Dit zijn 5 leuke activiteiten om thuis met je kids te doen

Activiteiten die je thuis met je kinderen kunt doen.

De herfst staat voor de deur en dit zal ongetwijfeld gepaard gaan met slechter weer, we zullen dus met z’n allen weer meer tijd in huis doorbrengen. Heb je kinderen die graag buiten spelen dan kan het best een uitdaging zijn om je kids binnenshuis te vermaken en daarom kun je hieronder 5 leuke activiteiten vinden die je thuis met je kids kan ondernemen.

Maak een leuke kijkdoos

Vroeger als kind maakte je vast wel eens een kijkdoos, tegenwoordig wordt dit minder vaak gedaan. Wel jammer want het maken van een kijkdoos is een ontzettend leuke activiteit om te doen. Zorg voor een kartonnen doos, tijdschriften en folders voor leuke plaatjes, doorzichtig papier en met behulp van een schaar en lijm kunnen je kids aan de slag. Het is ook erg leuk om een kijkdoos te maken met een thema, bijvoorbeeld jungle, piraten, prinsessen of een huisdierenthema. Ook online kun je veel kant-en-klare afbeeldingen vinden die speciaal gemaakt zijn voor een kijkdoos.

Maak samen zeep

Zelf zeep maken of bruisballen maken is een hele leuke activiteit om samen met je kids te ondernemen. Het is helemaal niet zo heel lastig, je hebt alleen aantal grondstoffen nodig. Bijvoorbeeld gietzeep maken is erg geschikt om samen met je kinderen te doen. Gietzeep heeft vaak de vorm van een normale zeep en hier maak je kleinere blokjes van en dit kun je vervolgens eenvoudig smelten. Hierna kun je er kleur- en geurstof en eventueel glitters aan toevoegen en door het daarna te gieten in een vorm heb je in een handomdraai je eigen zeep gemaakt.

Bak samen een prachtige taart

Samen bakken met je kids is ook heel leuk en gezellig, vooral op een regenachtige dag is dit een prima thuisactiviteit. Zoek samen een lekker recept uit voor een taart, bak bijvoorbeeld een appeltaart met verrassende ingrediënten of bak een taart dat bestaat uit meerdere laagjes. Na het bakken is het natuurlijk ook erg leuk om de taart te versieren met bijvoorbeeld fruit, snoep, koekjes of leuke prikkers.

Zet een speurtocht uit in je huis en tuin

Veel kinderen vinden het doen van een speurtocht super leuk, het is natuurlijk ook één groot avontuur. Een speurtocht kun je ook prima uitzetten in je eigen huis en tuin. Online kun je ook veel kant-en-klare speurtochten vinden mocht je op zoek zijn naar inspiratie. Het is in ieder geval erg leuk wanneer je de speurtocht een thema geeft. Verzin verschillende leuke vragen, puzzels en kleine activiteiten die je kinderen tijdens de speurtocht moeten doen. Aan het einde van de speurtocht is het leuk om een verrassing te verzinnen zoals een klein cadeautje of iets lekkers.

Ga samen koken

Vaak vinden kinderen koken ook erg leuk om te doen. Naast dat het gezellig is om je kids te betrekken bij het koken is het ook nog eens leerzaam en is het goed voor hun smaakontwikkeling. Maak bijvoorbeeld samen het lievelingsgerecht van je kind. Geef je kind een aantal taken zoals de groentes wassen, snijden (met een niet te scherpe mes), roeren en maak ook samen de borden mooi op en serveer vervolgens het gerecht uit.

Met deze leuke activiteiten kun je zorgen dat je kids zich een stuk minder hoeven te vervelen.

Lees ook: 3x leuke activiteiten voor jonge kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *