Review: Pole Position | SmartGames

SmartGames Pole Position

Laatst ontving ik 2 leuke, gloednieuwe SmartGames; Pole Position en Cats and Boxes. Niet alleen mijn kinderen en ik zijn met deze denkspellen aan de slag gegaan, ook de kinderen uit mijn plusklas. Het was echt fantastisch om samen met deze kids, die doorzetten en iets nieuws proberen soms echt lastig vinden, met deze denkspellen aan de slag en het eureka-moment te zien wanneer een opdracht wél was gelukt. Ik vertel je in dit artikel meer over het denkspel Pole Position. Ik verklap al één ding met de zomervakantie in aantocht; het is namelijk een ideaal spel om mee op vakantie te nemen.

Wring je puzzelskills in bochten met Pole Position van SmartGames  

Klaar voor een testritje met dit 3D reisspel? Vind de correcte positie van de magnetische racewagens en kijk wie de wedstrijd wint! Een unieke legpuzzel in een handig reisformaat. Word racekampioen van de 48 nagelbijtende uitdagingen op 6 verschillende circuits. Racen maar! 

Inhoud

 • 1 metalen spelbord dat fungeert als opbergdoos
 • 2 dubbelzijdige circuitkaarten
 • 8 magnetische puzzelstukken (6 met wagens, 2 met bomen)
 • opdrachtenboekje met 48 opdrachten en oplossingen

Vaardigheden

Door Pole Position te spelen worden de volgende cognitieve vaardigheden gestimuleerd:

 • Concentratie
 • Logica
 • Planning
 • Probleemoplossend denken
 • Ruimtelijk inzicht

Spelregels

 • Selecteer een opdracht. Plaats indien nodig de juiste circuitkaart op het metalen spelbord.
 • Plaats de puzzelstukken op het spelbord. Racewagens moeten steeds op het circuit staan, bomen moeten altijd naast de racebaan staan. Onderaan de opdracht vind je de volgorde van de racewagens terug.
 • Er is slechts 1 oplossing die je op het einde van het opdrachtenboekje kan terugvinden.
Pole Position

Mijn mening

SmartGames heeft al langer reisspellen in het assortiment; een handig en handzaam ‘boekje’ met magnetische puzzelstukjes zodat het ook tijdens een autorit goed op zijn plaats blijft zitten. Nu is er een nieuwe variant reisspel op de markt gekomen; in een handzaam blikken doosje. Ook hierin zijn de stukken magnetisch zodat het goed op zijn plaats blijft zitten.

Alhoewel, daar wil ik toch een kritische opmerking over maken. In dit spel bestaat een puzzelstuk uit 2 of 3 zeshoekjes. Op één van de zeshoekjes is een raceauto of een boom bevestigd. Dááronder zit het magneetje. Onder de lege, doorzichtige zeshoekjes zitten geen magneetjes. Er zijn puzzelstukjes van 3 zeshoekjes waarbij de raceauto ofwel links, ofwel rechts zit. De twee naastgelegen twee zeshoekjes bevatten dan geen magneetjes en zakt dus naar beneden. Het blijft dus niet goed op de plek liggen waar je ‘m wilt hebben. Dat is echt heel jammer, want verder is de uitvoering echt heel handig en handzaam. Ideaal om mee te nemen op vakantie. En alle onderdelen kun je dus prima in het blikken doosje opbergen.

Vanaf 7 jaar

Het denkspel zelf is ook ontzettend leuk om te spelen. En uitdagend. Een van de kleuters in mijn plusklas wilde dit spel spelen. Hij vond het principe van de zeshoekjes nog best lastig, maar de adviesleeftijd is dan ook vanaf 7 jaar. En dat is menigeen kleuter nog niet. De adviesleeftijd van 7 jaar lijkt mij dus prima in orde. Hoewel deze kleuter het met enige hulp van mijn kant prima in staat was om de puzzel op te lossen. Het principe snapte hij goed.

Ook mijn kinderen zijn ermee aan de slag te gaan en weten de puzzels, soms met wat doorzetten, goed op te lossen. En ikzelf ook. Ik ben inmiddels ergens in de 20 aangeland en merk dat het nu toch wat moeilijker wordt. Soms moet ik toch echt wel een aantal keer opnieuw beginnen. Maar ja, het is ook niet leuk als je alle opdrachten in één keer weet op te lossen. Daar leer je geen doorzetten mee.

Pole Position heeft een leuk thema dat erg geschikt is voor stoere jongens. Het ziet er aantrekkelijk uit. En daarmee is het zeker een aanrader om aan te schaffen of als cadeau te geven.

Pole Position van SmartGames

Productinformatie

Titel: Pole Position
Uitgeverij: SmartGames
Aantal spelers: 1
Leeftijd: 7+

Lees ook: Review: Smart Farmer | SmartGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *