Recensie: Denkspelletjes voor kleine slimmeriken | Deltas

Denkspelletjes voor kleine slimmeriken

Puzzelen in een puzzelboekje is een ontzettend leuke bezigheid, niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen. Puzzelen is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen, ook van volwassenen trouwens. Kinderen worden mentaal uitgedaagd en het is een goede training voor de hersenen. De woordenschat wordt vergroot en ze leren oplossingsgericht denken. Het geduld wordt op de proef gesteld en zo leren kinderen ook doorzetten. Wanneer een puzzel af is bevordert dat het zelfvertrouwen. ‘Ik kan het!’ Bovendien is het een leuke manier van ontspanning. Overtuigd? In dit artikel licht ik twee fantastische puzzelboekjes uit, zeer geschikt voor kleine slimmeriken. Denkspelletjes voor kleine slimmeriken en rekenspelletjes voor kleine slimmeriken. Beiden uitgegeven door Uitgeverij Deltas.

Denkspelletjes voor kleine slimmeriken

Train je brein met de leukste denkspelletjes! In dit boek vind je tal van logische denkspelletjes speciaal voor kleine slimmeriken. Zoek uit welke kabouter de volgende in het rijtje is, hoe de muis door het doolhof bij de kaas komt of wie de kapitein van het schip is. Zet je hersenen aan het werk en ontdek dat je al gauw de moeilijkste raadsels kan oplossen! Veel denkplezier! Voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Productinformatie

 • Titel: Denkspelletjes voor kleine slimmeriken
 • Auteur: Anton Poitier
 • Uitgeverij: Deltas
 • ISBN: 978-90-44761-62-7
 • Verschijningsdatum: oktober 2021
 • Aantal bladzijdes: 64 pagina’s

Lees ook: Recensie: Het megasupercoole puzzel- en spelletjesboek & Het gi-ga-geweldige puzzel- en spelletjesboek | Deltas

Rekenspelletjes voor kleine slimmeriken

Train je brein met de leukste rekenspelletjes! In dit boek vind je tal van rekenspelletjes speciaal voor kleine slimmeriken. Maak de sommen om de juiste kerstballen in de kerstboom te hangen, reken uit hoeveel meter Louise moet afleggen voordat ze een doelpunt kan maken of vul de breukendomino aan. Zet je hersenen aan het werk en ontdek dat je al gauw de moeilijkste rekenraadsels kan oplossen! Veel rekenplezier! Voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Productinformatie

 • Titel: Rekenspelletjes voor kleine slimmeriken
 • Auteur: Anton Poitier
 • Uitgeverij: Deltas
 • ISBN: 978-90-44761-61-0
 • Verschijningsdatum: oktober 2021
 • Aantal bladzijdes: 64 pagina’s

Mijn mening

Laatst was Joas 2 dagen thuis omdat zijn juf in quarantaine moest en er geen vervanging was. Hij kreeg geen werk van school mee om thuis te doen. Wel kregen we over de mail een werkboekje dat je zelf kon uitprinten. Eén blik in het werkboekje en ik zag al dat de werkbladen hem geen uitdaging zouden bieden. Dat werd dus voor hem heerlijk twee relaxte dagen zonder schoolwerk. Hij had net de dag ervoor zijn kinderfeestje gevierd en heel wat LEGO gekregen. Daar heeft Joas die dag flink wat uren aan besteed. Prima! Een bouwwerk maken van LEGO vraagt om inzicht, concentratie en doorzettingsvermogen. Lijkt mij een prima bezigheid ter vervanging van het schoolwerk.

Ook puzzelboeken bieden een uitkomst op dagen zoals deze. Een sudoku, zeeslagje, tentje-boompje, binaire puzzels of een logikwis zijn puzzels die Joas leuk vindt. Ook dit boek ‘denkspelletjes voor kleine slimmeriken’ is perfect om erbij te pakken op een onverhoopt vrije dag.

In het boek staan 56 opdrachten die gemaakt kunnen worden. 56 zeer verschillende opdrachten. Om de opdrachten goed op te lossen is het een kwestie van goed lezen, goed kijken, logisch denken en doorzetten. Bij elke puzzel staat op de buik van een robot de moeilijkheidsgraad aangegeven, van 1 tot 5. Wanneer een puzzel is opgelost kun je op de eerste bladzijde van het boek turfjes zetten, zoveel als staat aangegeven op de buik van de robot. In totaal kunnen 140 turfjes verdiend worden. Een leuke manier om bij te houden hoe ver het puzzelboekje vordert.

Het boek is in kleur gedrukt, dus het ziet er ook nog eens leuk en aantrekkelijk uit.

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de aarde | Deltas
Lees ook: Recensie: Mijn receptenboek | Deltas + recept van overheerlijke Mosterdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *