3x leuke activiteiten voor jonge kinderen

Leuke activiteiten voor jonge kinderen

Als je kinderen hebt is de kans groot dat je in de vakantie veel leuke dingen met ze hebt gedaan. Na al die leuke activiteiten heb je misschien geen idee meer wat je kunt doen met je kinderen als je ze wilt trakteren op wat quality time. Daarnaast is het ook niet goedkoop om steeds een activiteit te ondernemen met kinderen. Juist daarom hebben wij een aantal leuke low-budget activiteiten op een rij gezet. Activiteiten die je bij wijze van spreken in de achtertuin kunt uitvoeren. Lees snel verder om te ontdekken wat jij kunt doen met de kleintjes.

Organiseer een scavenger hunt

Misschien heb je nog nooit van deze term gehoord, maar geen zorgen: wij gaan je uitleggen wat het is en hoe je het organiseert. Laten we het niet moeilijker maken dan dat het is. Een scavenger hunt is eigenlijk een soort van speurtocht. Bij deze speurtocht prikkel je de nieuwsgierigheid van een kind. Je gaat de kleine op pad sturen met een lijst en het doel is om zo veel mogelijk items die op deze lijst staan te vinden. Je kunt de lijst bijvoorbeeld vullen met spullen die je thuis hebt liggen, maar ook met plantjes die zich bevinden in de regio. Maak een lijst en ga samen met jouw kindje op zoek naar alles wat erop staat.

Je kunt er ook voor kiezen om foto’s aan de lijst toe te voegen zodat het zoeken iets makkelijker gaat. Vergeet vooral niet om een van je leuke kinderrugzakken mee te nemen, zo kan jouw kindje alle items zelf inpakken.

Samen pompoenen versieren

Halloween staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer steeds meer pompoenen gaan zien. Hoewel Halloween in Nederland niet zo populair is als in Amerika blijven de pompoenen die in de voortuinen liggen toch wel heel erg gezellig. Juist daarom kan het leuk zijn om samen pompoenen te versieren. Een kind vertrouwen met een mes is nooit een goed idee, daarom doe jij het kerfwerk. Weet je niet zo goed hoe je een pompoen moet uithollen? Jouw kindje kan creatief bezig gaan met bijvoorbeeld watervaste verf. Een gezellige seizoensgebonden bezigheid dus!

Ga samen foto’s maken

Nieuwsgierigheid is een eigenschap waar veel kinderen door worden gekenmerkt. Nog een eigenschap van kinderen: ze willen maar al te graag met de gave telefoons van hun ouders spelen. Met deze activiteit combineer je het beste van beide werelden: ze worden een ontdekkingsreiziger en ze mogen foto’s maken op de telefoon. Ga bijvoorbeeld naar het park, het bos, het strand of het meertje en laat ze foto’s maken van alles wat ze interessant vinden. Mocht je nou niet zo veel opslagruimte op je telefoon hebben, kun je er altijd voor kiezen om een micro sd kaart aan te schaffen. Hier kun je de creaties van je kindje opslaan. Een echte musthave als het aankomt op fotograferen met de smartphone. 

Lees ook: Recensie: Alle kinderen naar buiten | Het grote natuuractiviteitenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *