Bespaar geld aan de hand van deze tips

Bespaar geld met deze tips

Door de stijgende prijzen gaat de koopkracht van veel huishoudens achteruit. Daarom is het momenteel extra belangrijk om naar kostenbesparende maatregelen te kijken. De energierekening is enorm gestegen en vrijwel alle levensmiddelen zijn duurder geworden. Dat is niet alleen in Nederland zo, maar in heel Europa en andere delen van de wereld. Gelukkig zijn er altijd manieren om geld te besparen. In dit artikel presenteren we een aantal slimme tips om op de korte en lange termijn minder uit te geven.

Breng je uitgaven in kaart en hou ze in de gaten

Tijdens een druk leven zie je soms over het hoofd waar je geld naartoe gaat. Aan het einde van de maand vraag je jezelf af waar het allemaal gebleven is. Komt dit bekend voor? Probeer dan in kaart te brengen waar jij je geld aan uitgeeft. Via de website van een bank is dat helemaal niet lastig. Log gewoon in op je rekening en zet je uitgaven onder elkaar. Bij veel grote banken is het zelfs mogelijk om bepaalde categorieën te selecteren. Hierdoor maak je direct gebruik van een overzichtelijke indeling. Zoek vooral naar uitgaven aan zaken die je niet echt nodig hebt.

Koop zo min mogelijk eten en drinken bij horecagelegenheden

Grote uitgaven schrappen is makkelijker dan de kleine. Je stelt bijvoorbeeld de aankoop van een tv uit of slaat een vakantie over. Maar het zijn vooral de kleine uitgaven die zorgen dat jij aan het einde van de maand te weinig geld over hebt. Eten en drinken onderweg kopen is hier een mooi voorbeeld van. Het is vaak lekker en gezellig. Maar daar betaal je wel veel voor. Thuis een boterham smeren en koffie of thee in een thermoskan meenemen is vele malen goedkoper. Bovendien is dat vaak nog veel gezonder ook.

Op zoek naar de beste prijzen zodat je nooit te veel betaalt

Wie een neusje heeft voor de beste deals weet dat prijzen onderling sterk uiteen lopen. Voor hetzelfde product of een identieke dienst betaal je bij verschillende aanbieders sterk uiteenlopende prijzen. Via specifieke websites vind je eenvoudig de beste prijzen. Je hoeft alleen maar te weten waar je moet zoeken. Voor je het weet bespaar je veel geld door op zoek te gaan naar de goedkoopste kappers, verzorgingsproducten, etenswaren, notarissen, autogarages, schilders en schoonmakers.

Besparen op je energierekening doe je zo

De prijzen voor gas zijn ongekend hard gestegen. Daardoor zijn veel huishoudens maandelijks honderden euro’s extra kwijt. Daarom is het logisch om te beginnen met het terugbrengen van deze kosten. Dat lijkt niet makkelijk, omdat je hoe dan ook je verwarming en heet water nodig hebt. Maar het is wel degelijk mogelijk. Begin bijvoorbeeld met korter douchen. Vooral wanneer je een gezin hebt merk je een groot verschil. Bovendien word je net zo schoon van een korte douchebeurt als van een ellenlange sessie. Het helpt uiteraard ook om iets kouder te douchen. Hetzelfde geldt voor de temperatuur in je woning. Wanneer je echt problemen hebt met het betalen van de energierekening is het verstandig om de thermostaat een graadje lager te zetten. Trek in plaats daarvan binnenshuis een dikke trui aan tijdens de wintermaanden of kruip lekker op de bank met een deken.

Lees ook: Sparen en beleggen voor je kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *