Recensie: Mijn receptenboek | Deltas + recept van overheerlijke Mosterdsoep

Mijn receptenboek | Uitgeverij Deltas

De kast staat vol met kookboeken. Slechts een enkel recept uit zo’n boek maak ik wel eens. Knipsels uit de Allerhande of Hallo Jumbo slingeren overal in het rond. Slecht een enkele heb ik ooit geprobeerd, de knipsels zijn een dag later allang weer vergeten. Tijd om daar eens orde in aan te brengen. Van uitgeverij Deltas ontving ik Mijn Receptenboek. Een handig invulboek waarin ik al mijn favoriete recepten in op kan schrijven. Ideaal!

Mijn receptenboek

Het handige invulboek voor al je favoriete gerechten en bereidingen

In deze praktische organizer kun je al je favoriete recepten en gerechten op één plek noteren en bewaren. Van originele recepten die je van een vriend of collega kreeg tot bereidingen die je naar je eigen smaak hebt verfijnd. Eenvoudig ingedeeld in rubrieken, zoals hapjes en voorgerechten, pasta- en rijstgerechten of desserts, en met handige tabs zodat je het recept dat je zoekt in een mum van tijd kunt terugvinden. Op die manier wordt dit receptenboek een onmisbaar naslagwerk met alleen maar toprecepten.

Een must voor iedere hobbykok!

Mijn receptenboek van uitgeverij Deltas

Mijn mening

Ik vind het lastig. Op het moment dat ik een boodschappenbriefje wil maken heb ik werkelijk geen idee wat ik de komende dagen wil eten. Er is dan geen tijd meer om uitgebreid alle recepten door te bladeren die ik ooit eens heb uitgeknipt en bewaard. En dan eten we maar weer wat we zeer regelmatig eten. Dat zijn trouwens lekkere gerechten hoor, maar je wilt ook wel eens wat anders. Tijd om het anders te doen. Bij uitgeverij Deltas kwam ik dit handige invulboek tegen. Een ideaal boek om al je lekkerste recepten in op te schrijven en te bewaren.

Het boek heeft een aantal zeer handige tabs zodat je een recept precies bij de juiste categorie kunt opschrijven. Zo kun je een recept ook weer makkelijker terugvinden. Toch mis ik een aantal tabs; bijvoorbeeld de tab ‘soepen’ en de tab ‘koekjes en taart’. Nu kan soep ook bij voorgerechten en recepten van koekjes en taart ook bij desserts, maar toch. Daarnaast mis ik ook een aantal insteekhoesjes waar je toch een paar knipsels in kunt bewaren. En, mijn laatste minpuntje, het vakje waar je de ingrediënten kunt invullen is te klein.

Een onmisbaar naslagwerk

Alleen maar negatief? Nee absoluut niet. Zoveel mensen, zoveel meningen. Hét perfecte invulboek die compleet aan je wensen voldoet zal waarschijnlijk niet bestaan. Van dit boek word ik blij. De kleuren zijn prachtig. Elke categorie heeft een eigen vrolijk kleurtje. De bladzijdes zien er mooi en overzichtelijk uit en over het algemeen is er genoeg ruimte om je recept helemaal uit te schrijven. De voorkant is ook heel stevig en gemaakt van gladder materiaal. Handig voor in de keuken. Ik ben blij met dit boek! Zo kan ik alle lekkerste recepten bewaren in één verzamelboek, zodat ik altijd een recept kan terugvinden en we flink kunnen variëren wat betreft maaltijden.

Een van de eerste recepten die ik in Mijn Receptenboek opschreef is het recept van mijn favoriete soep; Mosterdsoep. Hieronder deel ik het recept.

Recept overheerlijke mosterdsoep

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Mosterd, naar smaak (ik gebruik altijd De Huisman Zaanse mosterd grof gemalen)
  • 1 kuipje smeerkaas
  • 1 kuipje crème fraîche of kookroom
  • halve prei
  • 150 gram uitgebakken spekreepjes

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook en voeg daar 2 kippenbouillonblokjes aan toe. Voeg daaraan de smeerkaas en de crème fraîche of kookroom toe. Wanneer je crème fraîche gebruik kun je deze het beste eerst losroeren voordat je het toevoegt. Roer de crème fraîche en de smeerkaas goed door de bouillon. Voeg naar smaak mosterd toe. Beetje bij beetje en tussendoor goed proeven zodat de soep niet té scherp wordt.

Bak 150 gram spekreepjes in een koekenpan. Maak de prei schoon en snijd een halve prei in ringetjes. Voeg de prei en de spekreepjes toe aan de soep. Laat het geheel nog een minuut of 10 zachtjes doorkoken.

Eventueel kun je de soep iets meer binden met maizena.

Eet smakelijk!

Lees ook: Recensie: Lekker ijs zelf maken | Camilla Hamid
Lees ook: 3 overheerlijke recepten met asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *