Review: Paper & Boo | Voor een duurzame badkamer

Paper & Boo, alles voor een duurzame badkamer

De website van Paper & Boo kopt: We hebben een probleem. De indrukwekkende foto’s die wij afgelopen week in het Museon bij de fototentoonstelling National Geographic – Planet or Plastic hebben gezien laten zien dat het probleem inderdaad groot is. Per jaar gebruiken wij per persoon gemiddeld zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen. 50% daarvan gebruiken we slechts 1x voor we het weggooien. Waar Paper & Boo naar streeft is om de wereld een stukje mooier te maken en door dit samen te doen. Jouw badkamer kan al dat kleine beetje verschil maken. En alle badkamers in Nederland bij elkaar maken een groot verschil! Ik vertel je meer over Paper & Boo, hun missie en de producten die zij op de markt brengen.

Planet or Plastic

Zonder dat je er erg in hebt nemen we een hoop plastic verpakkingen meer naar huis. Een groot deel van deze plastic verpakkingen komen in de oceaan terecht. Met alle gevolgen van dien. Plastic richt veel schade aan bij vogels, vissen en andere dieren die in de zee leven. Vele diersoorten eten plastic.

Momenteel is er in het Museon een fototentoonstelling te zien die foto’s laten zien van de plastic soep in de zeeën en oceanen en de gevolgen dat het met zich meebrengt. Indrukwekkend. Een aantal van deze foto’s zie ik ook terug op de website van Paper & Boo. Neem eens een kijkje. Of breng eens een bezoek aan het Museon en laat de foto’s op je inwerken.

Lees ook: Uitje met kinderen: Museon | Den Haag

Een van de foto’s die wij in het Museon hebben gezien. (Foto: Justin Hofman)
Onderschrift: “Het is toch maar één wattenstaafje?” – 7,5 miljard mensen

Paper & Boo

Samen de wereld een stukje mooier maken; dat is waar Paper & Boo naar streeft. Een verandering begint bij jezelf en hoeft helemaal niet groot te zijn. Begin eens in de badkamer en kijk daar eens rond hoeveel plastic verpakkingen daar staan; een fles shampoo, een fles doucheschuim, deodorant, je tandenborstel, wattenstaafjes; en dat alleen al in je badkamer.

Een aantal van deze producten kun je direct vervangen door duurzame producten. Verwissel je tandenborstel eens met een bamboevariant? Die grote fles shampoo vervang je door een shampoo bar en de fles doucheschuim voor een body bar.

Paper & Boo maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Niet alleen voor de producten zelf, maar ook voor de verpakkingen. Alle verpakkingen zijn hoe dan ook 100% biologisch afbreekbaar.

Visie en missie

De visie van Paper & Boo is het terugdringen van het plasticgebruik en dat door dit samen te doen. Daarom bieden zij ook verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijke alternatieven. Zij hanteren drie uitgangspunten:

Vervangen:

Plastic voorwerpen en verpakkingen kunnen vervangen worden door duurzame varianten. Denk bijvoorbeeld aan de plastic tandenborstel te vervangen door een bamboe tandenborstel. En de plastic fles te vervangen door een papiertje om de shampoo bar.

Hergebruiken:

Plastic is direct beschikbaar voor hergebruik. Toch wordt 91% van het plastic niet gerecyceld. Paper & Boo staat er voor om bestaand plastic op een duurzame manier te recyclen.

Reduceren:

Paper & Boo helpt jou bij het reduceren van plastic afval door een alternatief te bieden en producten op de markt te brengen. Dit zijn zowel herbruikbare producten zoals de wasbare wattenschijfjes. Maar ook door zo min mogelijk verpakking te gebruiken.

Mijn mening

Van Paper & Boo ontving ik een zestal producten om te testen en te reviewen. Ik vertel je welke producten ik ontving en daarbij deel ik ook mijn mening over deze producten.

Bamboe Haarborstel

De bamboe haarborstel is gemaakt van bamboe en natuurrubber en is geschikt voor ieder haartype en ieder haarlengte. Het eerste wat mij opviel is het formaat van de borstel, die is ontzettend groot. Ietsje kleiner zou ook prima zijn De borstel borstelt ontzettend fijn en ik kom er zelfs mee door Elin haar verwarde krullen die altijd in de klit zijn.

Bamboe tandenborstel

Eerlijk is eerlijk, is moest er even aan wennen aan een houten tandenborstel. Maar als je eenmaal gewend bent is het een prima alternatief. De tandenborstel van Paper and Boo is gemaakt van bamboe waardoor deze zeer stevig en robuust aanvoelt. De borstel is voorzien van BPA-vrije borstelharen. Er is ook een bamboe beker en een bamboe tandenborstelkoker verkrijgbaar. Om je tandenborstel op een duurzame manier in op te bergen.

Body Bar Rozenblaadjes

Van Paper & Boo ontving ik ook een Body Bar met rozenblaadjes. Deze body bar bevat vitamine E dat de barrièrefunctie van je huid versterkt. De Body Bar hydrateert de huid en opent de poriën en de heerlijke rozengeur zorgt voor een rustgevende stemming. De zeep ruik heerlijk en schuimt fijn!

Conditioner Bar Mint

De conditioner bar mint is een heerlijk geurende bar geschikt voor vet haar. De mintgeur werkt verkwikkend, verfrissend en ontstekingsremmend. Het laat haar weer glanzen en het voelt zacht aan. Elin gebruikt de conditioner bar en ik kom weer met een borstel door haar haar, zonder dat ze al te veel piept en gilt dat het pijn doet.

Konjac spons geschikt voor alle huidtypes

De witte spons is gemaakt van de konjac wortel. Doordat er geen extra mineralen zijn toegevoegd, maakt het dat de spons geschikt is voor alle huidtypes. Dit kleine sponsje is geschikt voor gezichtsreiniging. Wat mij betreft een superfijn sponsje waarvan ik hoop dat er ook een grotere variant gaat komen voor gebruik in de douche!

Smeerbare deodorant pepermunt en rozemarijn

De basis van deze natuurlijke deodorant bestaat uit kokosolie, zuiveringszout en sheaboter. Daarnaast is er een heerlijk verfrissende pepermunt- en rozemarijngeur toegevoegd wat ervoor zorgt dat je dag fris en verkwikkend begint. Een klein blikje lijkt weinig, maar het is genoeg voor 120 frisse oksels. Smeer deodorant ter grootte van een erwtje onder je oksels, genoeg om je een hele dag schoon en fris te voelen. De deodorant is goed smeerbaar waardoor het makkelijk uitsmeert. Bij dagelijks gebruik kun je zo’n 2 maanden met één blikje doen.

Ik moest zelf even wennen aan een pepermuntgeur onder mijn oksel, maar het ruikt zeker lekker en smeert heel fijn uit! Ik ben fan!

Fijne producten!

Al met al heb ik 6 ontzettend fijne producten van Paper & Boo ontvangen waar ik heel blij mee ben! Bovendien nog goed voor het milieu doordat er geen plastic wordt gebruikt. Daarnaast heeft Paper & Boo nog veel meer in het assortiment, denk aan shampoo bars, bruisballen, wattenstaafjes en wasbare wattenschijfjes. Ik nodig je uit om zeker eens op de website te kijken.

Lees ook: Review: Correctbook | Eindeloos schrijven, voor iedereen
Lees ook; Wakibi: Verander een leven met een lening van 25 euro!

Reactie (1)

  • Lydiablogt| 17 juni 2020

    Fijn spul en steeds vaker te vinden in de reguliere winkels !! En ja, ik doe wat ik kan. Uiteindelijk maken ook druppels een plas. 91% niet gerecycled is om te huilen. Van het wel gerecyclede procent is het granulaat (het restproduct uit recycling) onverkoopbaar. De productie van grondstoffen (oa de olieprijs) is door de corona crisis zo laag dat nieuw maken minder kost dan reproductie uit granulaat. Ondertussen heeft de goegemeente zich suf gekocht aan nieuw tuinmeubilair en andere zooi bij liefst made in china want lekker goedkoop. De oude zooi naar de stort of in de container in de veronderstelling dat alles gerecycled wordt. En zo houden we ons slapend, blind, doof en vervuiling in stand.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *