3 tips om je haar gezond te houden

3 tips om je haar gezond te houden

Er gaat niets boven je zelfverzekerd en mooi voelen met een hoofd vol gezond haar. Gezond haar is sterk, glanzend en glad – en het ruikt nog lekker ook! Maar waarom is het zo belangrijk om ons haar gezond te houden? Ten eerste is ons haar een weerspiegeling van onze algehele gezondheid. Als we niet goed eten of niet genoeg bewegen, zal dat waarschijnlijk te zien zijn in ons haar. Dus waarom zou je niet voor je haar zorgen en genieten van alle voordelen van een gezonde haardos? Helaas weet niet iedereen hoe dat te bereiken. Geen zorgen, in dit artikel delen we drie tips om je te helpen gezond haar te krijgen én te houden.

#1 Gebruik de juiste producten

Een van de belangrijkste dingen die je voor je haar kunt doen is de juiste producten gebruiken, zoals Revita shampoo. Dit betekent dat je producten gebruikt die zijn afgestemd op je haartype en dat je eventuele specifieke problemen aanpakt. Als je bijvoorbeeld droog haar hebt, zul je een vochtinbrengende shampoo en conditioner willen gebruiken. Weet je niet zeker welke producten voor jou geschikt zijn? Geen probleem! Heb je fijn, gemiddeld of dik haar? Is je haar steil, golvend of krullend? Als je bijvoorbeeld fijn haar hebt, zul je producten die zwaar of vet zijn willen vermijden, omdat ze je haar verzwaren. Heb je daarentegen dik haar, dan kun je beter een zwaardere conditioner gebruiken om je lokken te hydrateren.

#2 Regelmatig laten knippen

Een andere manier om je haar gezond te houden is door het regelmatig te laten knippen. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar het wegwerken van gespleten haarpunten helpt je haar er gezonder uit te zien. We raden aan om je haar om de 6-8 weken te laten knippen, afhankelijk van hoe snel je haar groeit. Door het knippen van gespleten haarpunten kan je haar meer vocht vasthouden, waardoor het zachter en zijdezacht kan worden. Bovendien kan regelmatig knippen helpen om de haargroei te stimuleren. Als de uiteinden van je haar worden weggeknipt, geeft dat de follikels een kans om nieuw, gezond haar te gaan groeien.

#3 Bescherm je haar tegen de zon en hitte

Net als je huid kan je haar beschadigd raken door te veel blootstelling aan de zon en door styling met hitte. Om je lokken te beschermen, raden we aan een hittebeschermer te gebruiken voordat je je haar föhnt of platstrijkt. Probeer ook je tijd in de zon te beperken, vooral in de zomermaanden. Te veel warmte kan vocht weghalen, waardoor het haar droog, broos en gevoelig voor breuk wordt. Het kan ook gespleten haarpunten veroorzaken en het moeilijk maken je haar te stylen. Kan jou haar wel wat hulp gebruiken? DS Laboratories heeft een brede selectie producten voor prachtig, gezond haar!

Lees ook: Gezond en duurzaam het nieuwe schooljaar in met SodaStream My Only Bottle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *