Maaltijdbox: Hello Fresh

Hello Fresh maaltijdbox

Ik zeg het maar direct: we zijn gek op de Hello Fresh Maaltijdbox, maar we vinden het gewoon te duur. Voor 3 maaltijden voor 4 personen betaal je ongeveer 60 euro. Dat zou neerkomen op zo’n 20 euro per maaltijd en dat vinden wij best duur. Als er dan een brief in de bus valt met een 50% kortingscode geldig voor 2 weken, dan vinden wij dat het overwegen waard om ons eens 2 weken te laten verwennen met een box.

In deze blog vertel ik je meer over de maaltijdboxen die wij ontvingen en voor welke maaltijden wij gekozen hebben.

Krokante heekfilet met broccoli, met aardappelen en dille-mayonaise

Onze eerste maaltijd was gelijk al een binnenkomer en smaakte naar meer. Gewoon aardappelen, groente en vis, maar dan toch net ff ietsje anders. De aardappelen moest je gewoon koken, maar smaakte door de dille minder gewoon. In de broccoli hadden we een extra stukje vlees in de vorm van een oorwurm. Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit eerder bij de broccoli heb gegeten šŸ˜‰ De heekfilet, iets wat ik nu echt nooit eet, smaakte verrukkelijk. En de geroosterde amandelen maakte het gerecht helemaal af.

En nu ben ik helemaal niet zo dol op mayonaise, maar van deze mayonaise kon ik zeggen dat-ie echt lekker was!

Het klonk als een ‘gewoon’ gerecht, maar je proefde echt de kwaliteit.

Broccoli inclusief oorwurm

Kippendijfilet met gepofte paprika, met rijst en feta

Ook het tweede gerecht was er Ć©Ć©n om goed te onthouden. Door de paprika te roosteren in de oven, is deze intenser van smaak. Dat gaan we zeker vaker doen. De kipdijfilet was er een van een enorme goede kwaliteit en bleef lekker mals. Ik heb zelf wel wat minder Mexicaanse kruiden door de kip en rijst gedaan omdat ik al dacht dat het best pittig zou zijn. En dat was ook zo.

Helaas eisten de kinderen wel even mijn aandacht op tijdens het roosteren van de amandelen, die konden dus de prullenbak in, helaas. Maar we hebben echt weer lekker gegeten.

Hello Fresh gegrilde paprika

Zelfgemaakte hamburger met friet, met komkommer en appelsalade

Het ging een klein beetje mis met de oven, ik had deze niet goed aangezet. Kun je lang wachten tot de frietjes goed zijn. Een maaltijd in etappes dus. De zelfgemaakte hamburger was ontzettend lekker. Ik zou zelf nooit bedenken om schijfjes appel tussen mijn broodje hamburger te doen, maar die combinatie was enorm verrassend. En lekker fris. De appel op zich, die je ook door de salade moest doen, was echt een lekker appeltje.

Na het broodje hamburger kwamen dus de frietjes op tafel. Ook die waren lekker. Een prima aardappeltje voor een frietje. Een ook nu weer smaakte de mayonaise erbij heerlijk.

Hello Fresh hamburger

Conclusie na week 1

Wat hebben wij lekker gegeten. De producten zijn van goede kwaliteit en dat proef je echt terug. De recepten zijn duidelijk beschreven, de maaltijden zijn eenvoudig te bereiden.

De maaltijden zijn anders dan gewoon. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat het net is alsof je in een restaurant eet en dat is ook zo. Ook de kinderen hebben echt met smaak gegeten en goed hun bordje leeggegeten. En best snel voor hun doen.

De box werd op tijd bezorgd. Een dag van tevoren krijg je een appje met een tijd. Dan kunnen ze een half uur eerder of een half uur later komen. Nu was het slechts 5 minuten verschil met de tijd uit het appje. Wij zien uit naar week 2.

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter, met prei, champignons en kerrie-aardappelen.

Wat was die zeebaars zacht, lekker en smaakvol! Ook niet een visje wat ik nu vaak gegeten heb, maar o zo lekker. Het leuke van zo’n maaltijdbox is dat je dingen eet die je anders nog nooit zo snel zou eten.

Dan nog even over de 2 preien. Die waren zo lang, ze pasten niet eens in mijn koelkast, niet in de hoogte, niet in de diepte, niet in de breedte. De preien zagen er echt flink stukken beter uit dan de preien uit de supermarkt moet ik zeggen.

Ook vandaag weer hebben we lekker gegeten.

Hello Fresh maaltijd met zeebaars

PastinaakcrĆØme met varkensworst, met perenmoes en paarse wortel

“Eten we appelmoes?” “Nee, het is perenmoes.” En dat liet de kinderen zich goed smaken. Zo goed, dat ze mij al gevraagd hebben of ik nog een keer appelmoes van peren wilde maken šŸ˜‰ Pastinaaksoep vind ik altijd ontzettend lekker en eet ik (vooral in de herfst/winter) regelmatig. Maar eigenlijk had ik nog nooit op een andere manier pastinaak gegeten. Deze pastinaak/aardappelpuree smaakte lekker. Iets om vaker te doen.

Paarse wortel had ik ook nog nooit gegeten. Het schillen en snijden van de paarse wortel is wel een dingetje, je handen zien helemaal paars. Ze waren wel erg lekker. Qua hoeveelheid had het wel ietsje meer gemogen.

Ook de varkensworst, gewoon een simpel varkensworstje; dan proef je toch weer dat kwaliteitsverschil als je het vergelijk met een varkensworst uit de supermarkt. Ook deze maaltijd; voor herhaling vatbaar.

Hello Fresh pastinaakcrĆØme

Kipfilet in mosterd-roomsaus met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli

Hoe gewoon kun je eten en hoe lekker kan het zijn. Alles, maar dan ook alles, was lekker. Zeggen de kinderen mij niet na trouwens, daar krijgen we echt geen champignonnetje in, maar van de rest hebben ze lekker gegeten. Dit keer geen oorwurm in de broccoli, de aardappels heerlijk gebakken en de kipfilet zo mals…. Ook de saus was erg lekker! Er had wat mij betreft nog wel een stronkje broccoli bij gemogen. Zonder oorwurm dan hĆØ … .

Aardapplen groente vlees

Conclusie na week 2

De kwaliteit; dat proef je echt terug in de maaltijden. Hoe ‘gewoon’ je ook at, het smaakte allemaal extra lekker. Ook de kinderen hebben met smaak en zonder mopperen snel hun bordje leeggegeten. Op de champignons na dan. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden, de beschrijving is duidelijk en makkelijk te volgen.

De hoeveelheid is voor 2 volwassenen en 2 kinderen zeker genoeg. Soms hielden we wat over en nooit hadden we te kort. Wel vind ik dat er soms wat meer groente bij had gemogen.

De Hello Fresh maaltijdbox werd ook deze week binnen het aangegeven tijdspad bezorgd. De doos waarin alles verpakt was heeft vervolgens nog de hele week in de woonkamer gelegen, het diende als boot. En de kinderen vonden het ook fantastisch om alle groenten op de doos afgebeeld in te kleuren. Ze vroegen al wanneer er weer zo’n doos zou komen met groenten daarop afgebeeld.

Het is trouwens ook echt fijn om 3 maaltijden te mogen kiezen uit een lijst van een stuk of 15 maaltijden.

Al met al; wij hebben heerlijk gegeten. Een Hello Fresh maaltijdbox is echt een feestje. Als er weer eens een 50% (of meer) kortingscode in de bus valt dan gaan we zeker nog een Hello Fresh maaltijdbox bestellen.

#nospon

Reactie (1)

  • Lydia| 17 oktober 2019

    Ik verwen mezelf nu een jaar of 3 met de hello fresh box. Het 1e jaar elke week maar meer boodschappen erbij doen sloop erin waardoor hogere uitgaves. Sindsdien elke 1e zaterdag vd maand. Niet nadenken wat te eten, geen boodschappen doen, goede producten en alles thuisbezorgd voor een omgerekend bedrag van ongeveer 7 euro pp. Bijkomstig voordeel is dat ik creatiever ben geworden in de keuken en niet meer uit pakjes ā€œkookā€. Kortom: Ik ben een hf fan. šŸ˜‰

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *