Recreatiepark De Leistert; voor een onbezorgde vakantie met kinderen

Recreatiepark de Leistert

In de meivakantie of rondom Hemelvaart of Pinksteren gaan wij graag een weekje of lang weekend weg. Helaas is dat er het afgelopen jaar niet van gekomen. We hadden na 6 jaar onze tent uit de kast willen pakken en weer eens willen gaan kamperen. Nu maar hopen dat we aankomend voorjaar wel op vakantie kunnen, bijvoorbeeld naar Recreatiepark De Leistert in Roggel. Dat zou wel fijn zijn!

Recreatiepark De Leistert in Roggel …

Een vakantie met kinderen hoeft helemaal niet duur te zijn. En als je een beetje op de kleintjes let, dan kun je nog eens een weekje extra gaan, bijvoorbeeld in de meivakantie of in de herfstvakantie. De zomervakantie van 2021 hebben we een tijdje geleden al geboekt. We waren afgelopen zomer in Oostenrijk en één van de huisjes was zo goed bevallen dat ik – nog vóór dat we weer thuis waren – het al zeker wist; volgend jaar gaan we hier weer naartoe! En slechts enkele weken later hebben we de eigenaar van dat huisje in Oostenrijk geappt en lag de reservering vast. Gelukkig mocht het onder voorbehoud, want je weet het maar nooit met die maatregelen.

Roeivijver en dagstrand De Leistert

Eigenlijk durven we het nog niet zo goed aan om een camping met Hemelvaart of in de meivakantie vast te leggen. Al hebben we al wel iets op het oog. Eén van de meest kindvriendelijke parken onder de vakantieparken in Nederland; namelijk Recreatiepark De Leistert in Roggel. Roggel ligt in midden Limburg, vlakbij Roermond. Een prachtige streek, waar we graag naartoe gaan.

Camping De Leistert

… een van de meest kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Als je de kinderen vraagt wat ze tijdens de vakantie willen doen, dan horen wij steevast twee dingen; zwemmen en naar een binnenspeeltuin. Dat kan geregeld worden! De Leistert beschikt namelijk over een prachtig en spectaculair subtropisch zwembad voor een compleet en onbezorgd dagje uit. Zonder dat je daarvoor hoeft te reizen. Hoe ideaal is dat zeg! Zo blijft er meer tijd over om te zwemmen. En is het prachtig weer en blijf je liever buiten? Ook dat kan. Een verwarmd buitenzwembad is dan dé plek om tijdens een warme lente- of zomerdag je prima te kunnen vermaken.

Subtropisch zwemparadijs op recreatiepark De Leistert

Of ga naar de roeivijver en dagstrand. Dat is ook iets waar Elin en Joas enorm blij van worden. In Berkel en Rodenrijs, op zo’n 10 minuten rijden van ons huis, zit De tuin van Floddertje. Een fantastische natuurspeelplek waar de kinderen ontzettend graag komen. Lekker kliederen met zand en water, water pompen door gootjes en transporteren via kettingen en emmertjes. Wat wil je nog meer als kind. Ook dat heeft Recreatiepark De Leistert; een prachtige roeivijver en een dagstrand vol met speelelementen waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven met water en zand.

Kliederen met water en zand op De Leistert

O ja, een dagje binnenspeeltuin; voor kinderen is het geen vakantie als we niet een dagje naar een indoorspeeltuin zijn geweest. En laten ze ook dat hebben op Recreatiepark de Leistert; een indoorspeeltuin waar kinderen zich prima kunnen vermaken als het bijvoorbeeld eens een dagje regent. De foto hieronder spreekt voor zich, toch?!

Indoorspeeltuin op park De Leistert

Er is nog zoveel meer

En o, er is nog zoveel meer. Als je alleen al de foto’s op de website bekijkt dan krijg je meteen zin in een heerlijke vakantie. De faciliteiten zoals hierboven genoemd is slechts een greep uit de selectie van alle faciliteiten en activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Je kunt je daar een hele week vermaken, zonder dat je het park hoeft te verlaten. En dat maakt dat vakantiepark De Leistert een van de meest kindvriendelijke vakantieparken in Nederland is.

Indoorspeeltuin op een prachtig en kindvriendelijk vakantiepark in Nederland

Lees ook: Uitje met kinderen: Mind Mystery | Horst

De accommodaties

Zoals ik al schreef zouden wij graag weer eens willen kamperen. De laatste keer dat we hebben gekampeerd is zo’n 6 jaar geleden. Vanwege de night terrors van Elin en het commentaar dat wij erop kregen van onze buren op de camping, hebben we toen onze biezen gepakt en zijn we naar huis gegaan en hebben we de tent in de kast gelegd. En daar ligt-ie nog steeds. De night terrors zijn gelukkig alweer een tijdje verleden tijd, kamperen zou nu echt weer een optie kunnen zijn.

Maar eerlijk is eerlijk. Een chaletje of een huisje vind ik ook wel erg fijn en makkelijk. Gelukkig kan het op recreatiepark De Leistert allemaal. Of je nu een kampeerplek wilt huren voor je tent of caravan, of je wilt een bungalow, chalet, lodge of cabin huren, het is er gewoon! De keuze is reuze en de mogelijkheden zijn enorm. En wat je ook kiest; het ziet er allemaal even mooi, schoon en gezellig uit! Ik ben om. En jij?

Lekker spelen op een bungalowpark in Limburg

Lees ook: Dagje uit met kinderen: Irrland | Kevelaer in Duitsland
Lees ook: Vakantie met kinderen: Neustift im Stubaital | Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *