Recensie: Puzzel je slim! | Deltas

Puzzel je slim | Deltas

Ze kunnen frustrerend maar toch leuk zijn: breinbrekers. Veel kinderen zijn dol op raadsels en breinbrekers. Bovendien is het goed voor de ontwikkeling om ermee aan de slag te gaan. Niet alleen thuis, ook in de klas is het leuk om dagelijks een breinbreker te introduceren. Op internet zijn er genoeg te vinden. Ook zijn er diverse boekjes met breinbrekers verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Puzzel je Slim van uitgeverij Deltas. Leuk voor thuis, maar ook prima in te zetten in de klas. Ik ga je er meer over vertellen.

Puzzel je slim!

Logicavraagstukken, taalspelletjes, rekenraadsels en allerlei andere breinbrekers… deze originele staander telt meer dan 250 puzzels om je grijze cellen aan het werk te zetten wanneer je maar wil. De fraaie, kwalitatieve uitvoering met spiraalbinding en de kleurrijke vormgeving maken van deze staander een eyecatcher voor op je bureau. Leuk als cadeau voor de puzzelfan!

Mijn mening

Puzzel je slim wordt uitgegeven in een handige staander met spiraalverbinding, zodat je het makkelijk op je bureau of op de kast kunt plaatsen. Op deze manier kun je op een eenvoudige manier dagelijks een raadsel aan je klas presenteren. Geef je leerlingen gedurende de dag de tijd om het raadsel op te lossen. Aan het eind van de dag of aan het begin van de volgende dag kun je met elkaar de antwoorden delen en de oplossing bespreken. Met meer dan 250 raadsels heb je voor elke schooldag een raadsel en kom je met één boekje toe.

Een boekje voor een heel jaar? Dat klinkt eentonig, maar dat is het beslist niet. In het boekje staan verschillende soorten breinbrekers; logicavragen, rekenraadsels, taalspelletjes en nog veel meer. Daardoor spreek je gedurende het jaar alle leerlingen wel een keer aan. De een is immers goed in taal, de ander in rekenen en de ander weer in andere dingen.

Maar waar is het dan goed voor? Veel kinderen vinden breinbrekers leuk, als zijn ze soms best frustrerend wanneer je er maar niet uit komt. Voor kinderen met een lage frustratietolerantie is het een goede oefening. Ook is het goed voor het doorzettingsvermogen. Waar de een het al snel op geeft, gaat de ander net zo lang door tot hij de oplossing gevonden heeft. Ook kunnen ze in een klas elkaar helpen om tot een oplossing te komen, dat bevordert weer de samenwerking.

Een leuk puzzelboekje vol met breinbrekers dus, niet alleen voor thuis, ook voor in de klas.

Productinformatie

Titel: Puzzel je slim!
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044763508
Verschijningsdatum: oktober 2022
Aantal bladzijdes: 256

Lees ook: Recensie: Zo cool is wetenschap & Zo cool is wiskunde | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *