Recensie: Het grote Breinbrekers & Denkspelletjesboek | Deltas

Het grote breinbrekers en denkspelletjes boek | Deltas

Breinbrekers zijn puzzels of raadsels die de denkvaardigheden van een persoon testen. Ze kunnen helpen om het denkvermogen, de creativiteit, het probleemoplossend vermogen en de logica te ontwikkelen. Van uitgeverij Deltas ontving ik het grote breinbreker & denkspelletjesboek. Iedereen die wel van breinbrekers en denkspelletjes houdt, kan zijn hart ophalen met dit prachtige boek.

Het grote breinbrekers & denkspelletjesboek

Daag je brein uit met dit leuke boek vol uitdagende breinbrekers en denkspelletjes. Hou je ervan om je hersenen te pijnigen? Vind je het leuk om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan? Dan is dit boek echt iets voor jou! Concentratie- en geheugenspelletjes, logische raadsels, breinbrekers met getallen… je vindt in dit boek gevarieerde uitdagingen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Alleen of met het hele gezin: puzzelpret gegarandeerd!

Breinbrekers en denkspelletjes

Mijn mening

Er zijn verschillende redenen waarom het oplossen van breinbrekers goed is. Hier zijn vijf redenen waarom het oplossen van breinbrekers een positieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid en cognitieve ontwikkeling:

Verbetert cognitieve vaardigheden

Breinbrekers helpen bij het verbeteren van cognitieve vaardigheden, zoals geheugen, aandacht, probleemoplossing en logisch denken. Door het oplossen van breinbrekers ontwikkel je nieuwe neurale verbindingen in de hersenen, wat kan leiden tot verbeterde cognitieve prestaties en een verbeterd vermogen om mentale uitdagingen aan te gaan.

Stimuleert de hersenen

Het oplossen van breinbrekers stimuleert de hersenen en houdt ze actief en gezond. Wanneer de hersenen actief worden gebruikt, worden nieuwe verbindingen gevormd die de hersenfunctie kunnen verbeteren en de hersenen gezond kunnen houden.

Verbetert probleemoplossend vermogen

Breinbrekers vereisen vaak probleemoplossend denken en strategisch redeneren. Het oplossen van breinbrekers kan het vermogen verbeteren om problemen te analyseren en op te lossen. Dit kan ook helpen bij het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor problemen in het dagelijks leven.

Vermindert stress

Het oplossen van breinbrekers kan een ontspannende en meditatieve activiteit zijn die de geest kan helpen ontspannen en stress kan verminderen. Breinbrekers kunnen ook helpen bij het verminderen van angst en depressie door afleiding te bieden en een gevoel van voldoening te geven bij het oplossen van de puzzel.

Verbetert leerprestaties

Het oplossen van breinbrekers kan de leerprestaties verbeteren. Het kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen, wat kan resulteren in verbeterde academische prestaties. Het oplossen van breinbrekers kan ook helpen bij het verbeteren van de algemene cognitieve vaardigheden die nodig zijn voor leren en het oplossen van problemen.

Breinbrekers en denkspelletjes boek van uitgeverij Deltas

Het grote breinbrekers en denkspelletjesboek mag met recht ‘groot’ genoemd worden. Dit hardcover boek bestaat uit maar liefst 240 bladzijdes vol met breinbrekers, onderverdeel in 3 categorieën: Geheugen, concentratie en logica. Je hebt dit boek dus niet zomaar uit, tenzij je heel goed bent natuurlijk. Met 1, 2 of 3 sterren wordt de moeilijkheidsgraad van het raadsel weergegeven. Dit boek is ook een prachtig cadeau aan iemand die hier ontzettend van houdt.

Productinformatie

Titel: Het grote Breinbrekers & Denkspelletjesboek
Auteur: Pierre Berloquin
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044764291
Aantal pagina’s: 240
Verschijningsdatum: 15 februari 2023

Lees ook: Recensie: De leukste breinbrekers voor kinderen | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *