Review: The Genius Star | The Happy Puzzle Company

The genius star | The happy puzzle company

Al enige tijd geleden ontvingen wij het denkspel The Genius Square, een denkspel dat je zowel met één, als met twee spelers kunt spelen. Wij hebben het al een heel aantal keren samen gespeeld, maar Joas pakt het ook regelmatig om het alleen te spelen. Nu hebben we ook een uitdagendere versie in bezit; The Genius Star. Het principe lijkt op de vierkante versie, maar is echt een flink tikkie lastiger en uitdagender. En aangezien Joas wel wat uitdaging kan gebruiken, is dit spel perfect voor hem.

The Genius star | The Happy Puzzle Company

Inhoud

  • 2 spelborden in stervorm
  • 2 setjes met 11 gekleurde vormen
  • 7 dobbelstenen
  • 2 setjes met 7 blockers

Voorbereiding

Elke speler neemt een spelbord en legt deze voor zich op tafel. Daarbij neemt hij ook een setje met gekleurde vormen en een setje met blockers. De dobbelstenen leg je in het midden van de tafel.

Spelregels

Een speler gooit met de 7 dobbelstenen. De spelers plaatsen hun blockers op het spelbord in de driehoeken die overeenkomen met de 7 getallen die op de dobbelstenen staan. Als de spelers hiermee klaar zijn, kan het spel na een startsein beginnen.

De spelers proberen nu met hun 11 gekleurde vormen hun speelbord helemaal op te vullen. De speler die het als eerste is gelukt, heeft gewonnen.

Er zijn 165.888 mogelijke combinaties waarin de dobbelstenen kunnen vallen. Bij elke combinatie is minstens één oplossing mogelijk.

Nog meer uitdaging

De spelers die nog meer uitdaging willen kunnen met de Golden Star spelen. Dat zijn de 2 lichtblauwe speelstukken waar op elk van de stukken een helft van een gouden ster staat afgebeeld. Leg je deze twee speelstukken tegen elkaar aan, dan vormen ze samen een hele ster. Lukt het de speler om deze twee speelstukken naast elkaar op het speelbord te krijgen zodat hij daarmee The Golden Star vormt? Dan is dat een extra overwinning waard. 57,4% van de puzzels kan worden opgelost met de gouden ster.

Ook alleen te spelen

Je hoeft het niet tegen elkaar op te nemen, je kunt ook de strijd aangaan met de klok. Lukt het om bijvoorbeeld binnen één minuut de puzzel op te lossen? Ook kun je natuurlijk zonder klok spelen en gewoon de puzzels oplossen.

The genius star spelbord

Lees ook: Review: The Genius Square | Happy Puzzle Company

Mijn mening

Met 165.888 verschillende combinaties zijn er eindeloos veel mogelijkheden is het spel nooit saai. Het is eindeloos te spelen en dat maakt het spel zo leuk. Bij The Genius Square ervaarden we dat het niet eerlijk is om het als kind tegen een volwassene op te nemen, omdat het voor volwassenen wat te makkelijk was. Daarom speelden we dit spel regelmatig met een kleine aanpassing. Zo speelden de kinderen tegen elkaar, of de kinderen speelden samen tegen mij. Ook qua tijd kan er aanpassingen gedaan worden, bijvoorbeeld dat de volwassene een halve minuut later mag beginnen met het spel.

Bij The Genius Star is deze aanpassing niet nodig omdat het voor alle partijen een uitdaging is. Deze versie is uitdagender dan de vierkante versie, je moet er echt je tanden inzetten om de puzzels op te lossen. The Golden Star maakt het spel nog uitdagender en is echt van toegevoegde waarde. Je hoeft The Golden Star niet te gebruiken, maar het kan en mag wel. Net wat je zelf wilt.

The Genius Square vinden we al fantastisch, The Genius Square is nog fantastischer. We zijn blij met dit spel en we vinden het ontzettend leuk dat we nu beide varianten in huis hebben. Joas houdt van abstracte spellen met Tetris-achtige figuren, dus voor hem is dit spel is voor hem zeker een aanwinst. Ook in het onderwijs is dit spel perfect te gebruiken bij kinderen die iets meer uitdaging kunnen gebruiken. Verder vinden wij het zeker van toegevoegde waarde dat dit denkspel niet alleen in je eentje te spelen is, zoals bij de meeste SmartGames, maar dat je het ook met twee spelers kunt spelen.

Productinformatie

Titel: The genius star
Uitgeverij: The happy puzzle company
Aantal spelers: 1-2
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Lees ook: Review: Bandido | Helvetiq
Lees ook: Review: Bloqs | Pumpkin Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *