Met deze 5 tips creëer je een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer creëer je met deze 5 tips

Geef je badkamer een landelijke uitstraling door natuurlijke materialen en accessoires toe te passen. Door industriële of moderne elementen eraan toe te voegen kun je spelen met de sfeer in de landelijke badkamer. Een landelijke stijl geeft een ruimte een natuurlijke en warme uitstraling en daarmee creëer je dus gezelligheid in je badkamer. Zo wordt de badkamer een plek waar je je echt thuis kunt voelen, kunt ontspannen en heerlijk tot rust kunt komen. Iets wat voor velen heel belangrijk is in de badkamer. In dit artikel lees je 5 tips om van jouw badkamer een landelijke badkamer te maken.

Tip 1: Gebruik lichte, neutrale en natuurlijke kleuren

De kleur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de badkamer en is daarmee een van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden bij de inrichting van een badkamer. Voor een ruimtelijk effect kun je het beste lichte kleuren gebruiken zodat de ruimte wat groter oogt. Een badkamer is vaak een van de kleinste ruimtes in huis, dus een niet geheel onbelangrijk aspect om rekening mee te houden. Wit – in de zin van spierwit – past dan juist weer niet in een landelijke badkamer. Spierwit heeft een koude en kille uitstraling en dat is juist niet wat je wilt. Kies bijvoorbeeld voor aardse en natuurlijke tinten als off-white, beige, zandkleur, taupe of grijs en combineer deze met accessoires in een contrasterende kleur.

Tip 2: Gebruik hout in de landelijke badkamer

In een landelijk interieur wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en natuursteen. De meest makkelijke manier om hout toe te voegen is om een toiletmeubel van hout te kiezen. Ook kun je kiezen voor een vloer met houtlook of door houten of bamboe accessoires aan je badkamer toe te voegen. Of wat dacht je van een lambrisering? Een lambrisering is een van de meest typerende kenmerken van een landelijke uitstraling. Let er overigens wel op dat je voor materialen cq. houtsoorten kiest die goed tegen vocht kunnen.  

Tip 3: De juiste badkamerverlichting

Verlichting zorgt voor sfeer in een ruimte. In een badkamer wil je vaak een combinatie van praktische verlichting en sfeerverlichting. Een landelijke badkamerlamp of spiegelverlichting geven de ruimte voldoende verlichting om goed zicht te hebben wanneer je bijvoorbeeld make-up aanbrengt. Sierlijke wandlampen creëren een meer gezellige en warme sfeer op het moment dat je wilt ontspannen in bad of onder de douche.

Tip 4: Badkamerspiegel

Een van de belangrijkste accessoires in de badkamer is een badkamerspiegel. Er zijn verschillende soorten spiegels verkrijgbaar, maar in een landelijke badkamer is het belangrijk dat een spiegel niet te strak oogt. Kies liever niet voor een doodgewone vierkante of ronde spiegel, maar voor een spiegel met bijvoorbeeld een sierlijke rand, of een rand van bamboe.

Tip 5: Kranen in een landelijke stijl

Ook over kranen valt veel te zeggen. Om een landelijke sfeer in je badkamer te creëren kun je het beste kiezen voor een badkamerkraan met een eenvoudige klassieke vorm. Of voor een een kraan met (porseleinen) draaiknoppen in plaats van een hendel. Of kies bijvoorbeeld voor klassieke koperen kranen die ook een opvallend karakter aan je badkamer geven.

Extra tip: Less is more

Een badkamer is over het algemeen een kleine ruimte. Let er dan op dat je je badkamer niet te vol zet met allerlei leuke accessoires, dat zorgt er juist voor dat de badkamer rommelig oogt, terwijl het juist een ruimte moet zijn waarin je je kunt ontspannen. Hoe minder elementen en accessoires, hoe rustiger het oogt. Tegelijkertijd; als er geen accessoires in de ruimte aanwezig zijn, dan kan het ook weer heel kil en saai overkomen. Probeer hier dus de juiste balans in te vinden.

Lees ook: De kenmerken van een industriële keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *