Review: 7 Rounds | White Goblin Games

7 Rounds

Laatst ontving ik van White Goblin Games het spel 7 Rounds. Dit kaartspelletje is in 2 edities verkrijgbaar: de standaardeditie in een klein doosje, of de tuckboxeditie, waarbij de kaarten in een eenvoudiger doosje zitten, maar daardoor wel een euro of 5 goedkoper is. Het doosje ziet er enorm aantrekkelijk en vrolijk uit en nodigt uit om meteen te kopen. Wil je weten wát je koopt als je dit spel overweegt? Lees dan dit artikel, daarin leg ik je precies uit wat de spelregels zijn en wat wij van het spel vinden.

7 Rounds

Doel

Probeer aan het einde van de 7e ronde de meeste punten op hand te hebben. In je beurt pak je een kaart van de trekstapel en speel je een kaart uit je hand. Elke kaart in 7 Rounds heeft een uniek effect dat het spel op zijn kop kan zetten. Zo kun je kaarten van je tegenstander pakken of moet elke speler die meer dan 18 punten op hand heeft zijn 2 kaarten met de hoogste waarde afleggen. De speler die aan het einde van de 7e ronde de meeste punten op hand heeft wint het spel.

Inhoud van het spel

 • 77 kaarten
 • 7 rondekaarten
 • spelregels

Voorbereiding

 • Kies een startspeler. De startspeler legt de 7 rondekaarten in een stapel voor zich neer. Zorg dat rondekaart 1 bovenop ligt en rondekaart 7 onderaan.
 • Schud de kaarten en geef iedere speler gedekt 4 kaarten.
 • Leg de rest van de kaarten in een gedekte trekstapel in het midden van de tafel.
7 Rounds

Spelregels

Het spel wordt over 7 rondes gespeeld. In een ronde is elke speler een keer aan de beurt. De startspeler begint en daarna zijn de spelers met de wijzers van de klok mee aan de beurt. In je beurt voer je 2 stappen uit:

 1. Pak een kaart van de trekstapel en neem deze op hand.
 2. Speel een kaart en activeer het effect.

Aan het einde van je beurt heb je weer 4 kaarten op hand. Zodra alle spelers hun beurt hebben uitgevoerd, legt de startspeler de bovenste rondekaart af en begint een nieuwe ronde.

Het spel eindigt na 7 rondes. Daarna telt elke speler het aantal punten op door de getallen van de vier handkaarten bij elkaar op te tellen. De speler met de meeste punten wint het spel.

7 rounds kaartspel

7 verschillende effecten:

Geel: Ruil een van jouw kaarten blind met een kaart van een medespeler naar keuze.
Blauw: Pak een kaart van de trekstapel en speel nog een kaart naar keuze.
Zwart: Pak blind 2 kaarten van een tegenstander en leg deze af. De speler vult zijn hand aan tot 4.
Roze: Geen effect.
Rood: Alle spelers (behalve de speler die deze kaart speelt) die 18 of meer punten op hun hand hebben moeten hun 2 hoogste kaarten afleggen. Elke speler (met de wijzers van de klok mee) vult zijn hand weer aan tot 4.
Oranje: Je bent beschermd tegen het volgende effect. Deze kaart kan gespeeld worden tijdens je eigen beurt, zodat je beschermd bent tegen het effect van de speler links van je, of in de beurt van een andere speler. Wanneer je deze kaart in de beurt van een andere speler speelt, ben je alleen beschermd tegen het effect van zijn gespeelde kaart. Als je deze kaart niet in je eigen beurt speelt, vul je je hand aan en sla je de volgende beurt over.
Groen: Alle spelers moeten alle kaarten met het getal 7 afleggen. Vervolgens trekken alle spelers een nieuwe kaart van de trekstapel totdat elke speler weer 4 kaarten op handen heeft.

7 rounds, de speciale unieke effecten per kaart

Mijn mening

7 Rounds is een zeer vlot kaartspel met eenvoudige regels. Je trekt een kaart van de trekstapel, je speelt een kaart en voert het effect uit. Niets meer, niets minder. Het enige wat je even moet leren is de betekenis van de verschillende kaarten. Op elke kaart staat een symbool afgebeeld wat het effect al enigszins uitbeeld, dus ook dat is snel te leren. Na een paar potjes kun je de spelregels aan de kant leggen en heb je ze ook niet meer nodig.

Nu we het toch over de spelregels hebben, daar wil ik nog wel iets over zeggen. De spelregels is vertaald in meerdere talen en afgedrukt op één groot vel dat tig keer is dubbelgevouwen. Dat had wat mij betreft toch wel ander gekund. Het pas niet eens lekker in het doosje zonder dat de deksel van de doos er steeds af floept.

Vlot kaartspelletje

7 Rounds speelt vlot weg. Het spel bestaat uit 7 rondes, je pakt en speelt dus 7x een kaart. Een potje is dus heel snel gespeeld. Persoonlijk had ik wel wat meer van dit spel verwacht. Het is een leuk spel om een spelavond te starten als je met 4 of 5 spelers bent. Als opwarmertje, om even de sfeer erin te brengen. Omdat het geluksfactor hoog is en het daardoor diepgang mist, vind ik het ook niet meer dan dat. Wij hebben het spel een aantal keer met z’n tweeën gespeeld. Dat kan wel, maar met meerdere spelers, 4 of 5, is het wel echt leuker.

Omdat de spelregels zo eenvoudig zijn, is het makkelijk en snel mee te spelen door kinderen vanaf een jaar of 6. Speel je vaak met kinderen een spelletje en houd je van spellen als Uno of pesten, dan is 7 Rounds zeker een waardevolle toevoeging. Je moet echter wel tegen je verlies kunnen, want denk je in de laatste ronde op dikke winst te staan, door één gespeelde kaart van je medespeler kunnen zomaar al je 7’s of 2 hoogste kaarten op de aflegstapel verdwijnen en vervangen worden door lage kaarten waardoor je het spel alsnog verliest.

7 Rounds is wel echt ideaal om mee te nemen op reis! Niet alleen door de handige verpakking, ook doordat het spel zelf weinig ruimte in beslag neemt als je het speelt.

Een vrolijk kaartspel van White Goblin Games

Kortom

7 Rounds is een vlot kaartspel met eenvoudige spelregels. Houd je van kaartspellen als Uno en/of speel je vaak spelletjes met kinderen? Dan is 7 Rounds zeker de moeite waard om eens te bekijken. Ook kan het een zeer geschikt spel zijn om het als opwarmertje voor een spellenavond te gebruiken.
Doordat het geluksfactor hoog is en het weinig diepgang heeft, zal dit spel bij ons niet vaak op tafel verschijnen als wij met z’n tweeën een spelletje spelen. Met 2 personen is het minder leuk, het verdient de voorkeur om het spel met 4 of 5 spelers te spelen.

Productinformatie

Titel: 7 Rounds
Uitgeverij: White Goblin Games
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd: 8+

Lees ook: Review: L.A.M.A – Leg Alle Minpunten Af | 999-Games

Reactie (1)

 • Patrick van Wanrooij| 12 februari 2023

  Klinkt als een heel leuk kaarspelletje. Wij thuis spelen veel korte kaartspelletjes. Erg leuk. Deze gaan we onthouden

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *