Review: Qubo | White Goblin Games

Qubo - White Goblin Games

Wat leuk dat ik weer een keer een spel van White Goblin Games mag reviewen. Na ja, spel… spel… Zeg maar gerust spelletje. Het is niet meer dan een klein blikken doosje van 5x5x2 cm, maar het is net als zijn broertjes Kwatro en Punto: een fantastisch groot spel in een piepklein blikje. Ik heb het over het kaartspel Qubo. En hoewel het piepklein en makkelijk mee te nemen is, je hebt wel ruimte op tafel nodig. Ik ga je er in deze recensie meer over vertellen.

Qubo

Qubo is een slim legspel in een klein blikje, om overal mee naar toe te nemen!

Inhoud

  • 4 startkaarten
  • 74 kaarten
  • Spelregels

Spelregels

In het spelletje Qubo kun je punten scoren door vierkanten en rechthoeken te vormen. Dit doe je door een kaart in het speelgebied aan te leggen als je aan de beurt bent. Nadat je een kaart hebt aangelegd, vul je je hand weer aan.

Puntentelling

Een klein vierkant levert 1 punt op, een rechthoek levert 2 punten op en een groot vierkant levert 3 punten op. De speler die als eerste 10 punten weet te scoren, wint het spelletje Qubo.

Mijn mening

Qubo lijkt eenvoudig, maar is best ingewikkeld omdat je tegenstanders je plannen steeds kunnen dwarsbomen. En jij kunt natuurlijk op jouw beurt weer de plannen van je medespelers dwarsbomen. De ervaring leert dat je het spelletje op zich wel met twee spelers kunt spelen, maar het pas echt leuk wordt als je het met z’n vieren speelt. Op die manier doen alle vier de kleuren goed mee. Want als je het met twee spelers speelt, dan kan het zomaar gebeuren dat je alleen kaarten in handen hebt met kleuren die niet meedoen of van je tegenstander is. Dan lijkt het spel wat dood te lopen, maar met vier speler is dat niet het geval.

Qubo is qua spelregels een eenvoudig spelletje. Een potje heb je binnen 20 minuten wel gespeeld. De adviesleeftijd is 7+ en dat klopt denk ik ook wel. Is je kind gewend om spelletjes te spelen, dan lukt het ook al wel eerder. Het leuke van dit spel is dat het in een superklein doosje past, net zo’n blikje als Kwatro en Punto. Eigenlijk is het doosje net wat te klein, de spelregels kunnen er niet goed bij en het is al een uitdaging op zich om alle kaartjes in het uit het blikje te krijgen. Maar, het past. Daarmee is het ook een ontzettend handig spel om mee te nemen op reis. Let wel op, ondanks dat het in een klein doosje zit, je hebt wel ruimte op tafel nodig om de kaarten neer te leggen.

Het spel ziet er ook gezellig in Mondriaan-stijl uit. Leuk gedaan zo! Dus wil je een leuk kaartspelletje voor tussendoor om met z’n vieren te spelen, dan is Qubo wel een aanrader.

Productinformatie

Titel: Qubo
Uitgeverij: White Goblin Games
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: Ongeveer 20 minuten
Leeftijd: 7+

Lees ook: Review: Punto | White Goblin Games
Lees ook: Review: Kwatro | White Goblin Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *