Recensie: Lekker genieten van cake en gebak | Deltas

Cake en gebak: Uitgeverij Deltas

Cake is altijd lekker. Nee, niet de voorverpakte uit de supermarkt, maar degene die je zelf maakt. Een cake bakken is ook erg eenvoudig. Je neemt wat boter, eieren, suiker, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel en mixt het tot een luchtig beslag. Alleen het cakebeslag is al om je vingers bij af te likken. Een plakje cake, hoe lekker het ook is, klinkt daarentegen ook een beetje saai, doodgewoon. Je wilt eens wat anders. Daarom is er dit boek: lekker genieten van cake en gebak van uitgeverij Deltas.

Lekker genieten van cake en gebak

De beste klassieke en originele recepten

Zin in een zoete versnapering? In dit boek vind je tal van heerlijke recepten voor cakes, bananenbroden, theebroden, muffins en andere eenvoudige baksels. Wat dacht je van een klassieke, luchtige citroencake? Een bananenbrood met crunchy pindakaas? Of een yoghurttulband met verse bosvruchten? Daarnaast krijg je inspiratie voor verscheidene glazuren en toppings die je creaties net dat tikkeltje extra geven. Kortom, dit boek is de perfecte partner als je plots weer die drang krijgt om te bakken!

Bladzijde uit cake en gebak

Mijn mening

Marmercake met chocolade en vanille, mokkamarmercake met espressoglazuur, of een verse sinaasappelcake. Het ziet er allemaal even lekker en bijzonder uit. Of wat dacht je van een lavendelcake? Niet zo één, twee, drie iets waar ik nu zo snel aan zou denken. Ik heb het dan ook nog nooit gegeten. Ergens trekt het mij niet, maar aan de andere kant zou ik het ook wel een keer willen proeven.

In het tweede deel van het boek staan recepten van bananenbroden. Banaan vind ik echt heel smerig en ook bananenbrood vind ik echt niet lekker. Dat deel van het boek trekt mij dan ook niet en zal ik ook zo gauw niet iets uit bakken.

In het derde en laatste deel van het boek vind je recepten van muffins en andere cake-achtige baksels. Denk bijvoorbeeld aan chocolademuffins met pecannoten, yoghurttulband met verse bosvruchten of een worteltaart. Alle recepten zijn eenvoudig zonder dat je daar allerlei bijzondere ingrediënten voor nodig hebt. Ik zal niet zeggen dat je alles wel in huis hebt, dat is dan weer niet zo, wat voor een aantal ingrediënten zul je waarschijnlijk wel even naar de supermarkt moeten, maar daar is het dan wel te vinden. En hoewel de recepten dus zo eenvoudig zijn, je serveert wel even net dat ietsje meer dan een doodgewoon plakje cake.

Productinformatie

Titel: Cake en gebak
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-88-4
Verschijningsdatum: 15 september 2022
Aantal bladzijdes: 80

Lees ook: Recensie: Gezond en duurzaam afvallen met succes | Deltas
Lees ook: Recensie: Mijn receptenboek | Deltas + recept van overheerlijke Mosterdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *