Zo maak je je badkamer winterklaar

Je badkamer winterklaar maken, zo doe je dat!

Onze kleerkast, de wagen en onze tuin maken we allemaal jaarlijks klaar voor de winter. Slim! Maar doe je ook hetzelfde voor je badkamer? Want ja, ook deze ruimte gebruik je in de zomer op een heel andere manier dan in de koudere maanden. Van een snelle douche om je op te frissen ga je nu naar een plek waar je vooral warmte en ontspanning zoekt. Welke ingrepen je dan wel kan doen om je badkamer een wintermake-over te geven? In dit artikel vertellen wij je hoe je je badkamer winterklaar kunt maken.

Controleer of alles nog werkt

Een aantal voorwerpen en apparaten zal je in de wintermaanden wat intensiever gaan gebruiken. Denk maar aan het bad of de verwarming. Maak dus gebruik van je wintermake-over om alles aan een grondige inspectie te onderwerpen. Controleer de verwarmingselementen en ontlucht ze indien nodig. Het is nu ook het moment om je kraan na te kijken, grondig te ontkalken en te vernieuwen indien nodig. ‘s Winters stroomt er veel meer warm water door, wat voor meer kalkafzet kan zorgen. Met een nieuwe of opgefriste kraan aan je wastafel of douche heb je dat probleem niet! 

Switch je producten

Staat je kast nog steeds vol zonnecrème en aftersun? Tijd om eens goed door je producten te gaan. In de winter heb je genoeg aan een lichtere SPF voor het winterzonnetje, dus al die zonnecrèmes mogen eigenlijk uit het zicht. Controleer de houdbaarheidsdatum: zijn er flesjes die echt al jaren in de kast staan? Dan is het tijd om ze weg te gooien – hun werking is al lang niet meer optimaal. Stop producten die je nu minder gebruikt – of die echt een zomerse geur hebben – verder weg in een kast en houd de plaats rond je wasbak vrij voor je essentials en voor typische wintercrèmes: een voedende bodylotion bijvoorbeeld. 

Voeg wat warmte toe

In de winter wordt de badkamer een echte ontspanningsplek. Richt ze dan nu ook in met wat meer warmte. Als je er de plaats voor hebt, kan je een tapijtje of grotere badmat leggen – niets vervelenders dan je voeten op een koude vloer. Maak je bad helemaal gebruiksklaar door een nieuwe voorraad badschuim of bruisballen in te slaan en een leesplankje aan te schaffen. Zorg voor een warme geur door geurstokjes met vanille- of kaneelgeur te plaatsen. En wil je jezelf helemaal verwennen? Dan is er niets zo luxueus als een nieuwe set handdoeken of extra zachte, warme badjas. Zo maak je van je verfrissende zomerbadkamer op een-twee-drie een warme, winterse ontspanningsplek! 

Lees ook: Fan van technologische snufjes? Deze zijn een must in de badkamer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *