Een rondvaart door de Amsterdamse grachten met Starboard

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten met Starboard

Afgelopen september ging ik voor het eerst mee met de Blogboot. Met een boot van Starboard Amsterdam voeren we door de Amsterdamse grachten en genoten van we goed gezelschap, de zon, lekkere hapjes en heerlijke drankjes. Bovendien visten we allerlei troep uit de Amsterdamse grachten om de wereld net dat beetje mooier en schoner te maken. Graag wilde ik nog keer mee. Elke maand organiseert Marguerita een dergelijk event en ik meldde mij aan voor de blogboot van 11 april 2022. Een paar weken geleden was het dan zover, en wat heb ik weer genoten.

Mijn auto

Enkele dagen daarvoor moest mijn auto voor een beurt naar de garage. Die middag kreeg ik een telefoontje dat er voor een heel flink bedrag aan reparaties nodig was. Omdat we sowieso al ergens in de loop van het jaar een nieuwe auto voor mij wilde kopen, besloten we om de auto niet meer te laten repareren en nu maar op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Advies: ‘je kunt er nog best in rijden, maar ga er niet meer te ver mee weg, de kans dat je langs de snelweg komt te staan is groot’. Ai, en ik moet naar Amsterdam.

De trein? Een optie. De auto van mijn man? Ook een optie. Totdat ik zag dat Miriam van meervanmir.eu ook mee zou gaan. Even een appje en 5 minuten later was het geregeld. Miriam zou met Peggy van peggykegel.nl meerijden en daar kon ik ook nog best wel bij in de auto. Superfijn! Dank je wel Peggy. Na een vlotte reis – Peggy heeft een zeer prettige rijstijl – kwamen we aan in Amsterdam.

Starboard Amsterdam

De zon scheen heerlijk, al was het best nog wel een beetje fris. Maar op de boot van Starboard was het heerlijk, vooral als je in de zon zat. We genoten van een prettige en relaxte rondvaart door de Amsterdamse grachten. De boottocht door Amsterdam was goed verzorgd met een hapje en een drankje. We hadden ook nog schepnetten mee om troep uit de grachten te vissen, maar met zoveel prachtige merken waar van alles over te vertellen valt, zijn we daar niet eens aan toe gekomen.

Lees ook: Een ontspannen dagje uit met de Blogboot

Fantt.nl

Marguerita van Marstyle.nl hield tijdens de rondvaart met een boot van Starboard een presentatie over het merk Fantt. Fantt maakt snijplanken in de vorm van een olifant. De grootste bedreiging voor de Afrikaanse olifant is natuurcriminaliteit, voornamelijk stroperij voor de illegale handel in ivoor. Fantt steunt degenen die hiertegen optreden en doneert elk jaar 10% van de winst aan het olifantenbeschermingsprogramma van het Wereldnatuurfonds. De snijplank wordt altijd in duo geleverd, dat is natuurlijk veel gezelliger. De grote voor jou en de kleine voor je zoon of dochter die jou helpt in de keuken. Je kunt kiezen uit een snijplank van berkenhout of een snijplank van berkenhout.

Fantt snijplanken van berkenhout of eikenhout

Toot.nl

Toot! creëert make-up waar kinderen én hun huid blij van worden;

  • Natuurlijk & vegan
  • Speciaal voor kinderen en tieners
  • Geformuleerd zonder gluten
  • Dierproefvrij

Van Toot! ontvingen wij in de goodiebag een superleuk cadeaudoosje met flamingo’s (love it!) met daarin blush, een blush- & poederkwast en een lipgloss (met papegaaienmotief). Wat heb ik Elin daar blij mee gemaakt! Wat straalde haar gezicht toen ik haar deze speciale make-up voor kinderen gaf! En wat ziet het er leuk uit! Elin wilde direct weten of er nog meer van was en ja dat is er; er is ook nog oogschaduw, een oogschaduwkwastje en een make-uptasje verkrijgbaar. Dat staat nu dus op haar verlanglijstje.

Toot, make-up voor kinderen; een merk dat werd gepresenteerd om de boot van Starboard.

Gezinnig

Rianne van Essen is de oprichter en eigenaar van Gezinnig en was in eigen persoon aanwezig op de blogboot. Zij heeft tijdens de rondvaart verteld over haar droom, haar bedrijf, haar boeken en de andere producten die zij heeft uitgegeven. Om Gezinnig in één zin samen te vatten:

Gezinnig maakt praktische opvoedhulp. Minder stress en meer connectie!

Met Gezinnig ontwikkelt Rianne producten die behulpzaam zijn voor ouders en kinderen van 3 tot 12 jaar. De tips en tools van Gezinnig helpen ouders en kinderen om de hectiek van het gezinsleven te versoepelen en te genieten van de mooie taak om je kind(eren) te begeleiden op weg naar zelfstandigheid. Rianne presenteerde op de blogboot haar nieuwste aanwinst Emotieklets. We kregen allemaal een exemplaar van dit boek mee naar huis. En omdat Rianne voor Sinterklaas speelde ontving ik ook nog eens haar boek Slaapklets deel 1. Ik ben benieuwd naar de boeken en zal er later een uitgebreide recensie over plaatsen.

Emotieklets werd door Rianne gepresenteerd om de rondvaartboot van Starboard

Afsluiter bij de Starbucks

Na de rondvaart liepen we nog even de Starbucks binnen om daar een bakkie koffie te drinken en gezellig met elkaar verder te kletsen. Het was superleuk om bekende bloggers weer te zien, andere “bekende” bloggers eindelijk eens in het echt te ontmoeten en nieuwe bloggers te leren kennen. Ook gezellig dat Rianne van Gezinnig mee was en haar verhaal te horen! Leuk dat jullie mee waren en dank je wel voor de fijne dag: Marguerita, Amanda, Minke, Kirsten, Lisanne, Fleur, Peggy, Miriam en Sarah.

Helaas kan ik de komende maanden niet meer mee met de blogboot, omdat ik op de maandagen weer in loondienst ga als leerkracht in het basisonderwijs. Hopelijk kan ik in 2023 weer een keertje mee met een rondvaart met Starboard. En de auto? Die middag kon ik nog een proefrit maken in een tweedehands Hyundai i10, die ik ook meteen maar gekocht heb. Dus op naar veel veilige kilometers zonder dat ik langs de kant van de weg kom te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *