Een ontspannen dagje uit met de Blogboot

Meevaren met de blogboot

Twee weken geleden ging ik mee met de blogboot. De blogboot vaart door de grachten van Amsterdam. Aan boord van de blogboot komen bloggers en PR-bureaus of merken samen. Samen met 7 andere bloggers, Marguerita (de organisator van dit event), 2 mensen die een merk of product vertegenwoordigden en 2 medewerkers van de Starboard Boat ging ik aan boord van de blogboot. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes, goed gezelschap en een heerlijk zonnetje heb ik echt genoten van dit event. Ik vertel je meer over deze dag.

Parkbee

Hartje Amsterdam. Je betaalt je scheel aan parkeerkosten. Bovendien is het niet helemaal aan mij besteed om met de auto door het centrum te rijden. Ik ging thuis op internet op zoek naar een parkeerplek voor de auto buiten het centrum van Amsterdam, in de buurt van een metroverbinding die mij naar Waterlooplein zou brengen. Ik kwam uit op Diemen-Zuid. Via Parkbee kon ik een plekje voor de auto reserveren op een parkeerterrein zo’n 500 meter van het metrostation vandaan. Bij aankomst kun je via een link in de mail de slagboom openen en het terrein oprijden. Wanneer je weer weggaat kun je jezelf via diezelfde mail weer afmelden. Heb je langer geparkeerd dan je van tevoren gereserveerd had? Geen probleem, via Ideal kun je het restant bij betalen en de slagboom gaat open.

En dan zit het toch nog tegen

Van Parkbee was het nog zo’n 5 minuten lopen naar het metrostation. Helaas had ik pech, de metro reed voor mijn snufferd weg. 10 minuten later kwam de volgende metro, maar 2 stations verder moesten we uitstappen vanwege een defecte metro. Gelukkig stond er aan de andere kant van het perron een andere metro waar ik op goed geluk instapte. Ik was opgelucht dat ook deze lijn op Waterlooplein stopte. Vanaf Waterlooplein was het nog zo’n 700 meter lopen naar de boot. 10 minuten te laat kwam ik aan bij onze verzamelplek, maar gelukkig was dat geen probleem. Er hadden meer deelnemers verkeersproblemen, en gelukkig vertrok de boot niet voordat iedereen aanwezig was.

Gezellig dagje uit met de blogboot

Starboard Boats

Op de blogboot werden we verwelkomd door Timo van Starboard Boats. De gloednieuw schone, elektrische boot heeft een capaciteit van maximaal 40 personen (normaal gesproken), is voorzien van een toilet, verwarmde kussens, WiFi en een overdekking als het weer omslaat. Al varend konden we genieten van alle bezienswaardigheden, comfort en luxe, goed gezelschap, heerlijke hapjes en drankje, en niet te vergeten het overheerlijke zonnetje! Wat een prachtige dag voor een boottocht Amsterdam!

Canal Clean Up

Starboard Boats heeft als doel om de aanwezigheid op de Amsterdamse grachten om te zetten in een positieve bijdrage voor het milieu. Starboard Boats heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ze willen ervoor zorgen dat ook de komende generaties van de schoonheid en rijkdom van de Amsterdamse grachten kunnen genieten. Daarom kregen wij ook een aantal schepnetjes mee aan boord waarmee we tijdens onze boottocht afval uit de grachten konden vissen. Petflessen, tubes tandpasta, wietzakjes, lege pakjes sigaretten, we hebben het op bepaalde plekken uit de grachten gevist en opgeruimd!

Blogboot

Amsterdam Light Festival

Ben je blogger? Dan kun je meevaren met de blogboot tijdens het Amsterdam Light Festival, zodat je alle lichtjes vanaf het water kunt bekijken. Deze activiteit vindt op 14 december plaats.
Ook wanneer je geen blogger bent kunt je online Amsterdam Light Festival tickets kopen en meevaren met Starboard onder het genot van een lekker drankje aan boord en een verwarmd kussentje!

Een heerlijk Mocktailtje van SodaStream

Over duurzaamheid gesproken. Wist je dat er elke minuut wereldwijd een miljoen plastic wegwerpflessen worden verkocht? Al dit plastic afval zorgt voor grote problemen voor het gehele ecosysteem in zee. Als we niets doen zullen de oceanen in 2050 meer plastic afval bevatten dan vis. Er moet iets veranderen en samen kunnen we het verschil maken. SodaStream heeft als doel om in 2025 67 miljard plastic flessen wereldwijd te voorkomen. Hoe? Door zelf thuis je bruiswater te maken met een SodaStream. Eén herbruikbare fles van SodaStream bespaart duizenden wegwerpflessen!

Met een SodaStreamtoestel maak je in enkele seconden zelf bruisend water van gewoon kraanwater. Wanneer je wilt kun je er ook een smaakje aan toevoegen, bijvoorbeeld een colasmaak, de smaak van sinas, van 7UP of wat je maar wilt. Jij bepaalt. Barbara heeft aan boord een heerlijk mocktailtje voor ons klaargemaakt met de SodaSteam en ook de SodaStream aan ons gepresenteerd. Aan het eind van de tocht kregen we allemaal een SodaStream apparaat mee naar huis en een duurzame fles. Later deel ik in een blog meer over mijn ervaringen.

Duurzaam rijden met Hyundai

Als we het toch over duurzaamheid hebben…. Al jarenlang ben ik Hyundai-rijder. Ik kan nog maar geen afscheid nemen van mijn trouwe i20. Ik heb een aantal jaar geleden wel eens overwogen om ‘m in te ruilen voor een i10, maar nee, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Als Hyundai-rijder vond ik het natuurlijk supertof dat ook Anne meeging op de boot. Anne werkt bij Hyundai Nederland en had wat leuks voor ons in petto. Zij had voor ons allemaal een prachtige rugtas meegenomen. Nee, niet zomaar een rugtas, één die gemaakt is van 21 wegwerpflessen. Bovendien is over het ontwerp van de tas goed nagedacht. Bijna dan. Ik kan er helaas net niet mijn laptop in kwijt, als dat had gekund had de tas helemaal perfect geweest.

Maar dat was niet het enige wat Anne voor ons in petto had. Alle deelnemers mogen een keer een week lang in een duurzame Hyundai rijden. Hoe tof! Maarre … zou Arjan (van 2.11 meter en die bijna in niet één auto kan, behalve Volkswagen) wel in een elektrische auto passen? Anne was ervan overtuigd dat hij zeker in de Ionic 5 zou passen. Wij gaan de uitdaging graag aan. Binnenkort lopen we eens binnen bij onze eigen Hyundaidealer hier om de hoek, dan gaan we eens passen. Daarna ga ik zeker een afspraak met Anne maken om te kijken wat mogelijk is!

Blogboot met Hyundai

Combisystem gereedschappen van Gardena

Eén steel en talloze opzetstukken waarmee je ontspannen en zorgeloos in de tuin kunt werken. Het grote voordeel van de combisystem-gereedschappen van Gardena is dat je slechts één losse steel hoeft te kopen waaraan je diverse opzetstukken kunt bevestigen; een hark, bezem, voegenkrabber, sneeuwschuiver en nog veel meer. Het grote voordeel daarvan is dat je je schuur niet vol hebt hangen met allerhande gereedschappen met lange stelen. Bovendien is het ook nog eens goed voor je portemonnee én voor het milieu. En hoe fantastisch dat we ook een steel met een hark mee naar huis mochten nemen en dat we later ook nog eens een voegenkrabber toegestuurd krijgen om uit te proberen. Later deel ik in een blog mijn ervaringen met het combisystem van Gardena.

Marstyle.nl met Gardena

Een ontspannen dagje uit!

Heerlijk een dagje ontspannen; genieten van een boottocht, een gezellige groep mensen, een heerlijke food platter, lekkere drankjes en bovendien nog een bijdrage leveren aan het milieu ook. Ik heb genoten! Met tassen vol fantastische producten en goodies, waar onder andere een tube Derma zonnebrandcrème in zat, ging ik weer huiswaarts. Terug naar de metro, en vervolgens naar mijn auto die nog steeds op de parkeerplaats in Diemen stond. Hoe ik daar met die tassen vol producten en goodies gekomen ben weet ik niet, maar het is gelukt!

Ik heb genoten en hoop zeker nog eens met de blogboot mee te kunnen varen! Dank je wel Marguerita voor deze fantastische dag!

Lees ook: Review: Milieuvriendelijke Shampoo Bars zonder plastic verpakkingen

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.