Recensie: Gezond en duurzaam afvallen met succes | Deltas

Gezond en duurzaam afvallen met succes

Zeven keer per jaar krijg ik de nieuwe folder van uitgeverij Deltas toegestuurd. Altijd weer een feestje, want wat een prachtige boeken geeft uitgeverij Deltas uit. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ze bieden een heel breed assortiment. Meestal vraag ik recensie-exemplaren van kinderboeken aan, maar ditmaal zag ik er wat voor mezelf instaan met een thema dat mij wel aansprak; gezond en duurzaam afvallen met succes – de gouden regels om blijvend gewicht te verliezen. Over de titel is nagedacht, dat is een ding wat zeker is. Ik vertel je meer over dit boek.

Gezond en duurzaam afvallen met succes

De gouden regels om blijvend gewicht te verliezen

Van het ketodieet tot sapkuren, je wordt tegenwoordig om de oren geslagen met een overvloed aan trendy diëten die niet altijd resultaat opleveren. In dit boek keert arts Silja Schäfer terug naar de basis met 17 eenvoudige gouden regels waarvan effectief bewezen is dat ze je op een gezonde en vooral blijvende manier gewicht laten verliezen. De ruim 60 heerlijke recepten en de handige meal prep-tips leggen de grondslag voor een nieuwe, haalbare levensstijl die je voorgoed verlost van je extra kilo’s. Kortom, geen extreme crashdiëten meer, maar gewoon klare wetenschap! Silja Schäfer is arts in de algemene en voedingsgeneeskunde. Ze runt een specialistenpraktijk voor diabetes en komt regelmatig op de Duitse televisie in verband met haar expertise.

Mijn mening

Ooit heb ik eens koolhydraatarm gegeten. Als we rijst aten, verving ik dat door groenterijst en als we aardappels aten, at ik een gebakken ei. Pasta verving ik door groentepasta en brood at ik ook nauwelijks meer. Het werkte wel. Ik viel 5 kilo af. Tot ik een paar Prednisonkuurtjes kreeg. Die 5 kilo vloog er binnen no-time weer aan. Balen. En nu lukt het mij nauwelijks er wat af te krijgen, het gaat zóó langzaam. En dat er wel weer een paar kilootjes af mag, is een ding wat zeker is. Om te beginnen wil ik die 5 kilo er weer af hebben. Inmiddels ben ik er daar 2 van kwijt. En daarna het liefst nog 5 kilo. Ik kan wel wat hulp gebruiken.

Dit boek ontving ik vlak voordat ik op vakantie ging. Mijn voornemen? Na de vakantie starten met alles wat er in dit boek staat. Ik ga weer terug naar mijn groenterijst, niet af en toe, maar consequent. En misschien wat vaker op de fiets mijn kinderen naar school brengen, of zelf op de fiets naar mijn school. Tsja, die voornemens.

Bladzijde uit gezond en duurzaam afvallen met succes

Mijn voornemens … Wat is ervan over?

Inmiddels is de vakantie alweer een paar weken voorbij. Na 3 weken op vakantie te zijn geweest en veel ijsjes te hebben gegeten (wat was het warm!) had ik verwacht wel een paar kilootjes te zijn aangekomen. Maar niets is minder waar. Er was eerder ietsjes af dan bij. Wat fijn! En van mijn voornemen om koolhydraatarm te eten en op de fiets naar school te gaan. Hmmm, een goede smoes is dat het nog steeds veel te warm is om voor mijzelf ‘anders’ te koken. Een goede smoes is dat we eerst maar eens aan het schoolritme moeten wennen en ik dus met de auto ga.

Tsja, die smoesjes toch altijd. Maar … ik drink tijdens die warme dagen ontzettend veel water en dat helpt in ieder geval om minder te eten en op die manier toch een paar onsjes af te vallen. En trouwens … als ik een dag werk in mijn kleuterklasje dan heb ik mijn stappen ook wel te pakken, gelukkig!

Wat vind ik van het boek?

Maar nu nog even over dit boek. Het boek begint eerst met 17 gouden regels die je helpen om op een gezonde en effectieve manier af te vallen. Niet alleen de regels staan vermeld, maar ook een duidelijke uitleg bij elke regel. Zo krijg je ook meer kennis over het waarom. Vervolgens vind je een 60-tal recepten. Niet alleen het recept zelf staat beschreven, ook vind je in een kader meer informatie over bijvoorbeeld een ingrediënt. Het boek is geschreven door iemand met kennis. Dat straalt het hele boek uit. En dat is fijn. Het is niet het zoveelste crash-dieetreceptenboek, maar een helder verhaal over hoe je op een gezonde manier blijvend afvalt. En dat hoeft niet snel te gaan, ook voor mij niet. Zolang de weegschaal toch steeds weer dat beetje de goede kant op blijft slaan, dan vind ik het prima.

Productinformatie

Titel: Gezond en duurzaam afvallen met succes
Auteur: Silja Schäfer
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44760-97-2
Verschijningsdatum: april 2022
Aantal bladzijdes: 160 pagina’s

Lees ook: Recensie: Mijn receptenboek | Deltas + recept van overheerlijke Mosterdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *