Kunstliefhebber? Zo combineer je dit met je interieur 

Kunst in het interieur: de volgende tips helpen je daarbij.

Kunst kan een uitstekende manier zijn om karakter toe te voegen aan je interieur. Daarnaast is het een manier om een persoonlijk accent te integreren. Tenminste, wanneer je het op de juiste manier combineert met de andere interieurelementen. Verschillende stijlen door elkaar kunnen bijvoorbeeld zeer chaotisch ogen en vermijd je daarom beter. Benieuwd naar hoe je kunst dan wel combineert met je interieur? Volgende tips helpen je alvast op weg. 

Creëer een focuspunt

Kan je niet kiezen tussen verschillende kunstwerken? Kies dan één of twee stuks die het focuspunt zullen vormen in een bepaalde ruimte. Dit kan een opvallend schilderij, een beeldhouwwerk of een fotocollage zijn. Dit punt zal de aandacht trekken en de rest van je interieur met elkaar verbinden. De overige kunst heeft dan een aanvullende functie, zodat alles in de ruimte één geheel is.

Kies juiste verlichting 

Laat je favoriete werk in huis tot zijn recht komen met de juiste verlichting. Zo kan je bijvoorbeeld enkele spots erop richten en zo de schoonheid van het kunstwerk belichten. Wanneer je liever niet hebt dat het zo overdreven opvalt, kun je ook kiezen voor een industriële hanglamp. Het juiste licht kan dan de kleuren mooi doen uitvallen. 

Ga voor kleurenharmonie 

Je merkt dus al dat het kiezen van een schilderij met de juiste kleuren belangrijk is. Het beste ga je voor tinten die ook terug te vinden zijn in je interieur. Zo valt het werk niet uit de toon, maar integreert het zich mooi in de gekozen stijl. Op die manier creëer je opnieuw een eenduidige uitstraling. 

Denk aan persoonlijke waarde 

Uiteraard hoeft niet elk kunstwerk in je huis van emotionele waarde voor jou te zijn. Wel kan het leuk zijn als er enkele stukken tussen hangen die wel een persoonlijke betekenis voor je hebben. Dit kunnen souvenirs zijn of kunst die je gekregen hebt van vrienden of familie. Zo voelt je stek net iets meer van jou, en ze zijn vaak ook simpelweg een mooie aanvulling op het interieur. 

Geef kunst ruimte 

Laat de kunst in huis ademen. Wanneer je alles te dicht op elkaar hangt, wordt je interieur te chaotisch. Aangezien je liever een woonkamer hebt waar je na een drukke werkdag tot rust kan komen, vermijd je dit best. Als er al een beeldhouwwerk op de tafel in de eetkamer staat, hoeft er daar dus geen bombastisch schilderij meer aan de muur te hangen. 

Lees ook: Hoe kies je meubels voor je woonkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *