Recensie: De kletsboeken van Gezinnig.nl

De kletsboeken van Gezinnig

Alweer een tijd geleden voer ik mee met de blogboot. Rianne voer ook mee. Rianne is hét gezicht achter Gezinnig, een merk dat in 2008 is opgericht. Gezinnig is een samenvoeging van Gezin en Zinnig, de kernwaarden van het merk. Rianne vertelde op de blogboot alles over haar bedrijf, de boeken en andere producten die zijn in de loop der tijd heeft uitgegeven. Van Rianne ontving ik het boek Emotieklets, en omdat ze voor Sinterklaas speelde ontving ik ook nog eens het boek Slaapklets deel 1. Ik vertel je meer over Gezinnig, maar ook deel ik een aantal boeken die ze in de loop der jaren heeft uitgegeven.

Gezinnig

In 2008 richtte Rianne het merk Gezinnig op. Met Gezinnig ontwikkelt zij producten die bijdragen aan plezier en gemak in het gezinsleven en behulpzaam zijn voor ouders en kinderen van 3-12 jaar. Het ouderschap brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en het is belangrijk om te blijven genieten van de mooie taak om je kind(eren) te begeleiden op weg naar zelfstandigheid. De producten hebben impact: ze versoepelen de gezinshectiek, met als gevolg minder stress en gemopper en meer plezier en aandacht voor elkaar.

De collectie van Gezinnig bestaat uit handige planners en vrolijke kletsboeken die het contact tussen ouder en kind op speelse wijze stimuleren. Hieronder zet ik een aantal vrolijke kletsboeken voor je op een rij, maar neem ook gerust eens een kijkje op haar website waar je haar complete assortiment vindt.

Slaapklets deel 1

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Slaapklets voor kleuters

Slaapklets! voor kleuters is een fijn boek om voor het slapengaan de dag door te nemen en even de volle aandacht van mama of papa te krijgen. Het is goed voor kinderen om de dag te laten bezinken en fijn voor ouders om een kijkje te krijgen in het hoofd van hun kind. Samen napraten over belevenissen en gevoelens en nog even spelen voordat de nacht begint. De verrassende inhoud is geschreven door Michal Janssen (educatief schrijfster), de heldere en vrolijke illustraties zijn getekend door Sabine Wisman (visual storyteller).

Het boek is een variant op het succesvolle Slaapklets!, speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Iedere linkerpagina bevat dezelfde dagboekplaatjes: kies een of meer situaties en laat je kind vertellen. ‘Heb je vandaag gedanst? Buiten gespeeld of een werkje gedaan? Werd je daar blij van, of misschien verdrietig of boos?’ De rechterpagina is steeds anders: een kort spelletje, een of twee kletsvragen en een rustige afsluiter, zoals minimassages.

Slaapklets! voor kleuters is een dagboek voor het slapengaan. Met behulp van plaatjes en vragen kun je de dag doornemen met je kind. Wat is er allemaal gebeurd en hoe voelde dat?
Slaapklets! voor kleuters is:

  • kletsen over de dag
  • nog even gek doen
  • je kind lekker instoppen
  • 10 minuutjes quality time

Emotieklets

Samen wegwijs in de wereld van emoties.
Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve schreef samen met auteur Michal Janssen Emotieklets, een nieuwe titel in de kletsserie van Gezinnig. Emotieklets is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te praten over lastige emoties en plannetjes te maken om met die emoties om te gaan. Het boek is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kind en ouder/begeleider gaan samen aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn.

Deel 2 bevat vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Vlieg samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Lees de uitleg en voer de vragen en opdrachten uit. Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. Het kind kan – met hulp van ouders of begeleiders – uitproberen wat werkt, en zo een persoonlijke gebruiksaanwijzing maken.

In deel 3 staan hulpkaarten om in te vullen. Emotieklets is geschikt voor thuis, maar ook voor leerkrachten, coaches en therapeuten.

Tafelklets

Tafelklets! is een kletsboek voor kleine en grote eters (4-99 jaar). Een boek met vragen en opdrachten voor iedereen aan tafel over jouw dag en over het eten op je bord. De speelse inhoud zorgt voor plezier en verrassende gesprekjes aan tafel.

Op elke pagina is invulruimte voor zes eters aan tafel. Hoeveel sterren geef jij de smaak van het eten? Hoeveel pluimen geef jij de kok? Hoe lief of actief was jij vandaag? Onderaan elke pagina staat steeds een nieuwe opdracht. Van een cursus tafelmanieren tot een rollenspel. Aap elkaar na tijdens het eten. Eet één minuut met één hand achter je rug. Interview je tafelgenoten. Wat ruikt niet lekker, maar smaakt wel lekker? Waar heb je vandaag heel hard over nagedacht? Tafelklets! bevat ook zesmaal een groenterapport: geef groentes vier keer een cijfer, en kijk of je smaak verandert.

Gebruik Tafelklets! voor, tijdens of na het eten. Met Tafelklets! word het eten niet lekkerder, maar het wordt wel gezelliger aan tafel. Het enige boek dat wél aan tafel mag! Samen eten, kletsen, proeven, lachen en natafelen.

Duoklets

Vrolijk invulboek uit de kletsserie van Gezinnig. Samen in gesprek met Duoklets: een bijzonder boekje met vragen, keuzelijstjes en aankruishokjes. Elke linkerpagina is voor het kind en elke rechterpagina is voor mama. Als jij 1 dagje mama zou zijn, welke regel zou je dan willen afschaffen? Wat is jouw lievelingsfeest? En dat van mama? Ontdek hoe goed je elkaar kent, denk terug aan wat jullie samen hebben beleefd en interview elkaar over serieuze én gekke onderwerpen. Superleuk om samen in te vullen en je bewaart een prachtige herinnering voor later. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Lees ook: Een ontspannen dagje uit met de Blogboot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *