Op deze manier voel je je veiliger in je woning

Veiliger wonen met een inbraakalarm

Gastblog ~ Thuis voel je je een stuk veiliger als je weet dat je woning goed beveiligd is. Weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen we je op weg: met een paar simpele maatregelen, zoals een alarmsysteem in je woning, houd je dieven en inbrekers buiten de deur.

Volg de richtlijnen van de politie

De Nederlandse politie heeft speciale richtlijnen opgesteld waarmee je tot wel 90% minder kans op inbraak hebt. Deze richtlijnen worden ook wel het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) genoemd. Als je een woning met dit keurmerk hebt, dan kost het inbrekers veel meer tijd en moeite om binnen te komen. En dat is natuurlijk wel het laatste waar ze op zitten te wachten. Een PKVW-erkend bedrijf kan je helpen om jouw woning zo inbraakwerend mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een slimme alarminstallatie in je woning te plaatsen.

Slim inbraakalarm

Een slim alarm is voorzien van moderne beveiligingscamera’s en houdt dag en nacht een oogje in het zeil. Het alarm schakelt zich vanzelf in en uit en gaat niet zomaar af als je huisdier door het huis loopt. De politie raadt aan om altijd duidelijk te maken dat je een alarmsysteem hebt, bijvoorbeeld door een sticker naast de voordeur te plakken. Daar schrik je de meeste criminelen goed mee af. Laat het alarm plaatsen en onderhouden door een gecertificeerde alarminstallateur in de buurt.

Buitenverlichting met sensor

Een andere tip van de politie is om de buitenkant van je huis te verlichten zodra het begint te schemeren. Zorg in ieder geval dat er licht valt op alle buitendeuren, de tuin en de donkere hoekjes rondom je huis. Buitenlampen met een bewegingssensor zijn hier ideaal voor: zodra iemand in de buurt van de sensor komt, springt de verlichting aan. Geen enkele inbreker staat graag in de schijnwerpers.

Hang- en sluitwerk

Deuren en ramen met slecht hang- en sluitwerk zijn extra gevoelig voor inbraak. Vervang deze het liefst met hang- en sluitwerk dat een SKG-keurmerk heeft. Dit beschermt extra goed tegen inbraak waardoor je je veiliger in je huis voelt. Ook schuifpuien zijn makkelijk open te breken. Voorzie ze daarom van een speciaal slot dat hiervoor gemaakt is. Ga je de deur uit? Doe dan alle ramen dicht en draai de deur op slot. Ook wanneer je een ommetje maakt of naar bed gaat. Vergeet ook de achterom niet en draai de poort altijd op slot. Doe je dit nog niet? Wen jezelf dan aan dat je dit vanaf nu altijd doet.

Lees ook:: Zo kies je dé perfecte deurkruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *