Review: Escape Puzzel 7: De roedel wolven | Ravensburger

Escape Puzzel

Ik houd wel van een Escape Room of Escape spellen. Toen ik een persbericht van de Escape Puzzels van Ravensburger in mijn mailbox kreeg, was ik direct enorm enthousiast. Daarom heb ik gelijk een recensie-exemplaar aangevraagd. Wij – maar voornamelijk ik – zijn heel enthousiast aan de slag gegaan met de puzzel. Een kleine week later was de puzzel af. Wat een prachtige afbeelding! Maar daar bleef het niet bij; toen moest de grootste hobbel nog genomen worden; op zoek gaan naar dat allerlaatste stukje van de puzzel. Ik vertel je hoe het ons verging.

De roedel wolven

Op de rommelmarkt ontdek je een oud boek met sagen en fantastische verhalen. Bij het doorbladeren valt je oog op een fascinerend verhaal. In een nabijgelegen bos zou lang geleden een roedel wolven betoverd zijn en sindsdien daar gevangen gehouden worden. Een met de hand getekende kaart toont bovendien de weg naar die plaats. Je bent uit op avontuur en gaat op pad.

De getekende weg bestaat echter niet en je doolt doelloos door het bos. Toch heb je het merkwaardige gevoel dat je op de juiste plaats bent. Het is al diep in de nacht als je plotseling gehuil en gegrom hoort. Gloeiende ogen staren je aan, een roedel wolven heeft je omcirkeld en is klaar voor de aanval! Je raakt in paniek en zoekt vertwijfeld naar een uitweg. Dan maakt een dier zich los uit de groep en komt naar je toe. Het alfamannetje! Hij kijkt je aan en je weet plots zeker dat je de gezochte roedel wolven ontmoet hebt. Je hebt ze echt gevonden!

Op hetzelfde ogenblik merk je dat ook de wolf begrepen heeft waarom je hier bent. “Help ons, red ons en bevrijd ons uit deze vervloekte plaats!” Je voelt eerder deze woorden van de wolf dan dat je ze gehoord hebt. Maar wat kun je doen? Hoe kun je deze vloek breken? Dan herinner je je plots de voorspelling, de woorden die in het boek naast de kaart stonden: “Op de juiste plaats, op het juiste moment zullen moed en kracht het licht
van de redding brengen.”
Volkomen radeloos kijk je om je heen …

Wat is een Escape Puzzel

In de doos zitten 759 puzzelstukjes, een handleiding en een dichte envelop met daarin de oplossing.

In de handleiding staat een verhaal beschreven wat iets zegt over de handleiding en wat je helpt bij het zoeken naar het allerlaatste puzzelstukje. Het verhaal van de puzzel die ik ontving kun je hierboven lezen. Als je het verhaal gelezen hebt, ga je aan de slag met de puzzel. De afbeelding die je op de doos ziet is niet de afbeelding van de puzzel. Dat maakt het puzzelen net even wat lastiger omdat je niet kunt spieken wat het wordt.

Is de puzzel af, dan ga je aan de slag met de raadsels. Op de zeer gedetailleerde puzzel vind je 6 raadsels. Je gaat op zoek naar die raadsels en probeert alle 6 de raadsels op te lossen. De 6 antwoorden uit de 6 raadsel vormen het antwoord op de ultieme vraag en is het allerlaatste puzzelstukje dat je moet oplossen.

Heb je geen idee wat je met een van de raadsel aan moet en kom je niet tot een antwoord? Hier vind je de support-pagina, waar je een paar tips en aanwijzingen voor de juiste weg naar de oplossing kunt vinden. Denk je het te weten; dan maak je de envelop open en ontdek je of je het raadsel opgelost hebt.

Het motto van de Escape puzzel is dan ook; puzzelen – raden – oplossen!

Mijn mening

Een puzzel maken vind ik sowieso al een leuke bezigheid. Een spelletje leggen we ook heel graag. Waarom niet die twee combineren tot één? Eerst maak je de puzzel en vervolgens ga je verder en ga je op zoek naar de 6 raadsels die je op de afbeelding kunt vinden. En dat is het eerste pluspunt; het is niet een puzzel maken om het vervolgens weer af te breken, nee, je wordt uitgedaagd om de puzzel tot in detail te bekijken en op zoek te gaan naar raadsels en die op te lossen.

De puzzel maken was op zich al best een uitdaging, maar op zich wel heel goed te doen. Ik heb al eerder mijn enthousiasme uitgeroepen over de puzzels van Ravensburger, dat elk stukje echt zijn eigen plekje heeft en dat een stukje of niet past, of gewoon goed past op de plek waar het hoort. Ik baalde er al een beetje van dat naar mate de puzzel vorderde er toch stukjes op de verkeerde plek zaten terwijl ze wel leken te passen. Hoe kan dat? Het is toch Ravensburger? Toen we eenmaal wisten te ontsnappen, snapte ik ook het waarom 😉

De raadsels

Welke 6 raadsels we op moesten lossen hadden we al snel ontdekt. Maar dan? Het is onze eerste Escape Puzzel en we hadden geen idee hoe we moesten denken en hoe we moesten zoeken. Om het eerste raadsel op te lossen hebben we gebruik moeten maken van de aanwijzingen via de support-website. Daarmee kwamen we wel tot de oplossing. Met raadsel nummer 2 moesten we ook gebruik maken van de aanwijzingen. Na twee raadsels was het voor ons bedtijd en een paar dagen later gingen we verder met de volgende raadsels. Toen wisten we hoe we moesten kijken en denken en losten we één voor één de raadsel op zonder gebruik te hoeven maken van de aanwijzingen!

Uiteindelijk hadden we 6 antwoorden. Met die 6 antwoorden moesten we nog één keer puzzelen. Die 6 antwoorden hielpen ons om te ontsnappen uit de mysterieuze wereld! Yes! Het is ons gelukt! En nog best snel ook! Omdat dit zo naar meer smaakt heb ik direct een volgende puzzel besteld – Nr. 4; exit in de boot. Hopelijk wordt die snel bezorgd! #spaarzeallemaal!

Houd je van puzzelen, houd je van het oplossen van raadsels, houd je van spelletjes, houd je van escape rooms; dan is de Escape puzzel van Ravensburger echt wat voor jou!

Ps. Ik laat verder geen foto’s zien, omdat je dan te veel zou zien en het voor jou niet leuk meer is om deze puzzel te maken en de raadsels op te losse.

 

#spon

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 20 november 2019

    Leuk is dat he, de vampier variant is ook erg gaaf om te doen. Maar deze klinkt ook goed 😍

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *