Dakbedekking vervangen? Lees eerst deze tips!

Op zoek naar een dakdekker om je dakbedekking te vervangen? Lees deze tips!

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van het huis. Het is een bescherming van de rest van het huis en moet daarom stevig, sterk en robuust zijn. Je moet daarom altijd kunnen vertrouwen op een goede kwaliteit van het dak, maar ook van de dakbedekking. Het is daarom niet verstandig om de dakbedekking pas te vervangen als het eigenlijk al te laat is. Een oud, beschadigd dak kan leiden tot enorme schade aan je huis en dat moet natuurlijk voorkomen worden. Komt de levensduur van je dakbedekking dichterbij? Zie je dat de dakbedekking zijn kwaliteit gaat verliezen? Schakel dan de hulp in van een dakdekker om het dak regelmatig te inspecteren en eventueel de dakbedekking tijdig te vervangen. In dit artikel geven wij daarom een aantal praktische tips.

Weet wat de levensduur van de huidige dakbedekking is

Voorkomen is altijd beter dan genezen en al helemaal als het om je dak gaat. Als er schade aan je dak ontstaat dan ben je eigenlijk al te laat en is de schade niet te overzien. Een lekkage aan je dak trekt door in je hele huis. Wat wij willen zeggen is dat het niet verstandig is om te wachten totdat de dakbedekking het niet meer houdt. Het is daarom goed om te weten wanneer de dakbedekking voor het laatst is vervangen en wat de gemiddelde levensduur van de dakbedekking is.

Komt de levensduur van de dakbedekking dichterbij? Schakel dan een professional in, die jaarlijks het dak komt inspecteren en je te adviseren over eventuele vervanging. Zo weet je waar je aan toe bent! Het dak is immers niet de plek waar je nu zelf dagelijks even een kijkje op kan nemen. En al helemaal niet als het een plat dak betreft.

Laat je dak vervangen door een ervaren dakdekker

Omdat het dak zo’n belangrijk onderdeel van het huis is, wil je niet dat er onprofessioneel werk wordt afgeleverd. Het vervangen van dakbedekking is niet iets wat je zelf kunt doen als je er eigenlijk geen ervaring mee hebt, ook al ben je een handige klusser. Ga ook niet in op advertenties van allround klusjesmannen die ook wel even je dakbedekking komen vervangen. Het klinkt verleidelijk omdat het vaak zo goedkoop is, maar goedkoop is toch nog te vaak duurkoop. Voorkom ellende en schakel een goed en ervaren dakdekkersbedrijf in die vakkundig werk aflevert tegen een eerlijke prijs. Let bijvoorbeeld op de VCA-certificatie.

Vraag meerdere offertes op

Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in een dakdekkersbedrijf en de werknemers van het bedrijf. Je wilt dat ze vakkundig werk afleveren tegen een eerlijke prijs. Veel kun je al ondervangen door meerdere offertes op te vragen. Een dakdekker komt bij je thuis, inspecteert het dak en maakt er foto’s van zodat jij het ook kan zien, geeft je advies en komt vervolgens met een offerte. Uit zo’n eerste gesprek blijkt vaak al de vakkundigheid. Daarnaast kun je ook de verschillende offertes met elkaar vergelijken zodat je meer inzicht krijgt in hoeveel nu zoiets kost.

De meeste dakdekkers zullen qua prijs redelijk dicht bij elkaar in de beurt liggen. Mocht er één bij zijn die of veel duurder, of veel goedkoper is, dan kun je die beter niet nemen. Ga voor een goede prijskwaliteitsverhouding. Lees ook eens de reviews die je op internet kan vinden over de betreffende dakdekkers. Kies degene in wie jij het meest vertrouwen hebt (ook als die misschien een paar tientjes duurder uitvalt dan andere dakdekkers).

Samen met de buren

Zijn de huizen in jouw wijk ongeveer gelijktijdig gebouwd? Dan is de kans groot de dakbedekking van andere huizen in jouw straat ook aan vervanging toe is. De levensduur van de dakbedekking is bij elk huis gelijktijdig bereikt. Daarom kun je ook samenwerken met de buren in de straat. Als een dakdekker op meerdere daken op rij aan de slag kan, dan is dat gunstig voor de totale kosten.

Kies het juiste materiaal

Het materiaal dat al op je dak lag hoeft niet het materiaal te zijn wat gebruikt gaat worden voor de nieuwe dakbedekking. Dakbedekking heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld en is veel beter geworden. De levensduur van de dakbedekking is daarmee aanzienlijk verlengd, soms wel tot 40 jaar. Soms is het daarom beter om voor andere dakbedekking te gaan, soms ook niet. Laat je daarover goed informeren en adviseren en ken de verschillende mogelijkheden.

Lees ook: Groendak: Ga voor groen, neem een groendak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *