Je meubels opslaan tijdens een verbouwing: dit zijn de opties!

Je meubels opslaan tijdens een verbouwing; dit zijn de opties

Als je je huis gaat verbouwen moet je aan veel dingen denken. Een van de dingen waar je tijdens een verbouwing rekening mee moet houden is de opslag van je meubels. Deze kunnen immers niet in de ruimte blijven staan die verbouwd wordt. Wil jij je meubels opslaan tijdens een verbouwing? Dan zijn er diverse mogelijkheden die je in overweging kunt nemen. In deze blog geven wij je een aantal opties waar jij je meubels tijdens een verbouwing kunt opslaan.

Meubels opslaan in een andere ruimte

Als je naast je huis een garage hebt, dan is het niet zo moeilijk. Je auto zult wellicht een tijdje buiten moeten slapen, maar een garage is groot genoeg om je meubels en andere spullen in op te slaan. Als het gaat om grote meubels is het wel zo prettig als de extra ruimte op dezelfde etage is als de ruimte die leeggehaald moet worden vanwege een verbouwing. Natuurlijk kun je ook een lege slaapkamer als opslag gebruiken, maar een grote bank of zware kast is wel lastig om de trap op te krijgen, dus houd daar ook rekening mee als je deze optie overweegt.

Als jij je spullen wilt opslaan in een schuur, garage of tuinhuis, houd dan ook rekening met de grillen van de natuur of ongedierte. Muizen kunnen zomaar te gast zijn in je garage en de prachtige stof van je bank kapot knagen. Een garage, tuinhuis of schuur kan ook vochtig zijn. Dat komt de meubels vaak niet ten goede, houd ook daar rekening mee.

Beschik je niet over extra opslagruimte in je huis? Of zijn de omstandigheden daar niet juist om je meubels in op te slaan? Overweeg dan eens een volgende optie.

Meubels elders opslaan

Ga in je hoofd eens je familieleden en vriendenkring langs. Woont een van je familieleden of vrienden in een groot huis waar extra ruimte beschikbaar is? Wie weet kun je daar je meubels een tijdje opslaan. Vragen staat natuurlijk altijd vrij. Het grote voordeel van familie of vrienden is dat zij je dat vaak gratis aanbieden. Zij hoeven er geen geld voor. Al is een bedankje in de vorm van een presentje wel zo netjes. Is het niet mogelijk om je meubels en spullen bij familie of vrienden op te slaan, dan kun je ook een opslagruimte huren. Het nadeel van zo’n opslagruimte is wel dat je er huur voor moet betalen en dat je te maken hebt met openings- en sluitingstijden. Je kunt dus niet op elk moment bij je spullen wanneer je iets nodig hebt. Wil je dat wel, overweeg dan optie 3:

Huur een opslagcontainer

Een andere mogelijkheid is het huren van een opslagcontainer. Er zijn in Nederland diverse bedrijven die containerverhuur als dienst aanbieden. In zo’n beveiligde box kun jij je meubels zo lang als nodig is opslaan. Het nadeel is echter wel dat je ruimte voor je deur moet hebben waar de opslagcontainer geplaatst kan worden. Het meest ideale is de oprit bij je woning of de parkeerruimte aan je straat. Er zijn vaak diverse formaten te huur, zo heb je precies de ruimte tot je beschikking die je nodig hebt en betaal je nooit te veel. Het voordeel is ook dat je de opslagcontainer vlakbij je huis hebt staan en je er altijd in kunt wanneer je onverhoopt toch nog iets nodig blijkt te hebben.

Beschik je niet over voldoende mankracht om alle dozen en meubels naar de container te sjouwen? Een heftruck huren behoort ook tot de mogelijkheden. Je betaalt daar natuurlijk wel huur voor, maar daar staat tegenover dat je minder mensen hoeft te vragen om jou te helpen met sjouwen en je bespaart daarmee je rug.  

Lees ook: 5 stappen voor een zorgeloze verbouwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *