Het Spellenspektakel 2019

Het Spellenspektakel

Afgelopen weekend werd er in de Jaarbeurs van Utrecht het Spellenspektakel gehouden. Eerdere jaren werd deze beurs in Eindhoven gehouden, dit jaar voor het eerst in Utrecht. We wilden er altijd al eens een keertje heen omdat we echte spellenfans zijn, het was er alleen nog nooit van gekomen. Toen hoorden we dat het ook zeer geschikt is voor kinderen en dat er een heus kinderplein is waar je je kinderen met een gerust hart kunt achterlaten, besloten om dit jaar met ons hele gezin te gaan. Maar het liep allemaal toch eventjes iets anders dan gepland …

Spellenspektakel: hét evenement voor spellenfans van jong en oud!

Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Samen met familie of vrienden kan je de spellen uitgebreid proberen, met uitleg van ervaren demonstrateurs. Ontdek hier de laatste uitbreiding van je favoriete spel, kijk rustig rond bij de winkels vol nieuwe en tweedehands spellen of laat je kinderen lekker de hele dag spelen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein!

Er zijn diverse spellenuitgeverijen die ook kinderspellen uitgeven. Denk aan; Ravensburger, Smart Games, Koninklijke Jumbo, Clown Games en HABA! Kinderen kunnen er samen met hun papa of mama de spellen uitproberen.

Omdat het Spellenspektakel een evenement is voor het hele gezin, dus voor kinderen van alle leeftijden, is er van alles te doen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein. Kinderen vanaf vier jaar kunnen onbeperkt op het Kinderplein blijven spelen, terwijl de ouders zelf over de beurs lopen en zelf hun spellen kunnen spelen. Onder toezicht van professionele pedagogisch medewerkers kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Spelletjes van verschillende uitgevers, knutselen, ze kunnen geschminkt worden, ze kunnen heerlijk relaxen op zitkussens en een film kijken of vrij spelen met het speelgoed dat er ligt. Een klein Spellenspektakel voor de jonge bezoekers!

Gobby van White Goblin Games op het Spellenspektakel

Hoe het even anders liep…

We besloten om met de auto naar Woerden te gaan en daar met de trein verder te gaan naar Utrecht. Bij het Station van Woerden is een groot parkeerterrein waar je je auto gratis kunt parkeren. Vanaf daar sta je in mum van tijd op Utrecht Centraal. Om 9:30 uur was het al megadruk in de trein en wij moesten staan. Bij het uitstappen moesten we nog even in het gangpad wachten om uit te kunnen stappen. Arjan stond voorop, de kinderen achter Arjan en ik achteraan. Joas pakte de hand van Arjan vast en die van mij. Dat staat heel handig als je zo achter elkaar in de trein staat. Niet dus. Toen besloot Joas om ook nog eens te gaan springen en op dat moment hoorde Arjan ‘knak’. Nu heeft Joas al een paar keer eerder een zondagarmpje gehad, we vreesden dat het weer zo zou zijn.

We besloten om het eerst eventjes aan te zien en naar de Jaarbeurs te lopen. Eenmaal daar klaagde Joas nog steeds over een zere arm had en gebruikte hij deze ook echt niet meer. Arjan ging met hem naar de EHBO-post en daar kreeg hij het nummer van de HAP en werd er verteld hoe hij daar moest komen. Gelukkig kon Joas gelijk terecht bij de HAP. Ze moesten nog wel een stukje met de bus.

De huisarts heeft zijn arm weer gezet, maar Joas bleef nog flinke pijn houden. Joas had zo veel pijn, dat hij tegen het flauwvallen aanzat van de pijn. Bij de HAP kreeg hij een beker limonade (meer limonade dan water) en toen knapte hij weer wat op. Maar omdat hij nog flinke pijn bleef houden besloot de huisarts om hem naar de SEH te sturen om zijn arm te laten beoordelen door een arts daar en een foto te laten maken van zijn arm. Gelukkig zat het weer helemaal goed en konden ze weer naar de Jaarbeurs om nog wat van het Spellenspektakel mee te maken. Ze waren er rond het middaguur.

SmartGames Smart Farmer op het spellenspektakel

Mijn mening over het Spellenspektakel

Terwijl Arjan en Joas naar de HAP waren, zijn Elin en ik naar het Spellenspektakel geweest. We stonden al voor 10 uur in de rij en we waren daarmee netjes op tijd binnen. Eerst heb ik een rondje gelopen op de beurs en kennis gemaakt met wat medewerkers van White Goblin Games, waar ik al een paar keer mee heen en weer heb gemaild. Fijn om ook eens te zien met wie je mailt. Daar lagen ook wat spellen voor mij klaar voor een recensie. Later meer op mijn blog over die 5 spellen die ik ontving.

Elin wilde heel graag gelijk naar het Kinderplein. Daar heb ik haar toen eerst gebracht. Bij het kinderplein bleek al een vriendinnetje van haar te spelen. Elin kreeg een kaartje opgespeld met daarop haar naam en mijn telefoonnummer. Daarna heb ik een rondje over de beurs gelopen om te zien wat er allemaal is. Ook kon ik mooi wat netwerken. Omdat ik op dat moment alleen was, werd het wat lastiger om een spelletje te spelen. Na een tijdje kwam ik bekenden tegen waar ik een tijdje mee ben opgetrokken, zolang Arjan en Joas nog niet terug waren. Dat was fijn!

Maarten en Bart van Papa’s Wereld zijn ook naar het Spellenspektakel geweest en schreven er een verslag over en maakten een videoverslag.

Nu mét Arjan en Joas

Rond het middaguur kwamen Arjan en Joas weer terug en na het eten van een boterhammetje wilde Joas ook bij Elin op het kinderplein spelen. Arjan en ik konden toen eindelijk samen een rondje over de beurs lopen. Toen we werden gebeld door een medewerker van het kinderplein, Joas wilde naar het spel met de dieren (Smart Farmer), hebben we de kinderen opgehaald en hebben we een hele tijd onze hersens gekraakt bij de SmartGames en nog een spel voor kinderen bij Haba gespeeld.

Daarna wilden de kinderen weer naar het kinderplein. Arjan en ik zijn toen op zoek gegaan naar een tafeltje waar we een spelletje konden spelen. Helaas was het op dat moment zo druk dat er nergens meer een tafel vrij was. Uiteindelijk hebben we nog met andere mensen die we niet kenden een paar potjes Qwinto van White Goblin Games gespeeld en daarmee hebben we weer een nieuw leuk spel geleerd. Die komt op ons verlanglijstje.

Toen we om 16:45 uur weer gebeld werden door het Kinderplein, besloten we om de doos met spellen die ik zou ontvangen van White Goblin Games op te halen en naar huis te gaan.

SmartGames op het spellenspektakel

Kortom

Even los van het zondagsarmpje van Joas, hebben we een superleuke dag gehad op het Spellenspektakel. Elin en Joas hebben het ook erg naar hun zin gehad. Het Spellenspektakel is ook zeker een aanrader om met kinderen te bezoeken. Het jammere was dat het zo druk was dat er nauwelijks tafeltjes vrij waren om een spelletje te kunnen spelen. Zo hebben Arjan en ik bijna geen spelletje kunnen spelen. Wel hebben we heerlijk rondgekeken en gezien wat er allemaal op de markt is. Volgend jaar gaan we absoluut weer als we dan kunnen, met ons hele gezin. Hopelijk hebben we dan geen valse start en kunnen we om 10:00 uur als eerste aanschuiven om een spel te spelen.

Reactie (7)

 • Erin Noelle| 17 november 2019

  Wat ziet dit er leuk uit! Nooit van gehoord

 • Georgina Lifestyle| 18 november 2019

  Wat een leuk evenement! Ik kende dit niet, weer iets wijzer geworden. Lijkt mij in ieder geval een superleuk uitje om er met het gezin op uit te gaan.

 • Alexandra| 18 november 2019

  Ik had nog nooit van dit evenement gehoord. Lijkt me wel leuk om een keer heen te gaan.

 • All Kinds of Things BLOG| 18 november 2019

  Ik vind het altijd zo zielig als een kind pijn heeft! Is eigenlijk erger dan dat je zelf pijn hebt, toch? Sterkte met het mannetje!

 • jasmijnbult| 19 november 2019

  Het gaat nooit zoals je gepland had, en niet fijn voor Joas!

 • mamaishblog| 20 november 2019

  Ik kende dit helemaal niet maar het klinkt erg leuk om met mijn kids te doen.

 • Nathalie| 20 november 2019

  De moeite waard geweest zo te lezen en het is altijd leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Ik ben benieuwd welke spellen je meekreeg om te testen. 🙂

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *