Review: Koken met Karin – Bakken: Zoet & Hartig

Koken met Karin - Bakken: Zoet & Hartig | Karin Luiten

In de kerstvakantie zitten we elke avond om 18:15 uur aan de buis gekluisterd en kijken we naar CupCakeCup; samen met Heel Holland Bakt (kids) het favoriete programma van Elin. Ze wil graag over een paar jaar meedoen met één van deze programma’s. Dat wordt toch nog flink oefenen. Het receptenboekje uit de serie Koken met Karin is dan ook precies wat voor Elin.

Koken met Karin | Bakken: Zoet & Hartig

Wat dacht je van een kaas-spekjesbrood, gehaktdriehoekjes of homemade vissticks? Of ben je meer een zoetekauw en ga je voor de jamkoekjes, kokospiramides of brownietaart met kersen?

Wat je ook kiest, het staat allemaal in het receptenboek voor kinderen Bakken: Zoet & Hartig. Want wat is er voor kinderen nu leuker dan familie of vrienden te verrassen op iets wat ze zelf gebakken hebben?

In het boekje staan 7 hartige recepten en 9 zoete recepten beschreven:

 1. Kaas-spek-brood
 2. Gehaktdriehoekjes
 3. Tekkels in een jasje
 4. Cornflakes-vissticks
 5. Filobuideltjes met makreel en prei
 6. Spaanse visgebakjes
 7. Turkse rolletjes
 8. Kokospiramides
 9. Jamkoekjes
 10. Roze bramenkoeken
 11. Wortelcakejes met glazuur
 12. Bananenmuffins met frambozen
 13. Appeldino’s
 14. Brownietaart met kersen
 15. Gevulde cupcakes
 16. Appeltjes uit de oven

Het receptenboek begint met ‘eerst even dit’, belangrijke weetjes over het koken en bakken in stripvorm. Halverwege het boek wordt uitgelegd hoe lang iets in de oven moet en kun je een aantal flauwe eetmoppen lezen.

Mijn mening

Dit receptenboekje ziet er echt fantastisch uit zeg! Leuk, vrolijk, kleurrijk, grappig. Met dit boekje kan Elin goed oefenen met bakken, zodat ze, als ze tussen de 10 en 13 jaar is, mee kan doen met CupCakeCup.

Eén recept is opgebouwd uit een:

 • Inleiding
 • Hoe lang je erover doet om een gerecht te maken
 • Hoe lang het in de oven moet
 • Wat je nodig hebt voor een xx-aantal stuks of personen
 • Welke speciale spullen je nodig hebt
 • En een duidelijk stappenplan

Een recept is ook nog eens voorzien van leuke tekeningen of foto’s, van grapjes, leuke weetjes, extra tips en zelfs grote mensen tips. Duidelijke tekeningen leggen uit hoe je bijvoorbeeld een plakje filodeeg of bladerdeeg precies moet vouwen voor het gewenste resultaat.

Om de recepten te maken heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig waar je nog nooit van gehoord hebt. Gemiddeld heb je per recept zo’n 6-7 verschillende ingrediënten nodig die je gewoon in de supermarkt kan kopen. En daardoor is dit receptenboek duidelijk en overzichtelijk voor kinderen. Ook de beschrijving van het recept is opgedeeld in heldere stappen en duidelijk omschreven.

Kortom; dit receptenboekje is een leuk en toegankelijk receptenboek voor kinderen, een boekje waar Elin ontzettend veel oefenplezier aan beleeft. Bovendien zien de 16 recepten er ontzettend lekker uit!

Productinformatie

Titel: Koken met Karin – Bakken: zoet & hartig
Auteur: Karin Luiten
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 978-90-21681-07-8

Ook verkrijgbaar van Karin Luiten

Koken met Karin: Pizza en Pasta
Koken met Karin: Vegetarisch
Het grote kinderkookboek zonder pakjes en zakjes


Lees ook: Recept: Wrap met krokante kip
Lees ook: 3 overheerlijke recepten met asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *