar gemaakte creaties.

Productinformatie

Een #snapstar pop is verkrijgbaar bij Bol.com voor € 19,99. Er zijn 6 verschillende poppen verkrijgbaar.

Op welk artikel in de categorie 6&7 jaar heb jij gestemd?

#snapstar echo #snapstar van yulu #snapstar yulu snapstar echo pop Pop echo

SpeelgoedSpeelgoed

Reactie (8)

 • Alexandra| 11 oktober 2019

  Op die leeftijd was ik nog niet mobiel. Weet niet of ik zo vroeg al dit zou willen aanbieden

 • Beauty tips en meer| 11 oktober 2019

  Wat zien ze er leuk uit helaas hier zijn ze niet meer van de poppen.

 • Jessie| 12 oktober 2019

  Wel een geinig idee met die app erbij. Ik weet alleen niet of Snapchat nog bestaat tegen de tijd dat Elin daar aan toe is 😉 De ontwikkelingen gaan zó snel…

 • Sherry| 12 oktober 2019

  Ik ben dol op poppen. Deze zijn schattig.

 • racheltjuh| 14 oktober 2019

  ik vind ze leuk!! en weet zeker dat mijn meiden ze ook leuk hadden gevonden toen ze jonger waren

 • Life by - Mandy Eggens| 16 oktober 2019

  Ik zou dit als moeder zijnde ook niet zo snel kopen maar als kind zijnde zou ik het wel leuk vinden haha!

 • Manon| 18 oktober 2019

  Doet me een beetje denken aan Bratz van vroeger. Weet alleen niet op ik een kind van 6 al wil blootstellen aan de wereld van photoshoots en het nemen van de perfecte foto’s.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *