Review: Black Stories Christmas Edition

Black Stories

Arjan is er beduidend beter in dan ik. Hij vuurt de ene na de andere vraag op mij af, terwijl ik met een mond vol tanden sta en geen vraag weet te bedenken als ik aan de beurt ben. Black Stories is een hilarisch spel, met 2 spelers al superleuk, laat staan als je met een grotere groep bent en de sfeer er al behoorlijk in zit! Ik mocht de Black Stories Christmas Edition testen.

Black Stories Christmas Edition

Verhaal

Het feest der liefde kan een catastrofe worden: brandende kaarsen, nauwe schoorstenen, opstandige rendieren, te veel tijd met de familie – dat zijn nog maar een paar van de vele risico’s.

Voorkom dat je familie elkaar naar de keel vliegt en kraak liever samen wat nootjes en black stories. Door vragen te stellen en te raden kom je stap voor stap dichter bij de waarheid en ontdek je de macabere oplossing van het gitzwarte raadsel.

Inhoud

50 kaarten met gitzwarte raadsel

Spelregels Black Stories

Het principe is heel eenvoudig. De Raadselmeester leest de situatie die op de voorkant van de kaart staat beschreven hardop voor. Voor zichzelf leest hij de oplossing die op de achterkant van de kaart staat beschreven. Dan gaan de spelers als echte detectives proberen te achterhalen wat de oorzaak achter het mysterieuze raadsel kan zijn.

Dat mogen de spelers doen door vragen te stellen. Dit mogen echter alleen vragen zijn die met ‘ja’ of met ‘nee’ te beantwoorden zijn. Op deze manier proberen de spelers achter de oorzaak van het mysterie te komen.

De gitzwarte raadsels in de Christmas Edition spelen zich allemaal af rondom kerst.

Voorbeeld Black Stories

Onze mening

Hilarisch! Dat is in één woord wat ik kan zeggen over dit spel. Met z’n tweeën liggen we soms al helemaal in een deuk als we dit spel spelen. Mijn man vuurt de ene na de andere vraag op mij af en weet elke keer weer een nieuwe vraag te bedenken. Hij is er duidelijk beter in dan ik. Zelf loop ik regelmatig vast als ik aan de beurt om een mysterie op te lossen en weet geen enkele vraag meer te bedenken. Maar dat maakt de pret er niet minder om.

Dit spel is leuker en ook makkelijker als je het met een grotere groep speelt. Waar je zelf vastloopt in je denken, kan een ander je weer in een andere richting laten denken en zo kom je sneller bij de oplossing.

Dit spel is uitermate geschikt voor (scouting)kampen, familieweekenden, vriendenfeestjes, of voor welk gezelschap dan ook. Omdat het spel uit 50 kaarten bestaat en in een handig formaat doosje zit, is het ook heel makkelijk om mee te nemen. Het past bij wijze van in de binnenzak van je jas.

Productinformatie

Titel: Black Stories
Uitgeverij: Story Factory
Aantal spelers: vanaf 2
Leeftijd: 12+
Speelduur: 2-222 minuten

Share this:

ComputerComputer

Reactie (10)

 • Majonne Twigt| 5 december 2019

  Dat doe ik met de hele familie, die zijn dol op spelletjes. Met oud en nieuw doen we het nog eens over met onze familie iit Duitsland en Luxemburg. Mijn dochter heeft dit net ontdekt en vind het heel leuk.

 • lifestylemommys| 5 december 2019

  Ik zou dit heel graag willen spelen met mijn familie, zij zouden dit ook geweldig vinden. Net als de vrienden met wie we oudjaar vieren. Groetjes Linda van Duren-Raaijmakers l_raaymakers@msn.com

 • kempenaers anita| 5 december 2019

  ziet er een leuk spel uit om te spelen op kerstdag met mijn dochter en schoonzoon, zoon en al de kleinkinderen

 • elisabeth maria martina| 5 december 2019

  hier worden mijn kleindochters vast helemaal happy van, daar zou oma lies ze graag mee wilen verrassen, dit mooie cadeau zal vast nog wel onder de kerstboom passen

 • Marian B| 5 december 2019

  Een leuk spel, ik zou het graag met mijn vriendinnen eens proberen. Ook leuk voor Kerst!

 • Natasja| 5 december 2019

  Ah, zo leuk die black stories! Al een aantal edities gespeeld en te grappig voor een gezellig avondje met vrienden!

 • Mia| 6 december 2019

  Ik zou dit graag met mijn vriend willen spelen. We hebben al de allereerste editie van Black Stories en gisteren voor Sinterklaas kreeg ik een Dark Tales editie (Duitstalig – ik ben Duits) en eentje voor Kerst zou ook best wel leuk zijn om het tijdens kerst met de hele familie te kunnen spelen.

 • Vanes Janssens| 6 december 2019

  Wij spelen de Black stories met het gezin in de auto. Ieder mag om de buurt een kaart spelen (uitgezonderd de chauffeur ;-)). Zo blijft het voor iedereen leuk! De kerst editie zou super zijn tijdens de winterse ritjes!

 • Hannah van leeuwen| 7 december 2019

  Met het gezin! De kids hebben nu een leeftijd bereikt (10 en 12) dat ze het een heel leuk spel kunnen vinden. Je moet goed nadenken en analytisch blijven. Een leuk spelletje! Ik doe mee

 • Tamara van Bodegom| 9 december 2019

  met mijn liefste vriendin Monique en onze beide mannen. Kijken wie er goed is in puzzelen. Lijkt me een geweldig spel!

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: