Review: Correctbook | Eindeloos schrijven, voor iedereen

Correctbook is verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten

Sinds januari 2020 gebruik ik de Purpuz-planner. Deze planner gebruik ik met veel plezier en helpt mij om mijn werk en alle taken te organiseren en te plannen. Deze planner biedt mij alleen te weinig ruimte voor aantekeningen en notities. Sinds een aantal weken gebruik ik voor mijn notities en mijn dagelijkse actiepuntenlijst de Correctbook. De Correctbook is kort gezegd een oneindig uitwisbaar notitieboek. Ideaal voor mij dus! Ik vertel je meer over de Correctbook.

Correctbook

Het principe is heel eenvoudig. Het schrijven in een Correctbook werkt net zo als het schrijven in een regulier notitieboekje. Je notities drogen binnen enkele seconden op en wissen niet makkelijk uit zodra je er per ongeluk met je hand overheen gaat. Heb je je notities niet meer nodig? Dan kun je deze met de achterkant van de Correctbook®pen uitwissen, maar ook met een Correctbook®wisdoekje, Correctbook®schoonmaaksponsje of een andere droge of vochtige doek.

Een Correctbook is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, van geel tot zwart, van wit tot rood en nog vele andere kleuren. Zo zit er altijd wel een kleur bij die jij mooi vindt. Daarnaast heb je keuze uit een Correctbook in A4-formaat, in A5-formaat en zelfs in A6-formaat. En, er is ook een pocketboekje beschikbaar, ideaal om in je handtas te stoppen. Als je een kleur en een formaat hebt gekozen, dan kun je vervolgens ook nog kiezen of je een blanco of een gelinieerde versie wilt. Genoeg keuze dus …

Correctbook inclusief correctpen en correctdoekje

Unbind & Click Ringband

De notitieboekjes zijn voorzien van een uniek en zelfontworpen Unbind & Click Ringband. Dankzij dit systeem kun je verschillende type pagina’s toevoegen en verwijderen. Daarmee kun jij jouw Correctbook geheel naar eigen wens personaliseren voor een optimaal gebruiksgemak.

Er zijn verschillende sets losse pagina’s verkrijgbaar die je eenvoudig kunt toevoegen aan jouw Correctbook.

 • Blanco (A4 & A5)
 • Gelinieerd (A4 & A5)
 • Ruitjes (A4 & A5)
 • Puntjes (A4 & A5)
 • To-Do List (A4 & A5)
 • Weekplanner (A5)
 • A5 mix-set (1x to-do list, 1x puntjes, 1x blanco, 1x gelinieerd & 1x ruitjes)

Missie

Correctbook is een sociale onderneming en zet zich in tegen analfabetisme. Wereldwijd zijn er zo’n 800 miljoen mensen van 15+ die niet kunnen lezen en schrijven. Ook zijn er nog zo’n 250 miljoen kinderen die zonder pen en papier naar school gaan. Dat zijn grote getallen.

Correctbook zet zich actief in tegen analfabetisme! Per verkocht Correctbook wordt er een trimester schrijven beschikbaar gesteld aan kinderen binnen ontwikkelingsprojecten. En daarmee gaan ze de strijd aan tegen analfabetisme! Iedereen verdient toch goed onderwijs en gelijke kansen!

Duurzaam

Met de aanschaf van een Correctbook steun je niet alleen een goed doel, je levert ook nog eens een bijdrage aan het milieu. Een Correctbook bespaart bergen papier, en dus hoeven er minder bomen gekapt te worden. Een boom hoort toch immers niet bij het oud papier te belanden. Het gebruik van een Correctbook is ook nog eens kostenbesparend; je kunt het eindeloos hergebruiken, jarenlang, dat scheelt jouw enorm veel kosten, want je hoeft geen pennen, notitieboekjes en kladpapier meer aan te schaffen.

Wil je meer weten over de Correctbook of wil je er zelf een bestellen? Kijk dan op de website!

Mijn mening

Welke kleur ik wilde? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De Navy blue vind ik werkelijk een prachtige kleur en toen ik ‘m echt in handen had, vond ik de kleur nog mooier! De keuze tussen blanco en gelinieerd was ook makkelijk, ik koos voor een gelinieerde versie.

Het gebruik van de Correctbook is echt fantastisch. Bij het notitieboekje zit een uitwisbare stift, maar zeker niet zó uitwisbaar dat je telkens de geschreven tekst uitveegt als je er even met je hand overheen gaat of als je het boekje dichtslaat. Binnen enkele seconden is de geschreven tekst droog. Er zit niet alleen een stift met dunne punt bij de Correctbook, ook zit er een doekje bij waarmee je de bladzijdes weer kunt schoon vegen. En dat schoonvegen – en dat is maar goed ook – kost best wel een klein beetje kracht en inspanning. Daarmee is gelijk bewezen dat je je geschreven tekst niet zomaar wegveegt als je er met je mouw overheen gaat.

Correctbook gaat de strijd aan tegen analfabetisme

Uniek

Het unieke Unbind & Click Ringband werkt perfect! Je kunt daarmee heel eenvoudig extra pagina’s in je Correctboek toevoegen of de volgorde van de pagina’s aanpassen. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 50 pagina’s in je Correctbook te plaatsen, anders zou het boekje niet meer goed dicht kunnen. Standaard zit in een Correctbook 20 pagina’s, dus je kunt zelf nog flink wat toevoegen. Er zijn dan ook diverse soort losse pagina’s verkrijgbaar zodat jij je notitieboek geheel naar eigen wens kunt inrichten. Denk aan ruitjespapier, een to-do-list, een weekplanning en nog meer. Vooral de to-do-list en de weekplanning staan hoog op mijn verlanglijstje om aan mijn eigen Correctbook toe te voegen. Die lijken mij ideaal!

Kortom; ik ben echt superblij met de Correctbook. Ik maak er dagelijks enorm veel gebruik van bij mijn werkzaamheden. Hij ligt naast mij op tafel, schrijf op wat ik moet onthouden en wis uit wat ik heb afgerond!

O ja, wist je dat je een Correctbook ook kunt personaliseren door er een eigen logo of iets dergelijks op te laten drukken? Hiermee heb jij een prachtig relatiegeschenk, maar ook is het een ideaal en duurzaam cadeautje om als Kerstpakket aan je werknemers te geven!

Lees ook: Wakibi: Verander een leven met een lening van 25 euro!
Lees ook: Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

Reactie (2)

 • lifestylemommys| 5 maart 2020

  Fijn is het he? Ik ben er ook zeer blij mee 😁

 • Marian B| 6 maart 2020

  Ik heb er eentje op mijn werk. Ik vind het echt heel handig en het scheelt zeker papier!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *