Slimme hulpmiddelen van Puber bijles & coaching

pUber bijles en coaching

Wat heb ik een leuke en afwisselende baan zeg! Nu geef ik één dag les aan groep 3 en mag ik anderhalve dag de kinderen in de plusklas begeleiden en RT geven. Zo zie ik gedurende de week heel wat kinderen voorbij komen. Ik begeleid zo veel kinderen, dat ik niet meer door de school kan lopen of er vragen wel kinderen aandacht van mij. Zo leuk! Komend schooljaar mag ik weer de plusklas begeleiden en RT geven. Ook ga ik een ochtendje groep 6 lesgeven, en … ik mag de studie talentbegeleider doen. Zo’n zin in! Van pUber bijles en coaching ontving ik een doos vol materialen die ik kan gebruiken tijdens RT. Ik ga je laten zien wat ik ontving en wat ik ervan vind.

Slimme uitwisbare notitiemap

 • Uitwisbaar en duurzaam
 • De pagina’s, tabbladen & cover zijn waterproof
 • Pagina’s scheuren niet
 • Vervangt een stapel schriften!

Mening:

In eerste instantie lijkt het een slap boekje met dunne blaadjes. Als je het notitiemapje beter gaat bekijken dan merk je al snel dat de dunne blaadjes ontzettend stevig zijn. Daarmee wordt het ineens een handzaam mapje. Wat ik heel handig vind is dat er een soort ‘zakje’ bij zit waarin je het wisdoekje en eventueel een pen kunt opbergen. Daarbij zit er ook een elastiekje bij die je aan de map kunt bevestigen om het mapje dicht te binden.

Bekijk hier de slimme uitwisbare notitiemap.

Drie slimme uitwisbare pennen

 • Uitwisbaar
 • Zelf samenstellen: jouw favoriete kleur pen met de ideale kleur inkt
 • Makkelijk navullen met Slimme inkt (incl. 1 navulling gratis!)
 • Zowel pen als inkt zijn in 8 kleuren verkrijgbaar

Mening

Soms is het handig om iets met een andere kleur pen te schrijven. Dat kan. Deze slimme uitwisbare pen is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren. Ik ontving een rode, een paarse en een blauwe. Mijn 3 pennen hadden er nog wel wat moeite mee om in het notitiemapje te schrijven, maar toen ze eenmaal op gang waren schreven ze goed. Gelukkig ontving ik nog 15 navullingen, dus ik kan er nog wel een poosje mee vooruit. Het uitwissen? Dat gaat niet zomaar, daar is wel een vochtig doekje voor nodig.

Bekijk hier de uitwisbare pennen.

Zes slimme uitwisbare markeerstiften

 • De enige uitwisbare markeerstiften
 • Top kwaliteit met opvallende kleuren
 • In diverse kleuren verkrijgbaar voor het leren met thema’s

Mening

Ik ontving een setje uitwisbare markeerstiften in de pastelkleuren geel, groen, blauw, roze, oranje en paars. Het zijn mooie, zachte kleuren, ik houd ervan. Ze zijn ook verkrijgbaar in neonkleuren zodat het nog meer opvalt. De markeerstiften zijn wel met een droog wisdoekje uit te wissen.

Klik hier om het product te bekijken.

Zes slimme leeslinialen

Een leesliniaal helpt om focus te vinden op de pagina en bij visuele stress. Een leesliniaal is bewezen geschikt voor leerlingen zonder en met Dyslexie, ADHD, ADD en ASS.

Mening

Ik ontving zes keer de leesliniaal in zes verschillende kleuren: rood, roze, oranje, blauw, geel en groen. Als RT-leerkracht heb ik ook kinderen begeleid met (vermoedelijk) dyslexie, maar de laatste paar maanden niet. Ik heb het nog niet kunnen testen bij kinderen. Zelf vind ik het niet fijn omdat de achtergrond van de letters een andere kleur wordt. Maar omdat elk brein anders werkt, kan het voor kinderen wel helpen om een andere kleur achtergrond te gebruiken. Via de website kun je ook een test doen welke kleur een kind het fijnst vindt om te gebruiken. Na de vakantie mag ik weer RT geven en als ik kinderen begeleid op het gebied van lezen, dan ga ik de linialen zeker gebruiken.

Klik hier om het product te bekijken.

Tienergids – vergroot je zelfvertrouwen

Je durft veel dingen niet, je laat kansen voorbijgaan en je zoekt vaak excuses. Alleen perfect is goed genoeg en je bent erg teleurgesteld in jezelf als er iets niet lukt. Je vindt anderen veel interessanter, leuker of mooier dan jezelf. Je hebt geen zelfvertrouwen en kunt daardoor jezelf niet zijn. Maar je kunt je zelfvertrouwen versterken!
Zelfvertrouwen is essentieel als je wilt slagen in het leven. In dit boek wordt eenvoudig uitgelegd hoe je kunt leren om op een andere manier naar jezelf te kijken. Je zult meer zelfvertrouwen ontwikkelen en dat uitstralen, waardoor ook je omgeving je met andere ogen zal bekijken.

Mijn mening

Dun, kort, krachtig, geschikt voor tieners, maar ook voor ouders en leerkrachten. Tussendoor staan er zelfs plaatjes, dus het is zeker een behapbaar boekje om te lezen, geen taaie kost dus. Hopelijk wordt met die boekje het zelfvertrouwen van veel tieners vergroot.

Tienergids - vergroot je zelfvertrouwen

Slim rekenen met breuken

In deze set zitten 12 doorzichtige breuken schijven. Elke breukenschijf is verdeeld in een aantal vakjes, één deel is gekleurd. Hierdoor wordt het makkelijker om te begrijpen hoe breuken werken en om met breuken te rekenen.

Mijn mening

Breuken is voor velen een lastig onderwerp met rekenen. Ik heb dan ook een aantal leerlingen bij RT gehad om wat extra met breuken te oefenen. Veel pizzapunten, pannenkoeken, etc. zijn getekend. Had ik toen maar deze doorzichtige breukenschijven gehad. Ze zijn ideaal om het leren van breuken inzichtelijk te maken.

Bekijk hier het product.

Motivatiekaartjes

Ook kreeg ik nog een setje met kaarten. Elke kaart bestaat uit 8 vakjes die afzonderlijk uit te knippen zijn. Deze kun je uitdelen aan kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Download & print – Basisschool

Het basisschool Download & print pakket bestaat uit 4 stappenplannen:
– Begrijpend lezen
– Moeilijke woorden
– Werkwoorden spelling
– Verhaaltjessommen

Mijn mening

Stappenplannen zijn voor sommige leerlingen ontzettend handig. Dit downloadpakket is speciaal voor basisschoolleerlingen. Als een leerling extra hulp nodig heeft en wel een stappenplan kan gebruiken, dan kan ik deze erbij pakken. Het is natuurlijk wel even goed kijken of deze stappenplannen aansluit bij de methode.

Bekijk hier de downloads.

Conclusie

pUber bijles en coaching biedt dus ontzettend handige hulpmiddelen om het leren een stuk makkelijker te maken. De webshop is met name gericht op hulpmiddelen voor middelbare scholieren, maar ook voor basisschoolkinderen en leerkrachten valt er het nodige te halen. Ik ben blij met deze producten en zet ik zeker in bij de begeleiding van kinderen in mijn klas.

Lees ook: Review: Spektro | Spelenderwijs elektriciteit ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *