Zo kies je dé perfecte deurkruk

Deurkruk voor je binnendeur

Een deurkruk; een object waarmee je de deur opent en sluit. Niet het eerste waar je op let bij de inrichting van je huis. Maar een deurkruk is meer dan alleen dat, het is de kers op de taart. Hoewel een deurkruk vooral functioneel moet zijn, kunnen ze ook een stijlvolle touch aan je woning geven. Het maakt je huis af. Deurkrukken zijn er in allerlei soorten en maten. Van klassiek tot modern. Zwart, zilverkleurig of goudkleurig. De variatie is eindeloos en dat maakt het er niet makkelijker op om de juiste keuze te maken. In dit artikel beschrijven we waar je op moet letten bij de aanschaf van stijlvolle deurkrukken, passend bij je interieur. Hopelijk helpen wij jou daarmee om de juiste look and feel in je huis te creëren.

Met of zonder slot

Wanneer je op zoek bent naar passende deurkrukken is het als eerste van belang om te weten voor welke deur de deurkruk bedoeld is. Bepaal vervolgens of deze deur een slot nodig heeft of niet. Voor een toilet of badkamer wil je een deurklink met een passend slot, terwijl de deur in de woonkamer geen slot nodig heeft.

Materiaal

Een deurkruk kan worden gemaakt van allerhande materialen. RVS (roestvrijstaal) is het materiaal dat het meest gebruikt wordt. RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof en is zilverkleuring. Dit materiaal past in vrijwel elk interieur. Messing is een legering van zink en koper en is wat geliger van kleur. Ook aluminium zie je tegenwoordig steeds vaker. Aluminium is ontzettend licht van gewicht, maar wel een heel sterk materiaal. Aluminium is zilverwit van kleur. Een deurklink is nog in tal van andere materialen verkrijgbaar die elk hun eigen look and feel hebben.

Sterk en degelijk

Realiseer je dat een deurklink vaak wordt vastgepakt. Reken maar eens uit hoe vaak jij van de woonkamer naar de hal loopt en daarmee dus een deurklink vastpakt. Bestaat je gezin uit bijvoorbeeld 4 personen dan zul je begrijpen dat de kwaliteit van het materiaal oerdegelijk moet zijn en aandacht verdient. Je wilt immers niet dat de deurklink al snel beschadigd raakt door bijvoorbeeld de ringen die je draagt. Kies daarom voor deurklink gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit materialen.

Stijl van de deurkruk

De stijl van de deurkruk is afhankelijk van de stijl van je interieur. Bij een modern interieur past een eenvoudige en strakke deurklink van RVS. Bij een klassieke sfeer past wellicht een goudkleurige deurkruk met een wat meer sierlijke afwerking. Samenhang met je interieur is belangrijk. Wanneer je een rechthoekig, strak afgewerkte brievenbusplaat hebt, kies je liever geen ronde deurbel. Ook is het van belang om de kleur goed af te stemmen. Een RVS brievenbusplaat combineer je niet met een goudkleurige deurklink. Wanneer het niet goed op elkaar is afgestemd, gaat het mis en is het complete plaatje niet mooi meer.

Afwerking

Niet alleen het materiaal en de stijl is van belang, ook is het bij de aanschaf van een deurkrukset belangrijk om te letten op de juiste afwerking. Zo kun je kiezen voor een matte, een geborstelde of een glanzende deurkruk. Een deurkruk met een geborstelde afwerking past bijvoorbeeld perfect bij een romantisch interieur. Een zwart afgewerkte deurklink staat voor robuust en stoer en past in een industrieel interieur. Een glanzende klink heeft een wat meer tijdloze uitstraling en past in een modern interieur.

Lees ook: Welk materiaal kies jij voor de spoelbak in jouw keuken?

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.