Review: Purpuz Planner

Purpuz

Ik kan niet zonder; mijn notitieboek die ik voor € 2,50 bij de Hema heb gekocht. Het is gewoon een simpele ringbank met daarin tabbladen die je kunt verplaatsen en met uitscheurbaar lijntjespapier. In deze notitieblok heb ik voor elke week 2 pagina’s (dubbelzijdig) beschikbaar waarin ik mijn urenregistratie bijhoud, erin zet waar ik naartoe moet die week en een to-do-list bijhoud. Vanaf bladzijde 104, en dan heb ik zeker nog een half blok over, schrijf ik alles op wat ik niet mag vergeten. Of ik gebruik het als kladpapier, of maak ik aantekeningen als ik bijvoorbeeld een telefoontje krijg. Zo houd ik alles, maar dan ook alles bij in dit kale blok. Maar in 2020 ga ik het anders doen. Ik ontving de Purpuz Planner en daarin wil ik vanaf 2020 alles gaan bijhouden. Ik vertel je er meer over.

Purpuz Planner

De Purpuz Planner is geen gewone agenda; het is een tool om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. De planner is zo opgezet dat deze je helpt met het in balans behalen van je doelen. Om in balans jouw doelen te halen, biedt de Purpuz je 8 tools.

8 Tools:

 1. De Purpuz map helpt je om je dromen te visualiseren
 2. De Purpuz matrix helpt je om je dromen te ordenen.
 3. Purpuz plan helpt je om je doelen op te delen in stappen.
 4. Purpuz pad helpt je om je doelen te voorzien van volgorde en tijd.
 5. De maandplanning geeft je structuur en overzicht.
 6. De weekplanning geeft je jouw dagelijkse to-do’s
 7. De dagreflectie laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je kunt groeien.
 8. De vragen aan jezelf laat je stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst.

Verder is de planner voorzien van mooie quote’s, prachtige foto’s, zijn er to-do-lijstjes en is er ruimte voor creativiteit, of gewoon te gebruiken als kladpapier.

Purpuz Planner

Mijn mening

Het leuke van zo’n planner is dat je die ook gewoon heerlijk op je eigen manier kunt gebruiken. Omdat het een planner voor 2020 is, heb ik er nog niet echt mee gewerkt. Wel heb ik alvast het een en ander ingevuld wat ik kon invullen en bedacht hoe ik de planner zou kunnen gaan gebruiken.

Wat betreft mijn bedrijf zit ik niet barstensvol met afspraken. De afspraken die ik heb, kan ik prima in de maandplanning kwijt.

De weekplanning ga ik gebruiken om mijn urenregistratie in te vullen. Voor mij werkt het het prettigst als ik die op papier bijhoudt en het later op mijn laptop invoer. Dat doe ik eens in de maand ofzo. De to-do-lijstjes ga ik gebruiken om de taken in de vullen die ik echt afgerond wil hebben die week. Het lijkt mij superhandig om op die manier in deze Purpuz planner te werken.

Toch één minpuntje; er zijn achterin een aantal lege bladzijdes voor creativiteit. Die kun je ook prima gebruiken om aantekeningen te maken of om andere dingen op te schrijven. Het zijn alleen lege bladzijdes, dus zonder schrijflijntjes. In deze planner mis ik dus nu al tientallen pagina’s met lijntjes. Dus alsnog moet ik naar de Hema om een notitieboek te halen voor 2020 😉

De vormgeving

De Purpuz is een mooie en stevig boek. Het valt echt niet zomaar uit elkaar en gaat ook niet zomaar stuk. De cover is van een soort stof, grijs van kleur, en dat geeft de planner een luxe uitstraling. Eigenlijk een beetje te luxe. De stof is wel zeer gevoelig voor vlekken en dat vind ik jammer.

De planner is ook in het roze te verkrijgen. Dus of grijs of roze, er zijn geen andere keuzes. Het zou leuk zijn als de planner ook in andere kleuren beschikbaar komt en met mooie designs, zodat je lekker met een vrolijke planner het nieuwe jaar vol dromen tegemoet kan gaan.

Maar al met al; op die twee minpuntjes na vind ik het een supermooie planner waar ik zeker mee uit de voeten kan in 2020, maar wel naast mijn notitieblok van de Hema van € 2,50 😉

Productinformatie

De Purpuz Planner is voor € 34,99 hier te bestellen. Op die pagina kun je ook heel veel foto’s bekijken van de binnenkant van de planner.

#spon

Reactie (2)

 • lifestylemommys| 10 oktober 2019

  Fijn is ie he, ik heb die van 2019 en ben al zo gegroeid doordat ik beter heb leren plannen dat ik ook niet kan wachten tot mijn purpuz van 2020 binnen is. Als het goed is gaat dat komende week gebeuren 😍

 • Amy de Keijzer - Büttner| 14 oktober 2019

  Ik heb hem ook en vindt het zo’n fijne agenda!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *