Review: Puzzle Majestic Wateringhole 500 stukjes | Ravensburger

Majestic Wateringhole

“Joehoe, joehoe, joehoe!” was de reactie van Joas (bijna 4) toen deze puzzel af was. Samen hebben we de puzzel gemaakt. Een puzzel uitzoeken voor Joas is een klein beetje een probleempje. Hij is echt een kei in puzzelen, daar loopt hij echt op voor, maar zijn belevingswereld is wel gewoon van een bijna vierjarig jongetje. Maar helaas hebben we nog geen puzzel van bijvoorbeeld The Lion King of Paw Patrol gevonden van 500 stukjes 😉 En wees gerust … een puzzel van 500 stukjes maakt hij echt nog niet alleen hoor, dat doen we gezellig samen. Toen ik van Ravensburger een puzzel mocht uitzoeken, vond ik dat nog verrekte lastig. Zou ik voor de 300 stukjes gaan, of toch voor de 500 stukje? Uiteindelijk koos ik voor Majestic Wateringhole van 500 stukjes, vooral vanwege de afbeelding, omdat ik dacht dat deze nog het meest zou aansluiten bij de belevingswereld van Joas.

Waarom puzzelen goed is voor de ontwikkeling

Puzzels; verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten, kleuren, onderwerpen. Een geschikte puzzel voor je kind kiezen is vaak moeilijk, maar de grote verscheidenheid biedt ook vele voordelen. Puzzelen vergroot het visueel ruimtelijk inzicht van een kind. Het is best lastig om precies het juiste stukje uit de vele stukjes te zoeken. Om het einddoel te bereiken – de puzzel moet namelijk af –  moeten ze goed nadenken en een bepaalde strategie ontwikkelen. Worden eerst de randjes gelegd, of sorteert je kindje eerst bepaalde kleuren? Door te puzzelen wordt de concentratie van je kindje vergroot, maar ook wordt de motoriek verbeterd, zonder dat hij het zelf doorheeft. Een stukje vastpakken en het op zo’n manier draaien dat het stukje precies in het gaatje past, bevordert de fijne motoriek.

Tijdens het puzzelen leert een kind ook door te zetten wanneer het puzzelen eventjes tegenzit. Door je kind op die momenten goed te begeleiden zal het leren om zelfstandig problemen op te lossen en wordt zijn zelfstandigheid vergroot. Is het doel bereikt, de puzzel is af, dan is het de teleurstelling dat het even niet lukte allang weer vergeten en is het zo trots als een pauw op het resultaat! Dat is weer een enorme boost voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Hup, naar de volgende puzzel!

Bovendien is puzzelen een ontspannende bezigheid en ook gezellig als je het samen doet.

Majestic Wateringhole Ravensburger

Mijn mening over Majestic Wateringhole van Ravensburger

Samen met Joas heb ik de puzzel Majestic Wateringhole van Ravensburger gemaakt. Ik heb voornamelijk de stukjes gesorteerd op kleuren die Joas dan weer aan elkaar gelegd heeft. Kleine, behapbare stukjes. Daarom heb ik ook voor deze puzzel gekozen, omdat er verschillende dieren opstaan die elk afzonderlijk te maken zijn. Puzzels met grote vlakken van één kleur vallen daarom voor ons af. Joas vond de afbeelding gelukkig heel leuk. Hij lijkt op The Lion King en daarom is deze  goedgekeurd. Mama ook weer blij 🙂

Soms zit het puzzelen inderdaad een beetje tegen. Tijdens het maken van deze puzzel heb ik ‘m dan ook een strategie aangeleerd die hij vervolgens aan zijn grote zus ging uitleggen toen zij ook even kwam meehelpen. Je past de kans hebbende stukjes één voor één op een plekje, past het niet dan leg je het stukje aan de kant en je gaat net zo lang door tot er een stukje is wat wel past. Dan pak je de aan de kant gelegde stukjes er weer bij en ga je door met het volgende gaatje waar een stukje moet komen. Het werkte.

Tijdens het maken van deze puzzel merk je dan ook weer dat het een puzzel van een zeer goede kwaliteit is. De stukjes zijn stevig en ze passen goed op elkaar. Bij sommige puzzelen heb je wel eens dat je twijfelt of een stukje nu wel of niet past, dat is bij deze absoluut niet zo. Elk stukje van deze puzzel is uniek, en als het past dan past het, zonder twijfel. Daarom zijn Ravensburger Puzzel fijne puzzels om te maken.

En nu op naar de volgende puzzel! Nog geen idee welke trouwens 😉

Productinformatie

Majestic Wateringhole van Ravensburger heeft 500 stukjes en is voor € 12,99 te bestellen op Bol.com

LEESTIP: Tiptoi Starterset Mijn Grote Wereldatlas

#spon

Reactie (11)

 • lifestylemommys| 30 september 2019

  Het is een prachtige puzzel, maar dat vind ik ze eigenlijk bijna allemaal wel van Ravensburger 😀

 • lodi| 15 oktober 2019

  Dit lijkt me nog een aardig lastige puzzel hoor, hier puzzelen we ook veel, de jongens doen dit vaak bij opa en oma, zo een puzzel van 1000 stukjes.

 • alexenlizzy| 15 oktober 2019

  Leuk, ik hou ook van puzzelen. Ravensburger heeft toch wel de beste kwaliteit. De opdruk van deze puzzel is ook erg leuk.

 • Deborah Hamar| 15 oktober 2019

  Wauw een prachtige puzzel. Ik snap de kleine boef wel hoor haha.
  Knap dat hij dit op deze leeftijd al zo leuk vind en zich al bezighoud met die kleine stukjes. Dat gaat nog wat worden als ie straks wat ouder is hihi.

 • Janet| 15 oktober 2019

  Oh leuk! Sinds kort ben ik gaan puzzelen, ik vind het wel leuk. Ik ben samen met een vriendin begonnen aan een puzzel van 1500 stukjes, maar die krijgen we bijna niet af. Ikzelf maak een puzzel van 1000 stukjes en dat gaat tot dusver prima. 🙂

 • feliceveenman| 15 oktober 2019

  ik heb altijd enorm veel met mijn kinderen gedaan, behalve….juist ja. Puzzelen. Sorry maar ik vind het echt helemaal niet leuk om te doen 🙂

 • Nicole Orriëns| 15 oktober 2019

  Leuk zeg! Ik houd ook van puzzelen, ook al ben ik er helaas niet al te goed in.

 • Amy| 15 oktober 2019

  Wat een prachtig exemplaar zeg, wauw! Puzzelen is heerlijk, ik vind het ook erg leuk om te doen. Vooral fijn om ‘s avonds te doen in plaats van voor de tv hangen.

 • bookstamel| 18 oktober 2019

  Wat een prachtig mooie puzzel is dit zeg! Vroeger als kind heb ik me uren vermaakt met puzzels. soms ook wel eens uren gezocht naar net dat ene passende stukje maar dat mag de pret niet drukken.

 • HippeShops| 18 oktober 2019

  Zelf ben ik niet zo’n puzzelaar, maar deze legpuzzel heeft wel een hele mooie print, zeg, wauw!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *