Review: Educatieve spellen van The Brainy Band

The Brainy Band

Van Foozle ontving ik 3 spellen van het merk The Brainy Band. De Brainy Band biedt allerlei educatieve materialen waarmee kinderen allerlei vaardigheden kunnen oefenen. Denk bijvoorbeeld aan de tafels, breuken, ruimtelijk inzicht, motoriek, tellen, optellen en aftrekken en nog veel meer. Daarnaast bevat de meeste spellen van The Brainy Band een verschillende spelregels; de makkelijke variant en een moeilijkere variant voor oudere kinderen of kinderen die meer uitdaging aankunnen. Van Foozle ontving ik Algoracing, Multibloom en Splitissimo. Ik vertel je er meer over.

Algoracing

Algoracing is een 3D race game. De heuvelblokken kan je verplaatsen hoe je ook maar wil. Op die manier kun je honderden verschillende speelvelden creëren. De moeilijkheidsgraad van het spel is gemakkelijk aan te passen, want het spel bevat de onderdelen voor twee verschillende spelversies.

Rovers gaan op pad om een nieuwe planeet te ontdekken. Ze gaan op zoek naar leven op de planeet. Om de wagentjes vooruit te kunnen bewegen, moeten de spelers een correct algoritme leggen met hun speelkaarten.

Het doel van het spel is om de levensvormen naar hun eigen labo te vervoeren, maar wel voor dat de andere spelers dat doen!

Mijn mening

Algoracing wekte direct mijn nieuwsgierigheid. Het leek mij een leuk spel waarbij kinderen de eerste beginselen van het coderen leren. Ook Joas wilde direct dit spel spelen toen hij het zag. Ik maakte het doosje open en ontdekte dat de spelregels alleen in het Engels zijn. Helaas, pindakaas, mijn Engels is niet goed genoeg om het spel te begrijpen. Dat wordt wachten op papa.

Algoracing is een erg leuk spel. Het prettige is dat er twee verschillende versies te spelen zijn, een makkelijke en een moeilijke versie. Zo kun je er rustig inkomen en de regels leren kennen om het vervolgens uitdagender te maken. Het spelmateriaal ziet er mooi en degelijk uit met leuke kleuren. Daarnaast kun je de losse heuvelblokken op elk gewenste plek in het spelbord plaatsen, daardoor is elk spelletje weer anders en blijft het potje na potje leuk. Algoracing is een leuk racespel waarbij je op ontdekkingstocht gaat naar een nieuwe planeet en ook nog eens kennis maakt met algoritmes.

Multibloom

Multibloom is een leuk spel om kinderen te helpen om de tafels te automatiseren. Het doel van het spel is om aan zoveel mogelijk klanten die een bestelling plaatsen van bloemen te voorzien.
De kinderen moeten dus planten, rooien, verkopen en leren ondertussen de tafels te automatiseren.
Het spel is zeer visueel voor de kinderen. Maar let wel op voor mollen en kevers, want die sturen nogal eens wat in de war!
Gelukkig zijn er ook tovergieters die je aantal bloemen kunnen verdubbelen of verdrievoudigen.

Mijn mening

Het leren en automatiseren van tafels; het blijft voor veel kinderen lastig. Ik heb een aantal jaren aan groep 4 en 5 lesgegeven, dus ik weet er alles van. Waar het bij het ene kind prima lukt om de tafels te ‘stampen’, heeft het andere kind wat extra hulpmiddelen nodig om de tafels goed onder de knie te krijgen. En hoe leuk is het dan als dat spelenderwijs kan. In Multibloom kweek je bloemen. Als je op een perk genoeg bloemen voor een klant kweekt, kun je ze verkopen en munten verdienen. Als je in totaal 33 bij 2-3 spelers of 22 bij 4-5 spelers hebt verdiend, dan heb je gewonnen. Om te winnen moet je wel je tafels beheersen. Je kunt pas je geplante bloemen verkopen als je voldoet aan de wens van de klant.

Dit spel is in een superleuk en vrolijk thema gegoten. De kaarten zien er vrolijk en gezellig uit met al die kleurrijke bloemen. Kinderen leren met dit spel al spelenderwijs de tafels van 3 t/m 9. En als je het even niet meer weet? Dan zijn er altijd nog spiekkaarten. En tsja, wat is een bloementuin zonder ongedierte, altijd vervelend. De mollen en kevers kunnen zomaar een ware plaag in jouw bloementuintje veroorzaken. Kun jij ze verslaan? Daarnaast zijn er ook nog speciale regels voor kinderen vanaf 7 jaar. Zo is dit spel in 2 varianten te spelen.

Splitissimo

In de Pizzeria moet je zo snel mogelijk alle orders verwerken. Bij het spel Splitissimo van The Brainy Band leren de kinderen de breuken.

Alternatieve regels voor meer geoefende of oudere spelers zijn beschikbaar! Leeftijdsdvies: +6 en +10 afhankelijk van welke set regels je volgt.

Mijn mening

Met dit spel leren kinderen spelenderwijs de breuken. Een hele, een halve, een kwart, een achtste … en dat allemaal met pizza’s. De kaarten zien er leuk en vooral ook lekker uit. Een pizza spreekt veel kinderen zeker aan. Ik speelde de makkelijkste versie van het spelletje met Joas. Als spelletje – de makkelijkste versie – biedt het niet zo heel veel uitdaging omdat hij het gewoon al snapt. De uitdaging zit ‘m voor hem in het doorvragen. “Hoeveel moet er nog bij om een hele pizza te vormen?” bijvoorbeeld. Daarbij moet hij dan echt de breuk noemen, zoals bijvoorbeeld 5/8. Het spelletje kan ook zeker een hulpmiddel zijn voor kinderen die juist moeite hebben met breuken. Het maakt het zeker wat inzichtelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *