7 manieren om de geboorte van je baby bekend te maken

Geboortevlag bestel je snel en eenvoudig bij geboorteplein

Als je net bevallen bent van een prachtig kindje, dan wil je dat natuurlijk aan de hele wereld laten weten. Je naaste familie en beste vrienden stel je telefonisch op de hoogte. Een brede kring aan familie, vrienden, kennissen en collega’s stuur je zo snel mogelijk een geboortekaartje. Ook is het leuk om in de buurt waar je woont de geboorte van je zoon of dochter bekend te maken. Dat kan bijvoorbeeld met een geboortebord of geboortevlag. In dit artikel deel ik 7 manieren om de geboorte van je kindje bekend te maken.

1 | Een geboortesticker

Eén van de makkelijkste manieren om de geboorte van je zoon of dochter bekend te maken is door het aanbrengen van een geboortesticker op je raam. Een geboortesticker is eenvoudig op het raam te pakken en na een aantal weken ook eenvoudig weer te verwijderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Geboorteplein.nl. Daar kun je een groot aantal verschillende geboortestickers van hoge kwaliteit vinden, verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende formaten – elk raam is natuurlijk weer anders.

2 | Een geboortevlag

Verkies je liever een andere manier om de geboorte van je kindje wereldkundig te maken? Een andere mogelijkheid is het ophangen van een geboortevlag. Er is tal van keuze uit verschillende geboortevlaggen in verschillende ontwerpen. Die vlag kun je vervolgens naar eigen wens personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van je kindje, een leuke tekst of de geboortedatum. Een geboortevlag wordt gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit stof dat weerbestendig is en tot windkracht 6 buiten kan blijven hangen. Een vlag is in diverse maten verkrijgbaar, waaronder ook in de standaardmaat van de Nederlandse vlag.

3 | Een geboortebord

Een geboortebord is een prachtige plaat met daarop de naam van je kindje – en eventueel een geboortedatum of andere spreuk – die je in de grond van je tuin kunt prikken. Een geboortebord wordt gemaakt van weerbestendig materiaal, enorm geschikt voor buiten. Heb je geen voortuin waarin je een geboortebord kunt plaatsen? Geen nood: er zijn ook geboorteborden die je aan de buitenkant van het raam kunt bevestigen. Deze geboorteborden hebben een v-vorm zodat het goed te zien is, ongeacht van welke kant je komt aanlopen. Denk eens aan de tekoopborden die je wel eens aan een raam ziet hangen.

4 | Waslijn met rompertjes

Plaats een (was)lijn in de tuin en hang daaraan een rijtje met rompertjes. Op elk rompertje laat je bijvoorbeeld een letter van de voornaam drukken zodat de naam van je kindje zichtbaar wordt. Ook kun je op één rompertje een geboortedatum drukken, of een leuke afbeelding. Alles is mogelijk!

5 | Raamtekening

Ga lekker creatief aan de slag met raamstiften of met verf. Hierbij kun je gebruik maken van allerlei sjablonen, maar je kunt je ook helemaal zelf uitleven. En heb je al oudere kinderen? Ook die kunnen jou prima helpen bij het maken van een echte unieke en persoonlijke raamtekening.

6 | De ooievaar

De ooievaar is natuurlijk een van de meest bekende manieren om de geboorte van een baby wereldkundig te maken. Zo kun je een bord van een ooievaar in de tuin prikken, met in zijn bek een hydrofiele doek met daarin een babypop. Ook is het mogelijk om de achterkant van de ooievaar tegen het raam te plakken, net alsof hij naar binnen vliegt om de baby te brengen.

Ooievaar met baby | Geboortevlag

7 | Social media

Ook op social media wil je de geboorte van je kindje bekend maken. Natuurlijk. Iedereen mag het toch weten. Dit wil je wel het liefst zelf doen! Voor je het weet stroomt jouw social media vol met allerlei goed bedoelde felicitaties of deelt je familie dat ze trotse grootouders of tante zijn geworden. Nog eerder dan jij de kans daartoe krijgt. Plaats daarom vóór de geboorte al een berichtje op je social media met een tekst als:

‘Lieve vrienden, binnenkort worden wij trotse ouders van een klein wereldwondertje. Hier hebben we lang naar uitgekeken en dit nieuws willen wij natuurlijk zelf bekend maken op social media. Wij willen jullie dan ook vragen om niets te plaatsen totdat wij dit zelf hebben gedaan. Feliciteren mag natuurlijk wel, maar doe dat liever via een privé berichtje of WhatsApp. Dank je wel!’

Wat is jouw keuze?

En combineren? Dat mag natuurlijk ook! Er is niet slechts één manier. Natuurlijk kun je ook én een raamsticker opplakken, een geboortebord in je tuin plaatsen én de vlag uithangen! Alles is goed! En alles is perfect!

Zowel bij de geboorte van Elin als bij de geboorte van Joas hebben we een vlaggetjeslijn voor het raam gehangen met daarop ‘hoera een meisje’ / ‘hoera een jongen’. Deze vlaggetjes hebben ongeveer een week of 6 voor het raam gehangen.

Wat was jullie manier om de geboorte van je zoon/dochter wereldkundig te maken?

Lees ook: Review: Baby Shark Doo doo doo doo doo …
Lees ook: Review: VTech Zoef Zoef Dieren Avonturenjungle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *