Review: BlaZeLets – Complete set voor coole armbanden | Ravensburger

Blazelets

Ik heb het al 100 keer verteld volgens mij, maar wij zijn naar de Influencersmiddag van de Verkiezing van Speelgoed van het Jaar geweest. Tijdens deze middag mochten de kinderen vrij spelen met het genomineerde speelgoed. Elin heeft grotendeels van de tijd ‘gespeeld’ met BlaZelets van Ravensburger en daarmee een prachtige armband gemaakt. Elin was dan ook enorm teleurgesteld dat deze set niet in onze goodiebag zat. Gelukkig maakte de #Snapstar influencerpop een hele hoop goed, maar desalniettemin kwam BlaZelets heel hoog op haar verlanglijstje te staan. Toen ik in mijn mailbox een persbericht van dit product ontving heb ik dan ook direct heel bescheiden een recensie-exemplaar aangevraagd. Haar reactie toen ze de doos openmaakte? Ze sprong werkelijk een gat in de lucht!

Ravensburger BlaZeLets

Maar wat is Ravensburger BlaZelets nu eigenlijk? Met deze set kun je armbandjes maken. Niet zomaar armbandjes met kralen, maar met heel bijzonder magisch poeder. Eens wat anders dan anders. Om een armbandje te maken klik je eerst de mal op de juiste manier in elkaar. Je spant een touwtje in het malletje. Daarna giet je het magisch poeder in een flesje, je kunt diverse kleuren door elkaar doen, maar je kunt het armbandje ook in één kleur maken. Wat je zelf wilt.

Daarna giet je het poeder in de mal. Vervolgens doe je het dekseltje op de mal en dompel je het geheel onder water. Na een paar minuten kun je de mal uit het water halen, openmaken en met een tooltje het armbandje los drukken. Je kunt als je wilt nog glitter op het armbandje strooien. Het is ook mogelijk om de glitter door het poeder te mengen.

Nu moet het armbandje nog een poosje drogen. Daarna kun je de sluitinkjes aan de armband vastmaken en de armband passend maken. Je kunt ook nog een lintje aan de binnenkant vastlijmen, zodat het wat zachter aanvoelt op je arm. Et voila, de armband is klaar. Alle materialen worden geleverd in een handig koffertje zodat alles bij elkaar opgeborgen kan worden.

Is het poeder op, dan kunnen er ook nog navullingen aangeschaft worden.

Wat zegt de vakjury van Speelgoed van het Jaar

BlaZelets is genomineerd in de categorie 6 & 7 jaar:

De mening van de jury:

Eindelijk een andere techniek om armbandjes te maken. Leuke verpakking. Fijn materiaal om mee te werken en je kunt zelf allerlei versieringen bedenken. Maak allemaal verschillende armbandjes met en zonder glitter.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Met Blazelets kunnen kinderen op een nieuwe manier hun eigen armbandjes maken. Daartoe moeten ze een koordje in een mal spannen, gekleurd poeder in de mal gieten en deze enkele minuten onder water dompelen. Daarna kan het armbandje uit de mal gedrukt worden en drogen. Als het armbandje gedroogd is kan er nog glitter op aangebracht worden. Er zijn zes verschillende kleuren poeder, waarmee bandjes in allerlei kleurpatronen gemaakt kunnen worden. De Blazelets stimuleren op een makkelijke manier de creativiteit en fijne motoriek. Voor jongere kinderen handig als een ouder ze een eerste keer helpt, zodat het een leuke, geslaagde ervaring wordt.

Blazelets van Ravensburger

Onze mening

Vol enthousiasme is Elin aan de slag gegaan met het maken van de armbanden. In de set zitten diverse vrolijke kleuren poeder waarmee je vrolijk gekleurde armbandjes kunt maken. Je kunt een aantal kleuren door elkaar mengen, maar je kunt ook een armbandje in een kleur maken, of een armbandje waarbij elk stukje een andere kleur heeft. Ook kun je glitters op je armbandje doen, of gelijk met de poeder mengen, voor een nog magischer resultaat.

Tijdens het maken van het armbandje ondervinden we nauwelijks problemen. Het werkt precies zoals de handleiding het beschrijft en het resultaat ziet er ook zo uit als op de afbeeldingen op de doos. Om toch één nadeeltje te noemen; in de doos zit een flesje waar je het poeder in moet doen. Vanuit dit flesje giet je het poeder in de mal. Het tuutje is best groot en de gleuf waar het poeder in moet is best smal. Het gieten moet je behoorlijk voorzichtig doen, je schiet nogal snel uit waardoor er poeder naast komt. Het enige probleem hiervan is dat het zonde is van het poeder, maar wij hebben daar een oplossing voor gevonden. We sparen al het geknoeide poeder op in een zakje en op het laatst kunnen we een veelkleurige armband maken van al het poeder wat niet in de gleuf, maar naast de gleuf is gegaan.

Geleverd in een leuk koffertje

Tijdens het maken moet je steeds een paar minuutjes wachten. De mal met het poeder moet enkele minuten in het water liggen voordat je het armbandje uit de mal kan halen. Dat is het enige moment dat je even moet wachten. Je kunt na het natmaken direct het armbandje uit de mal drukken met een speciaal tooltje. Je legt het armbandje ergens neer om het te laten drogen, maar de mal is wel direct weer beschikbaar om een volgende armband te maken. Dat is wel een enorm voordeel.

In de set zit een leuk koffertje waarin je alle benodigde spullen kunt bewaren. Zo heb je alle spulletjes bij elkaar in een koffertje en blijft het ook bij elkaar. Alleen het koffertje moet je dus een plekje in de kast geven.

Elin is enorm enthousiast over BlaZelets. De armbandjes die gemaakt kunnen worden zien er leuk uit en het is weer eens wat anders dan een armband met bijvoorbeeld kralen. Kinderen kunnen met deze set creatief aan de slag.

Ravensburger Blazelets

Productinformatie

Ravensburger BlaZeLets is verkrijgbaar bij Bol.com voor € 23,99

Lees hier meer reviews van producten van Ravensburger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *