Review: Origami 3D pauw | Selecta

Je hebt er wel wat geduld en doorzettingsvermogen voor nodig om de 549 papiertjes op de juiste manier te vouwen. Het is best een eentonig werkje, maar met een muziekje aan is het zeker gezellig om het met elkaar te doen. Eenmaal klaar met vouwen kun je de pauw in elkaar zetten. Het resultaat is verbluffend. Ik vertel je meer over deze Origami 3D pauw knutselset. O ja, deze set is één van de winnaar is de categorie creatief en knutsel van de verkiezing speelgoed van het jaar. En dat snap ik wel.

Origami 3D pauw

Een waar feest voor liefhebbers van creatief speelgoed. Origami 3D zijn unieke sets waarmee je de mooiste 3D-papiersculpturen kunt maken die je ooit hebt gezien. Dit alles dankzij gepatenteerde modules, zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s die laten zien hoe het geselecteerde model moet worden gemonteerd. De set bevat kant-en-klare snijvormen, met een duidelijk gemarkeerde buiglijn, die zelfs de richting aangeeft waarin het gebogen moet worden. In drie eenvoudige bewegingen kunnen we een basismodule maken waarmee een meesterwerk wordt gemaakt. Alle modules worden identiek geassembleerd en vervolgens zonder lijm samengevoegd tot een beeldje.

  • Maakt de mooiste 3D-papiersculpturen
  • Met zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s
  • Geschikt voor een leeftijd vanaf 8 jaar

Speelgoed van het Jaar 2022

Origami 3D pauw is één van de drie winnaars in de categorie knutsel en creatief. Dit is wat de vakjury erover zegt.

Wat zegt de vakjury

Origami 3D Peacock is knutselwerk voor gevorderden met een goede dosis geduld! Maar het geduld en volhouden leveren dan ook wel een schitterend resultaat op! De ‘knutselset’ bevat een groot aantal kleurige blaadjes die volgens duidelijke instructies gevouwen worden tot driehoekige basiselementen, die vervolgens in elkaar worden geschoven om tot het eindresultaat – in dit geval een pauw – te komen. Er moeten honderden blaadjes gevouwen en in elkaar gepast worden, dus het maken van de pauw vraagt precisie en geduld. Het resultaat kun je met trots aan je vrienden laten zien. Ze zullen verbaasd zijn!

Goed voor het stimuleren van fijne handmotoriek en oog/handcoördinatie, de gerichte en volgehouden aandacht en plannings- en organisatievaardigheden. Belangrijk om de klus in stukken te verdelen, zodat de emotieregulatie niet teveel op de proef wordt gesteld. Begeleiding door een geduldige ouder is wenselijk bij veel kinderen. Het mooie eindresultaat is heel belonend en bevordert de competentiebeleving en een positief zelfbeeld.

Selecta origami 3D pauw

Mijn mening

Waarom zou ik mijn mening nog geven als de vakjury het perfect verwoord? Het is precies zoals wij het ook beleefd hebben. Je het een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen nodig. Je moet niet alles in één keer willen maken en het is leuker en gezelliger om het met elkaar te doen. Het resultaat is echter wel verbluffend, ondanks dat we ‘m toch weer even een stuk uit elkaar hebben moeten halen.

Het is wonderbaarlijk hoe je met honderden gevouwen driehoekjes als basis zo’n prachtige pauw kunt maken. De kinderen vonden het allebei geweldig om hiermee aan de slag te gaan, Joas nog meer dan Elin. Een duidelijke instructie via YouTube laat zien hoe je het driehoekje moet vouwen. Een kind kan de was doen. Daarvoor hoef je trouwens geen 8 jaar te zijn, jongere kinderen kunnen dit ook. Het is een goede oefening voor de fijne motoriek en oog-handcoördinatie. Het is echt een leuk cadeau voor kinderen die wel van knutselen houden. Bovendien ben je er zeker uren zoet mee zijn en het resultaat is iets om op een prominente plek in de woon- of slaapkamer neer te zetten om er nog lang van te kunnen genieten.

Wij gaat het opnieuw proberen

Nee, het in elkaar zetten is zeker niet makkelijk. Dan is de adviesleeftijd van 8 jaar wel passend. Bij ons is het overigens nog niet helemaal gelukt. Wij hadden ‘m af, maar de pauw stond beslist niet stabiel. De veren stonden te ver naar achteren waardoor de pauw steeds op zijn gat viel en zijn nek en poten brak. Het leek alsof wij alles te strak in elkaar hadden gevouwen. Inmiddels hebben wij de pauw weer grotendeels uit elkaar gehaald en gaan het nog eens proberen. Hopelijk lukt het nu wel. Aan de instructie ligt het overigens niet. Die is zeer, maar dan ook zeer duidelijk.

Lees ook: Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022
Lees ook: Review: Gravitrax Power starterset launch | Ravensburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *