Deze producten mogen niet ontbreken in je haarroutine

Haarroutine; deze producten mogen niet ontbreken

Droom jij ook van gezonde, glanzende lokken? Met de juiste haarroutine krijg je dat wel voor elkaar. Wij vertellen je welke producten daar niet in mogen ontbreken.

Vitamientjes voor de dorst

De gezondheid van je haar wordt bepaald door veel verschillende factoren. Zo hebben onder andere je leeftijd, genetica, hormoonspiegels, medische aandoeningen en stress invloed op je haar. Maar ook je leefstijl – en dan vooral je dieet – speelt een belangrijke rol. Voedingsstoffen die een gezonde haargroei bevorderen zijn vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine D, biotine (B7), ijzer, selenium en zink. Je kunt deze stoffen binnenkrijgen via voeding – zoals groene groenten, vette vis of eieren – maar ook via supplementen. Met haarvitamines bevorder je de gezondheid van het haar, doordat ze de groei, dikte en sterkte van het haar verbeteren.

Onmisbare shampoo

Wat een shampoo voor je haar kan betekenen, weten we allemaal wel. Daarom kun je uiteraard niet zonder dit product. Welke shampoo je gebruikt, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en haartype. Probeer het liefst een shampoo te gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevat. Ingrediënten als siliconen, parabenen en sulfaten wil je liever vermijden, want die kunnen schadelijk zijn voor je haar. Hoe vaak je je haar moet wassen, hangt af van meerdere elementen. Als je bijvoorbeeld veel sport, dan wordt je haar sneller vet door het zweet. Logisch dat je het dan vaker wast. Maar in de regel geldt: was je haar zo min mogelijk. 

Fijne handdoek

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar een microvezel handdoek is stukken beter voor je haar dan een normale, katoenen handdoek. Waarom? Doordat de vezels van een microvezel handdoek juist heel klein en fijn zijn, veroorzaakt zo’n handdoek geen wrijving voor je haar. Haar is sowieso een stuk kwetsbaarder als het nat is en door de wrijving van een normale handdoek kan je het juist beschadigen. Zoek dus een mooie microvezel handdoek uit en voeg deze toe aan je haarroutine.

Magisch masker

Voelt je haar soms wat droog en kan het net dat extra beetje verzorging gebruiken? Voeg dan een haarmasker toe aan je haarroutine. Je gebruikt een haarmasker ongeveer één keer per week, maar als je haar erg droog is kun je het ook twee keer per week gebruiken. Breng een masker altijd aan op vochtig haar dat net gewassen is en dan vooral in de puntjes. Laat het even intrekken en spoel het daarna grondig uit. De bestanddelen in een haarmasker voeden het haar intensief. Weg met die gespleten haarpunten!

Broodnodige hittebescherming

Gebruik je stylingsapparaten als een föhn of krultang? Vergeet dan ook zeker niet om een heat protection spray aan je haarroutine toe te voegen. Het laatste wat je wilt, is dat je haar beschadigd raakt door het stylen ervan. Een hittebeschermingsproduct sluit de haarschubben en houdt deze glad en zacht. Breng de spray over het hele haar aan en kam het vervolgens goed uit. Zo weet je zeker dat ieder haartje goed beschermd is.

Harige borstel

Er zijn tegenwoordig haarborstels in allerlei soorten en maten. Hoe weet je nu welke je moet gebruiken? Uiteraard hangt de juiste borstel af van je haartype en doel. Borstels met metalen pennen worden veel gebruikt en komen goed van pas om je haar te ontklitten. Maar ze kunnen het haar ook al wat sneller beschadigen. Door een borstel met natuurlijk haar te gebruiken, loop je minder risico op beschadiging. Varkenshaar wordt het meest gebruikt en zorgt ervoor dat de natuurlijke olie (talg) van je hoofdhuid verspreid wordt naar de lager gelegen gebieden van je haar. Daarnaast heb je nog rubberen pennen – die zacht zijn voor het haar en je hoofdhuid masseren – en synthetische pennen.

Heb je last van haarverlies en ben je het zat dat het doucheputje telkens vol zit? Een lotion met Nanoxidil kan je redder in nood zijn. Dit haargroeimiddel gaat haaruitval tegen en bevordert je haargroei.

Lees ook: 3 tips om je haar gezond te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *