Hoe te strijken zonder strijkijzer?

Strijken zonder strijkijzer, zo doe je dat!

Als je je klaarmaakt om naar kantoor te gaan voor een grote vergadering of presentatie, is een gekreukte outfit het laatste waar je je zorgen over wilt maken. Of misschien ben je op reis, is je blouse ontzettend gekreukt door het inpakken en is er geen strijkijzer aanwezig. Of ben je gewoon thuis maar heb je geen strijkijzer tot je beschikking…

Hoe dan ook, er zijn gemakkelijke strijkvervangers om de kreukels uit je kleding te krijgen zónder strijkijzer. Hoe te strijken zonder strijkijzer, vraag je je af? Dat gaan we onderzoeken in dit artikel. Je kunt heel makkelijk je kleding netjes en glad maken zonder dat de hitte van de strijkbout je kleding aantast. Bovendien hoef je niet dat vervelende, grote rek te gebruiken. Goed, genoeg redenen om gelijk in de materie te duiken.

Waarom strijken zonder strijkijzer

De twee voornaamste redenen om je kleding kreukvrij te maken zonder strijkijzer zijn deze: je wilt niet dat je kleding beschadigt door de hitte van de strijkbout. Daarnaast neemt strijken een hoop ruimte in beslag. Zelfs in ingeklapte toestand is je strijkplank een monster van een apparaat. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal handige alternatieven. Hier komen ze:

Gebruik een stijltang

Een stijltang is goed voor meer dan alleen het stylen van je haar. Een stijltang is namelijk ook een geweldige tool om je overhemden mee glad te strijken. Zelfs de kraag is een fluitje van een cent, want je kunt makkelijk naast de manchetten van je blouse of overhemd ‘strijken’. Let op dat je je stijltang — voor je hem opwarmt — goed schoonmaakt met een vochtige doek. Je wilt namelijk niet dat er haarspray op je kleding terechtkomt. Vervolgens kun je voorzichtig gaan strijken (zonder strijkbout!). Beschik je niet over een stijltang? Dan is de volgende methode waarschijnlijk ideaal voor jou.

Antikreuksprays

Hoe te strijken zonder strijkijzer of stijltang? Dat kan ook makkelijk met behulp van een goede antikreukspray. Dit is niet alleen een kostenbesparende en ruimtebesparende methode, ook hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade door de hitte van een strijkbout of stijltang. Het enige dat je hoeft te doen is de probleemgebieden besproeien met antikreukvloeistof. Mist de gekreukte gebieden met een beetje vloeistof — zorg ervoor dat de stof niet té nat wordt — en hang het kledingstuk vervolgens op en laat het aan de lucht drogen.

Wat zijn de voordelen van anti kreuk sprays?

Antikreuksprays maken niet alleen je kleding kreukvrij, ze verwijderen ook statische elektriciteit en vervelende geurtjes. Als je veel reist is het een goed idee om een reisflesje in je koffer te bewaren. Zo heb jij altijd frisse en kreukvrije kleding tot je beschikking!

Waar kun je antikreuksprays kopen?

Er is een breed scala aan anti kreuk sprays beschikbaar.

Zelfgemaakt antikreukspray maken

Terwijl in de winkel gekochte antikreuksprays beloven het harde werk voor je te doen, realiseren veel mensen zich niet dat dat komt door de giftige chemicaliën. Deze doen het harde werk voor je. Gelukkig kun jij zelf een zachtere, milieuvriendelijke editie maken:

  • Giet een beetje conditioner, schoonmaakazijn of witte azijn en wat (gedestilleerd) water in een sprayfles met behulp van een trechter.
  • Voeg 3 druppels essentiële olie toe. (Welke bepaal jij.)
  • Bevestig de spraydop stevig en schud de fles goed om te mengen.

Een kind kan de was doen! Spray deze vloeistof lichtjes op je kleding en laat deze aan de lucht drogen.

Afsluitende woorden

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er aantrekkelijke alternatieven die een strijkijzer overbodig maken. Deze alternatieven zijn veiliger voor je kleding, besparen ruimte in je huis en maken het mogelijk om zelfs tijdens het reizen kreukvrije kleding aan te kunnen doen. Onze favoriete methode is de antikreukspray. Wij zijn ook enthousiast over de mogelijkheid om een milieuvriendelijke variant te maken met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. We wensen je veel succes met het strijken van je kleding zonder strijkijzer!

Lees ook: 3 tips om je haar gezond te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *