Niet alleen oog voor je televisie, maar ook voor je interieur eromheen

Een televisie in het interieur; tips

Al jaren kijken we naar platte televisieschermen. Erg mooi, want dit soort schermen geven een soort ´bioscoopeffect´. Wil je het interieur om je televisie heen ook leuk aankleden? In dit artikel geven we een aantal ideeën voor het interieur om je televisie heen. 

Tv-meubel

Een tv meubel is een mooi onderdeel van je interieur en mag eigenlijk niet ontbreken als meubelstuk in je woonkamer. Veel mensen hangen de televisie aan de muur. Ook wanneer je de televisie niet op een tv-meubel plaatst, kan het een leuke toevoeging aan het interieur zijn. Je kunt een tv-meubel leuk aankleden met foto´s, een vaas met bloemen, kaarsen, plantjes of een stapeltje met boeken. Houd bij het aanschaffen van een tv-meubel rekening met de ergonomische manier van televisie kijken. Hierbij is het belangrijk dat je het formaat van je toestel en de afstand tot de televisie goed in kaart brengt. 

Tv-meubels zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Er zijn grofweg twee soorten te onderscheiden. Zo heb je staande en zwevende tv-meubels. Zit je te twijfelen over een staande of zwevende tv-meubel? We zetten de voor- en nadelen voor je op rij. 

Staande tv-meubels

Een voordeel van een staande tv-meubel is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit is erg handig als je vaak met je interieur speelt en de meubels steeds een andere plek geeft. Daarnaast is het handig dat je geen gaten in muren hoeft te boren. Een nadeel van een staande tv-meubel is dat je de hoogte van je televisie niet geheel zelf kunt bepalen. 

Zwevende tv-meubels

Een groot voordeel van een zwevende tv-meubel is dat je de hoogte waarop je televisie wilt kijken geheel zelf kunt bepalen. Bovendien lijkt je woonkamer een stuk ruimer met een zwevend tv-meubel. Een nadeel van een zwevende tv-meubel is dat deze niet aan elke muur bevestigd kan worden. Niet alle muren zullen het gewicht van de meubel kunnen dragen. Daarnaast vraagt het monteren van een zwevende tv-meubel iets meer tijd dan bij een staande tv-meubel.

Cinewall

Naast een tv-meubel zijn er nog andere mogelijkheden om het interieur om je televisie heen leuk aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van een cinewall. Een cinewall is een grote wand waarbij de televisie, het televisiekastje en eventuele speakers in verwerkt zijn. Daarnaast kun je ervoor kiezen om er ook een open haard in te laten plaatsen. Een cinewall kun je volledig personaliseren naar je eigen wensen en voorkeuren.

Lees ook: Jouw foto afdrukken; welk materiaal kies je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *