Recensie: Reuzeleuke IQ-test voor kinderen | Deltas

Reuzeleuke IQ-test voor kinderen | Deltas

Afgelopen week heeft Joas een intelligentie-onderzoek gedaan. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de uitkomt van dit onderzoek en of het onderzoek ons meer inzicht geeft in de onderwijsbehoeften van Joas. Van uitgeverij Deltas ontving ik het boekje ‘Reuzeleuke IQ-test voor kinderen‘. Natuurlijk is dit boekje van heel andere orde dan de IQ-test die Joas heeft gedaan, er komt geen totale IQ-score en onderwijsadviezen uit, maar dat neemt niet weg dat het reuzeleuk is om de opgaven uit het boekje te maken. Zeker als je wel van puzzelen en denken houdt. Zie het als een soort puzzelboekje met allerlei leuke puzzels en raadsels. Ik vertel je er meer over.

Reuzeleuke IQ test voor kinderen

Algemene kennis – Taalvaardigheden – Rekenkundig inzicht – Logisch denkvermogen

Hoe goed ben jij in het oplossen van puzzels en raadsels? Los de vragen in dit boek vol IQ-tests op en ontdek hoe slim je wel bent! Bovendien word je steeds beter in het oplossen van de oefeningen. De tests zijn immers zo gemaakt dat ze je denkvermogen oefenen. En hoe meer je oefent, hoe slimmer je wordt. Rekenen, taal, algemene kennis… het komt allemaal aan bod in dit boek. Voor uren denk- en puzzelplezier, in je eentje of met je vriendjes, voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Superleuke IQ test voor kinderen

Algemene kennis – Taalvaardigheden – Rekenkundig inzicht – Logisch denkvermogen

Met dit boek beleef je heel wat denkplezier en test je jouw IQ! Het bevat maar liefst 400 vragen, ingedeeld in 4 niveaus. Taal, rekenen en een heleboel andere puzzels… alles komt aan bod. Doe de 20 tests en ontdek hoe slim je wel bent. Hier zul je uren pret aan beleven, alleen of met je vriendjes. Voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

Reuzeleuke IQ-test voor kinderen van uitgeverij Deltas

Mijn mening

Via school heeft Joas een intelligentie-onderzoek gedaan; de zogenaamde Kiqt+ test. Deze test werd voor Joas aangeraden. Ik had er alleen nog nooit van gehoord en ging mij er eens in verdiepen. Het was trouwens niet gek dat ik er nog nooit van gehoord had, want het is nog een heel nieuwe test. De Kinder IQ-Test Plus is speciaal ontwikkeld voor vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen van 5 t/m 10 jaar. Waar veel andere intelligentie-onderzoeken zich richten op kinderen met een gemiddeld IQ van 85-115, richt de KIQT+-test zich op kinderen met een vermoedelijk IQ van 105-170.

Dat is niet het enige wat de test anders maakt dan de andere bekende testen. De KIQT+test biedt een betrouwbare meting van de intelligentie tot een IQ van 170. Daarnaast is het ook geschikt voor kinderen die geen Nederlands als eerste taal hebben. Bovendien is de test ook beter geschikt voor kinderen met AD(H)D, ASS, dyslexie, een verminderd gehoor, kleurenblindheid, faalangst, perfectionisme en kinderen die moeite hebben met tijdsdruk. Ook houdt deze test rekening met kinderen die ‘te moeilijk’ denken en ligt er minder nadruk op capaciteiten die deels voortkomen uit de opvoeding.

Joas heeft deze test dus vorige week gemaakt. Hij vertelde dat hij 3 subtesten van 25 vragen heeft gemaakt. Op den duur had hij een vol hoofd van het denken en mocht hij even eten en drinken en buiten spelen, zo vertelde hij. Daarna ging hij weer door met de test. Hij vond het erg leuk om te doen. We hebben de uitslag nog niet binnen, ik ben dus erg benieuwd.

Reuzeleuke IQ-test voor kinderen

Dat Joas de test leuk zou vinden wist ik wel. Hij houdt wel van uitdagende puzzels en opdrachten. Het boekje reuzeleuke IQ-test voor kinderen vindt hij ook erg leuk om te maken. In het boekje staan allerlei leuke opdrachtjes, vragen, raadseltjes, sommetjes en nog veel meer. Met de opdrachten in het boekje kun je geen IQ meten. Het boekje geeft je wel een indicatie hoe goed je bent in het oplossen van allerlei problemen en raadsels. We merken dan ook de vragen voor Joas erg makkelijk zijn, hij hoeft er nauwelijks moeite voor te doen.

Het boekje bestaat uit 4 reeksen van 5 tests. Na elke reeks vind je een scoretabel waarop je kunt bijhouden welke vraag je goed of fout had. De tests gaan van makkelijk naar moeilijk. Het boekje kun je ook gebruiken om quizvragen te maken, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Kortom: een leuk boekje voor alle kinderen die wel van denken en puzzelen houden. Maar het is zeker geen instrument om de IQ te meten, daarvoor wachten we de uitslag van het intelligentie-onderzoek wel af. Gebruik het gewoon als een soort puzzelboekje.

Productinformatie

Titel: Reuzeleuke IQ-test voor kinderen
Auteur: Karen Bastin
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-71-6
Verschijningsdatum: februari 2022
Aantal pagina’s: 112

Titel: Superleuke IQ-test voor kinderen
Auteur: Son Tyberg
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-72-3
Verschijningsdatum: februari 2022
Aantal pagina’s: 112

Lees ook: Recensie: Denkspelletjes voor kleine slimmeriken | Deltas
Lees ook: Recensie: Het megasupercoole puzzel- en spelletjesboek & Het gi-ga-geweldige puzzel- en spelletjesboek | Deltas

Reactie (1)

  • Gera| 18 maart 2022

    Dat klinkt leuk voor mijn knappe koppie!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *