Kerstkleding uitkiezen: een aantal tips!

Kerstkleding uitzoeken; hier let je op!

It’s the most wonderful time of the year. It’s Christmas time! En deze tijd vraagt om flink wat voorbereiding en activiteit. En ja, dat is best druk, maar dat is het waard. Het is immers de mooiste tijd van het jaar. En dit jaar is het dubbel zo druk, want niet alleen de kinderen vieren kerst op school, sinds ik weer leerkracht ben vier ik natuurlijk ook kerst op de school waar ik werk. Dát vraagt pas een goede voorbereiding, want welke activiteit vindt ook alweer op welke school plaats? Ik ben geneigd om alles door elkaar te halen. Maar het komt goed. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Laten we het in dit artikel eens over kerstkleding hebben. Ook dat moet voorbereid worden. Je gelooft het vast niet, maar echt waar. Ik ga je meer vertellen.

Een foute kersttrui

Bij de kinderen op school hebben ze een foute kersttruiendag. Superleuk om alle kinderen in zo’n grappige trui naar school te zien gaan. Bij mij op school hebben ze niet een foute kersttruiendag, maar een foute kerstruienweek. Een hele week in een foute kersttrui naar school? Hoe krijgen ze het bedacht! We superleuk natuurlijk. Maar aangezien ik er geen in huis heb, moest ik er nog snel een bestellen. En dag is gelukt, ik heb een prachtige, allerschattigste trui gevonden die nog lekker warm is ook. Wat wil je nog meer.

Neem eens kijkje bij de kringloopwinkel

Het leven is al duur genoeg. Dus waarom zou je kerstkleding kopen die je slechts één keer draagt alleen omdat het kerst is? We begrijpen wel dat je jezelf met kerst in iets nieuws wilt steken. Stap daarom regelmatig een kringloopwinkel binnen om te kijken wat er voor moois hangt. Op een dag zul je dé perfecte jurk, rok of blazer vinden. Voor Elin heb ik trouwens een prachtige jurk voor slechts € 3,60 gevonden. Zo’n mooie, zwarte, glinsterende jurk. Het jurkje paste precies en het staat haar ontzettend mooi! Oh wat een mooie dochter heb ik toch! We moeten alleen even op zoek een bijpassende panty en een leuke bolero, maar ook dat zal vast goed komen! Wat zal zij als een prachtige meisje aanschuiven tijdens het kerstdiner op school!

Koop kleding dat je vaker kunt dragen

Veel mensen willen met kerst nieuwe kerstkleding dragen. Elk jaar gaan ze weer op stap om die ene perfecte jurk te vinden of op zoek te gaan naar de mooiste colbert. Prima natuurlijk. Maar zoals ik al schreef is het leven er in het afgelopen jaar niet goedkoper op geworden. Neem eens een kijkje in je kledingkast of je nog iets vindt wat je eerder hebt gedragen en nog perfect voldoet voor de kerst? Of koop iets nieuws, maar kies dan iets wat je ook tijdens andere gelegenheden kunt dragen, zodat het niet na één keer dragen weer in de kast blijven hangen.

Accessoires

De een wil er het liefst zo mooi mogelijk uitzien met de feestdagen, de ander is liever gewoon zichzelf. In deze laatste categorie hoor ik thuis. Het liefst draag ik gewoon een spijkerbroek en een trui en dat is ook helemaal prima. Om toch een beetje in kerststijl aan het kerstdiner aan te schuiven, kun je je doodgewone outfit compleet maken met leuke kerstaccessoires. Zelf draag ik altijd mismatches sokken (twee verschillende sokken die toch bij elkaar passen) en die zijn ook in kerststijl verkrijgbaar. Maar ook met sieraden kun je uitpakken. Wat dacht je van oorbellen met leuke kerstballen eraan?

Blijf vooral jezelf

Al met al is het belangrijk dat je kerstkleding draagt waar jij je goed in voelt. Je kunt het groots uitpakken en voor glitter & glamour gaan, je kunt ook heel dicht bij jezelf blijven en het heel subtiel houden. Kleine details, of gewoon lekker dragen wat jij wilt is net zo goed. Het gaat immers om de gezelligheid met de mensen die je lief zijn!

Lees ook: Je sneakers schoonmaken; zo doe je dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *