Zo maak je van je tuin een gezellige, sfeervolle plek

Zo creëer je een gezellige en sfeervolle tuin

Met name in de lente en de zomer brengen we veel tijd in de tuin door. Voor veel mensen is de tuin het verlengde van het huis en willen van de tuin een gezellige en sfeervolle plek maken. In dit artikel geven wij een aantal tips om van jouw tuin een sfeervolle plek te maken waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van het mooie weer!

Een loungehoek

Een overkapping in je tuin kent vele voordelen. In de eerste plaats zit je beschut wanneer het net wat harder waait. Onder een overkapping zit je niet meteen vol in de zon en mocht er onverhoopt een buitje vallen, dan zit je onder een overkapping droog. Onder een overkapping kun je een onwijs gezellige loungeplek creëren. Kies als eerste voor een loungeset waar je heerlijk op zit en misschien wel op ligt. Probeer een loungeset ook uit; het is net als bij een bank in de woonkamer, hij moet wel fijn zitten. Je wilt er immers heel wat uurtjes op doorbrengen. Bovendien moet het ook een plek zijn waar je met een goed boek en een lekker glas wijn tot rust kunt komen.

Ben je ook van plan om veel in de tuin te eten? Dan kun je er ook voor kiezen, om naast een loungeset, een diningset in je tuin te plaatsen. Daaraan kun je samen met je gezin, familie of vrienden genieten van een heerlijk diner en goed gezelschap. En de zon natuurlijk.

Een warm vuurtje

Met alleen een overkapping en een loungeset heb je nog niet meteen een gezellig plekje. Daar komt nog veel meer bij kijken. Wil je er een warm plekje creëren? Kies er dan voor om een vuurtafel bij je loungeset te plaatsen. Een letterlijk warm plekje dus. Een vuurtafel werkt op gas en is met één druk op de knop aan te zetten. Je kunt meteen daarna genieten van warmte en van licht.

Tuinkussens

De loungeset wordt geleverd met heerlijke kussens gemaakt van een outdoorstof. Outdoorstof is waterafstotend en mochten ze nat worden van een regenbuitje, dan zijn de kussens niet meteen doorweekt. Maakt het geheel af met tuinkussens in een vrolijke en opvallende kleur die je in de hoeken van de bank of stoel plaatst. Heb je een tuinset met een tuintafel en tuinstoelen? Ook in je tuinstoel kun je tuinkussens plaatsen is een kleur naar keuze. Voor elk soort tuinstoel of tuinbank, loungestoel of loungebank zijn er prachtige zittenkussens verkrijgbaar die comfortabel zitten. Je kunt er een bonte verzameling van vrolijke kleuren van maken, of kies voor één accentkleur in je tuin om je sfeervolle plek in te richten.

Leg ook een bijpassend dekentje over de leuning van je loungeset die je om je heen kunt slaan tijdens een koudere zomeravond.

Verlichting

Kies je voor een vuurtafel of ander vuurelement in je tuin, dan biedt dat genoeg licht op een donkere avond. Maar op een warme zomeravond heb je niet altijd zin om de vuurtafel aan te steken. Té warm. Op den duur wordt het toch donker, ook in de zomer. Als je dan bijvoorbeeld een boek wilt lezen, dan zul je verlichting nodig hebben. Ook daarvoor zijn genoeg mogelijkheden; zo kun je kiezen voor sfeerverlichting op gezellige avonden met familie en vrienden of kies voor een fellere lamp als je nog even een boek wilt lezen.

Buitenkoken

Een barbecue, een paellapan, een pizzaoven; het zijn allemaal mogelijkheden waarop je een maaltijd kunt bereiden en die je in de tuin kunt plaatsen. Waarom zou je binnen koken als iedereen buiten van de zon staat te genieten! Bereid je maaltijd buiten en ook jij kunt genieten van de zon en je gezelschap.

Lees ook: De voordelen van een veranda

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *