De ideale tuin voor elk kind; 9 originele ideeën

Kindvriendelijke tuin

Of het nu zomer is of winter. Warm of koud, of het nu regent of droog is. Veel kinderen genieten van buiten spelen, ongeacht het weer. Voor kinderen is het fantastisch als de achtertuin een waar speelparadijs is waar ze zich urenlang kunnen vermaken. Met deze originele, maar o zo simpele ideeën, maak jij van je tuin de ideale tuin en echt iets heel bijzonders voor je kinderen.

De zandbak

Een zandbak is natuurlijk een onmisbaar item in elke tuin! Bijna elk kind vindt het leuk om met zand te spelen. Bovendien is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Spelen met zand is goed voor de fijne motoriek en het bevordert creativiteit en fantasie. Met zand kun je immers alles maken wat in je fantasie opkomt! Maar met een aantal simpele aanpassingen kun je met een zandbak nog veel meer!

1 | Zandbak met een rand als autoweg

Heb je een zandbak met een rand? Pak dan een blik zwarte of grijze en een blik witte Sigma verf geschikt voor buiten. Verf de rand van de zandbak helemaal zwart of grijs. Als de verf goed droog is, dan kun je met witte verf in het midden strepen trekken. Et voila, je heb een prachtige autoweg waar kinderen met zandauto’s op kunnen rijden.

Een autoweg op de rand van het zandbak

2 | Gebruik ook de deksel

Heeft jouw zandbak een houten deksel? Bevestig daaraan wat trechters, buizen en een draairad waar je al het zand doorheen kan laten gaan. Deze deksel kun je in een hoek van 90 graden naast de zandbak plaatsen, zodat al het zand wat door de trechters gaat ook weer netjes in de zandbak terechtkomt. Met zand spelen was nog nooit zo leuk geweest.

Schutting

Van de zandbak gaan we door naar de schutting. Een schutting is vaak een lang, recht en saai stuk. Maar met deze ideeën maak jij van je schutting iets vrolijks.

3 | Krijtbord

Hang aan de schutting een grote houten plaat die je van tevoren helemaal met schoolbordverf geverfd hebt. Krijtjes erbij en kinderen kunnen urenlang creatief aan de slag gaan met het maken van mooie tekeningen.

een krijtbord voor aan de schutting

4 | Watermuur

Aan de schutting kun je ook een complete watermuur maken. Gebruik daarvoor lege petflessen waarvan je de bodem afsnijdt, stukjes tuinslang en buizen. Bevestig deze items aan de schutting in een baan en laat er water doorheen lopen. Gegarandeerd voor urenlang speelplezier.

5 | Moestuintjes

Hang aan de schutting verschillende leuke en vrolijk gekleurde potjes of oude regellaarsjes en plaats daarin kruiden of andere plantjes. Leuk als kinderen die kruiden en plantjes zelf mogen verzorgen.

Het huishouden

Wat vinden kinderen het toch leuk om de werkzaamheden van papa en mama na te doen. Nu nog wel. Koken, vadertje en moedertje spelen, taartjes bakken, koffie drinken, ga zo maar door. Deze rollenspellen kunnen ook prima buiten gespeeld worden.

6 | Buitenkeuken

Koken, dat is ook iets wat kinderen nu eenmaal graag doen. Van hout kun je een complete buitenkeuken maken. Op internet zijn tal van stappenplannen te vinden. Deze keuken kun je vervolgens verven in allerlei leuke en vrolijke kleurtjes. Daar kun je uitstekend Sigma buitenverf voor gebruiken. Wil je Sigma s2u allure gloss kopen? Ga naar verf.nl en bekijk daar een groot assortiment aan verf. Deze verf is ook zeer geschikt voor het schilderen van kozijnen van ramen en deuren.

Een buitenkeuken voor in de tuin

7 | Speelhuisje

Voor veel kinderen een droom; een echt speelhuisje in de tuin. Gezellig in het huisje vader en moedertje spelen, eten en drinken. Wat wil een kind nog meer. Speelhuisjes kun je zo in de (online) winkel kopen. Een handige papa of mama kan deze vast ook zelf maken. En je kleintje; die helpt maar al te graag een handje mee!

Een speelhuisje voor in de tuin

Creatief met tegels

Houden je enorm van gezelschapsspellen? Dat kun je ook in de tuin doen. De volgende creatieve ideeën zijn dan perfect voor jullie.

Slangen en ladders maak je eenvoudig zelf

8 | Schaakbord, dambord of ander gezelschapsspel

Met vierkante witte en zwarte tegels kun je in je tuin een schaakbord of dambord leggen. Ook mens-erger-je-niet of slangen en ladders is redelijk eenvoudig in je tuin te schilderen of aan te leggen met tegels.

Schaakbord in eigen tuin

9 | Hinkelbaan

Een iets simpeler idee, maar niet minder leuk. Maak een vrolijke hinkelbaan door een aantal tegels in willekeurige kleuren te verven en er een cijfer op te verven.

Een hinkelbaan in de achtertuin
Share this:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: